Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Įspūdinga Rusijos pergalė – nukovė Egiptą ir yra arti aštuntfinalio

Rusijos futbolo rinktinė namuose gali nutraukti prakeiksmą ir pirmą kartą istorijoje patekti į pasaulio čempionato aštuntfinalį. Rusai Sankt Peterburge 3:1 nugalėjo Egiptą ir beveik užsitikrino kelialapį į kitą etapą. Egiptiečiai sugriuvo po įvarčio į savus vartus ir nebeatsitiesė, nors čempionate debiutavęs Mohamedas Salah ir realizavo 11 metrų baudinį.
Rusijos futbolininkai
Rusijos futbolininkai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pirmajame kėlinyje rusai buvo kiek aktyvesni, bet Egipto rinktinė sugebėjo apsiginti ir kėlinio pabaigoje patys atakavo drąsiau.

Tačiau kertinė klaida antrojo kėlinio pradžioje nulėmė rungtynių baigtį. 47 minutę į savus vartus apmaudžiai įsimušė Egipto rinktinės kapitonas Ahmedas Fathy. Futbolininkas bandė apsaugoti vartus nuo rusų išpuolio, bet pasiuntė kamuolį į savo vartus. Tai buvo jau penktas įvartis į savus vartus šiame pasaulio čempionate.

Sutrikę egiptiečiai po 10 minučių praleido du įvarčius iš eilės. Pirma, paliktas laisvas Denisas Čeryševas mušė jau trečią įvartį šiame čempionate ir susilygino su rezultatyviausiu žaidėju Cristiano Ronaldo. Dar po dviejų minučių pasižymėjo ir Artiomas Dziuba.

72-ąją minutę intrigą sugrąžinti bandė Mohamedas Salah, kuris realizavo 11 metrų baudinį, kurį pats ir uždirbo. Tai buvo pirmasis Egipto rinktinės įvartis pasaulio čempionate nuo 1990 metų.

Egipto rinktinės lyderis praleido pirmąsias čempionato rungtynes, kurias egiptiečiai 0:1 pralaimėjo Urugvajui.

Rusijos rinktinė su 6 taškais yra vienvaldė A grupės lyderė. Antri su 3 taškais kol kas žengia urugvajiečiai.

Rungtynių eiga

Antrasis kėlinys: Rusija – Egiptas 3:1

90 min. Rusija iškovojo antrąją pergalę šiame pasaulio čempionate.

72 min. ĮVARTIS. Mohamedas Salah realizavo 11 metrų baudinį, kurį pats ir uždirbo. Egiptietis buvo pargriautas baudos aikštelėje.

61 min. ĮVARTIS. Artiomas Dziuba laidojo Egipto rinktinę. Rusas įveikė Egipto gynėjus ir pasiuntė kamuolį į vartus.

59 min. ĮVARTIS. Denisas Čeryševas pasinaudojo puikia pozicija baudos aikštelėje ir paliktas laisvas nukreipė kamuolį į vartus. Tai buvo jau trečias ruso įvartis šiame čempionate, jis susilygino su Cristiano Ronaldo.

57 min. Egiptietis Trezeguet gavo pirmąją rungtynių geltoną kortelę.

47 min. ĮVARTIS. Į savus vartus apmaudžiai įsimušė Egipto rinktinės kapitonas Ahmedas Fathy. Futbolininkas bandė apsaugoti vartus nuo rusų išpuolio, bet pasiuntė kamuolį į savo vartus. Tai buvo jau penktas įvartis į savus vartus šiame pasaulio čempionate.

Pirmasis kėlinys: Rusija – Egiptas 0:0

45 min. Pirmasis kėlinys baigėsi be įvarčių, o komandų pajėgumas išsilygino. Laukia intriguojanti antroji rungtynių pusė.

42 min. Pirmasis M.Salah smūgis, kamuolys skriejo šalia vartų, bet įvarė baimės Rusijos rinktinės vartininkui.

18 min. Solidus Aleksandro Samedovo smūgis iš toli, bet kamuolys skriejo virš vartų.

16 min. Pirmas egiptiečių šansas. Trezeguet smūgiuotas kamuolys skriejo šalia vartų.

10 min. Rungtynių pradžioje daug aktyvesni buvo rusai, kurie spėjo atlikti kelis smūgius vartų link.

Startinės sudėtys:

Rusija: Igoris Akinfejevas (Maskvos CSKA), Mario Fernandesas (CSKA), Ilja Kutepovas (Maskvos „Spartak“), Sergejus Ignaševičius (CSKA), Jurijus Žirkovas (Sankt Peterburgo „Zenit“), Jurijus Gazinskis („Krasnodar“), Romanas Zobninas („Spartak“), Aleksandras Samedovas („Spartak“), Aleksandras Golovinas (CSKA), Denisas Čeryševas („Villarreal“, Ispanija), Artiomas Dziuba (Tulos „Arsenal“).

Egiptas: Mohamedas El-Shennawy („Al Ahly“), Ahmedas Fathy („Al Ahly“), Ahmedas Hegazi („West Bromwich Albion“, Anglija), Ali Gabras („Zamalek“), Mohamedas Abdel-Shafy („Al Fateh“, Saudo Arabija), Mohamedas Elneny (Londono „Arsenal“, Anglija), Tarekas Hamedas („Zamalek“), Mohamedas Salah („Liverpool“, Anglija), Abdallah Saidas („Al Ahli“), Mahmoudas Hassanas („Kasimpasa“, Turkija), Marwanas Mohsenas („Al Ahly“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius