-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Išretėjusio „Kauno Žalgirio“ strategas L.Bičkauskas: vienas žaidėjas negali nulemti rungtynių

Paskutinę vietą Lietuvos futbolo A lygoje užimantis „Kauno Žalgiris“, kaip ir kitos šalies komandos, pastaruoju metu buvo užsiėmęs permainomis klubo sudėtyje. Tiesa, Kauno ekipą vasaros perėjimų metu paliko daugiau žaidėjų, nei jų atėjo. Apie tai mintimis pasidalino nuo 2004 metų ekipą treniruojantis Laimis Bičkauskas.
Laimis Bičkauskas
Laimis Bičkauskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vasaros perėjimų metu „Kauno Žalgirio“ ekipa atsisveikino su į Alytaus „Dainavą“ persikėlusiais Mantu Fridriku ir Luku Sendžiku. Komandą taip pat paliko gynėjas Paulius Daukša. Pasak 47-erių metų trenerio, komandos pagrindinėje sudėtyje dažnai rungtynes pradėdavę futbolininkai tiesiog nebeatitiko keliamų reikalavimų.

„Mūsų tiesiog netenkino šių futbolininkų meistriškumas ir jie nesugebėjo patenkinti mūsų keliamų reikalavimų. Tiesiog taip – daugiau tikrai su jais nebuvo jokių problemų“, – trumpai apie komandą palikusius futbolininkus rėžė treneris.

Tiesa, virš vieno iš komandą palikusių futbolininkų galvos Lietuvos futbole buvo atsiradusių įvairių gandų, neva L.Sendžikas yra kaltinamas lažybomis. Nepaisant to, vyriausias kauniečių treneris šiuos gandus paneigė.

„Šiuo klausimu nelabai yra ką šnekėti. Jokių tikslių žinių apie neleistinas veiklas neturime ir negalime jo kaltinti nebūtais dalykais. Su juo atsisveikinti nusprendėme tik dėl per mažo meistriškumo. Apie kažkokius kitus dalykus neverta net kalbėti, nes apskritai nemanau, kad vienas žaidėjas gali sugalvoti ir nulemti rungtynių baigtį“, – tvirtos nuomonės laikėsi kaunietis.

Su kalbomis apie komandą paliekantį P.Daukšą, portalą futbolas.lt pasiekė žinios ir apie kartu su 22-ejų metų gynėju klubą paliekantį vartininką Deividą Mikelionį. Pasak L.Bičkausko, pagrindinis komandos vartininkas laimę bando Ispanijos klubo peržiūroje.

„Deividas Mikelionis mūsų klubo nepalieka, tiesiog šiuo metu jis yra išvykęs į Ispaniją, kur dalyvauja vieno klubo peržiūroje, ten treniruojasi, tačiau šiuo metu yra mūsų klubo narys ir žaidėjas. Jei jam pasiseks, galbūt savo karjerą jis pratęs užsienyje“, – 21-erių metų vartininko padėtį paaiškino strategas.

Vasaros perėjimų lango metu Kauno ekipa kol kas pasistiprino vos vienu futbolininku – komandoje rungtyniauja legionierius iš Brazilijos Brunno Leite. Tiesa, tai neturėtų būti paskutinis „Kauno Žalgirio“ pastiprinimas.

„Brunno lieka mūsų komandoje, sužaidė jau dvi rungtynes ir mes esame patenkinti jo pasirodymais. Jaunuolis ir treniruotėse yra labai pozityviai nusiteikęs, stengiasi. Manau, kad jis mums tikrai labai pagelbės kovojant dėl išlikimo. Žinoma, yra ir daugiau kandidatų, kurie planuoja atvykti į mūsų klubo peržiūrą, tačiau šiuo metu nėra lengva pasikviesti žaidėją į Lietuvą, nes šio sezono liko vos keli mėnesiai. Nepaisant to, kandidatų yra, tad jei jų meistriškumas atitiks – jie žais pas mus“, – galimus pasikeitimus vardino treneris.

Trečiadienį „Kauno Žalgiris“ Klaipėdoje susigrums su „Atlantu“. Rungtynių pradžia 18 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius