-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 05 02 /23:52

Įspūdingas Cristiano Ronaldo ir arti tobulybės žaidęs „Real“ parbloškė „Atletico“

„Santiago Bernabeu“ stadionas Madride seniai taip nešventė. Nors Čempionų lygos pusfinalyje namie žaidęs „Real“ klubas nepaliko jokių vilčių svečiams iš „Atletico“ – 3:0 (1:0). Cristiano Ronaldo pelnė antrą iš eilės hattricką Čempionų lygoje.
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Baltieji Madrido atstovai visiškai karaliavo šiose rungtynėse – vien per pirmąsias 25 minutes „Real“ link vartų smūgiavo net 10 sykių, o „Atletico“ per visas rungtynes atliko vos keturis bandymus.

Galima sakyti, kad „Real“ laimėjo savo varžovų stiliumi – demonstravo kone tobulą gynybą ir žaibiškas kontratakas. „Atletico“ nesukūrė visiškai nieko poziciniame žaidime aplink baltųjų baudos aikštelę, o greitų atakų beveik nesurezgė, nes „Real“ labai greitai grįždavo į gynybą.

Nors Karimas Benzema švaistė progas į visas puses, tačiau Cristiano Ronaldo ir vėl įrodė savo galybę.

Pirmasis portugalo įvartis krito po Casemiro perdavimo iš krašto. Tiesa, akimirka prieš tai bandant pasiųsti kamuolį kone į tą pačią vietą teisėjas galėjo fiksuoti pasyvią C.Ronaldo nuošalę, tačiau pasirinko to nedaryti.

Kitus du įvarčius „Real“ lyderiui sukūrė komandos draugai. Antrojo metu pagirti reikia K.Benzemą, o trečiojo – jaunąjį Lucasą Vazquezą. Abiem atvejais C.Ronaldo tiesiog užbaigė puikų komandos draugų darbą, tačiau tai padarė fantastiškai tiksliai.

Portugalui tai buvo 103-asis įvartis Čempionų lygoje. Jis tik yra visų laikų rezultatyviausias turnyro žaidėjas, bet ir yra įmušęs daugiau įvarčių nei „Atletico“ (100).

Po šio mačo C.Ronaldo ir Lionelis Messi yra įmušę po septynis hattrickus Čempionų lygoje.

„Real“ – „Atletico“ statistika
„Real“ – „Atletico“ statistika

„Real“ – „Atletico“ 3:0

Antrasis kėlinys

86 min. ĮVARTIS! CRISTIANO RONALDO. Fantastiškas L.Vazquezo prasiveržimas dešiniuoju kraštu. Jaunasis puolėjas jau buvo beveik už galinės linijos, tačiau sugebėjo sustoti ir atlikti perdavimą atgal ten tūnančiam C.Ronaldo.

81 min. „Real“ jaunuoliai sukūrė fantastišką ataką. M.Asensio prasiveržė kraštu, o jo galingo perdavimo į baudos aikštelę tik per plauką neuždarė L.Vazquezas.

78 min. Paskutinis „Real“ keitimas – K.Benzemą pakeitė L.Vazquezas.

73 min. ĮVARTIS! CRISTIANO RONALDO. Tik ką supeiktas K.Benzema sukūrė puikią progą komandos draugui. Po perdavimo prancūzas sugebėjo sustabdyti greitai skriejantį kamuolį, laimėti fizinę kovą su gynėju ir atlikti perdavimą C.Ronaldo, kuris tiksliai įvertino situaciją ir pelnė gražų įvartį.

72 min. K.Benzema paleido vėjais dar dvi progas. Prancūzui jau švilpė net savi sirgaliai.

67 min. Z.Zidane'as nusprendė nerizikuoti. Nors Isco žaidė labai gerą mačą, tačiau dėl geltonos kortelės jis pakeistas M.Asensio. „Atletico“ gretose A.Correa žengė į aikštę vietoj Y.Carrasco.

63 min. Isco turi būti labai laimingas, kad teisėjas nematė jo įčiuožimo į Y.Carrasco. Ispanui tai galėjo baigtis antrąja geltona kortele rungtynėse.

57 min. Du D.Simeone keitimai. F.Torresas pakeitė K.Gameiro, o N.Gaitanas – S.Niguezą.

55 min. Net ir užvaldę kamuolį svečiai turėjo sunkiai dirbti, kad rastų kelių link vartų. „Real“ gynybą išsirikiuodavo aplink baudos aikštelę ir neleisdavo „Atletico“ įžaisti kamuolio. Bandymai kelti kamuolius aukštyn baigdavosi nesėkmingai.

50 min. Antrasis kėlinys startavo su ne ką mažesniu tempu. „Atletico“ bandė prispausti „Real“ prie vartų, tačiau po prarasto kamuolio akimirksniu pirmyn nurūkęs C.Ronaldo iškart sukūrė pavojų.

46 min. D.Carvajalis pakeistas Nacho.

Pirmasis kėlinys:

45 min. Kėlinys baigėsi labai skaudžiu D.Carvajalio nusileidimu ant žemės. Krašto gynėjas negalėjo tęsti rungtynių.

40 min „Atletico“ pavyko kiek pažaisti „Real“ aikštės pusėje, kelti du iš eilės kampiniai, tačiau rimtesnių progų nebuvo.

32 min. PROGA! A.Griezmannas puikiai įžaidė baudinį, tačiau prieš pat vartus šokęs D.Godinas smūgiavo virš vartų.

29 min. OHOHO! K.Benzema galėjo įmušti fantastišką įvartį, tačiau būdamas pora metrų prieš vartus per save smūgiavo šiek tiek per aukštai.

25 min. Per pirmąsias 25 minutes „Real“ link vartų smūgiavo net 10 kartų, o „Atletico“ – nė vieno.

24 min. Tolimas L.Modričiaus šūvis pažeme skriejo vos pro šalį. „Real“ galingas puolimas tiesiog daužė svečius.

17 min. PROGA! Nuostabus K.Navaso žaidimas. „Real“ vartininkas idealiai išėjo iš vartų ir krito po K.Gameiro kojomis.

16 min. PROGA! J.Oblakas įspūdingu šuoliu atmušė C.Ronaldo smūgį galva po kampinio.

101 – tiek įvarčių Čempionų lygoje dabar yra pelnęs C.Ronaldo ir tai yra vienu įvarčiu daugiau nei „Atletico“ per visą komandos istoriją.

10 min. ĮVARTIS! Cristiano Ronaldo. „Real“ prispaudė varžovus prie vartų. Pirmasis bandymas skersuoti kamuolį iš dešinės buvo atmuštas, bet atšoko Casemiro. Brazilas perdavimu nuo žemės suklaidino gynėjus ir aukštai iššokęs C.Ronaldo galva nukreipė kamuolį į vartus.

6 min. Proga! Sunku patikėti, kad kamuolys ne vartuose. D.Carvajalis įsiveržė į baudos aikštelę ir smūgiavo, bet J.Oblakas kamuolį atmušė prieš save. K.Benzema vos iš poros metrų galva nesugebėjo nukreipti kamuolio į vartus.

5 min. C.Ronaldo kartą šovė iš toli, bet virš vartų. „Atletico“ spaudimas išliko labai stiprus, pora kartų pavyko perimti kamuolį dar „Real“ aikštės pusėje, tačiau aštrumo atakos baigiamojoje fazėje nebuvo.

2 min. „Atletico“ pradėjo mačą aktyviu spaudimu. Vos per kelias minutes tai kainavo pora pražangų ir pykdė „Santiago Bernabeu“ publiką.

Starto XI

„Real“: K.Navasas; D.Carvajalis, S.Ramosas, R.Varane'as, Marcelo; T.Kroosas, Casemiro, L.Mordičius, Isco; K.Benzema, C.Ronaldo.

„Atletico“: J.Oblakas; L.Hernandezas, D.Godinas, S.Savičius, F.Luisas; S.Niguezas, Koke, Gabi, Y.Carrasco; A.Griezmannas, K.Gameiro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius