Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Istorinėse rungtynėse – veidu į purvą: Lietuvos futbolo rinktinė sutalžyta Kosove

Pirmas 2021 metų Lietuvos futbolo rinktinės blynas prisvilo. Valdo Urbono vyrai istorinėse rungtynėse Kosove patyrė skaudų pralaimėjimą 0:4.
Lietuvos futbolo rinktinė
Lietuvos futbolo rinktinė / „Scanpix“ nuotr.

Tai buvo pirmos lietuvių rungtynės šiais metais ir pirmas Lietuvos rinktinės mačas prieš Kosovą, kuris tik 2016 metais buvo priimtas į UEFA ir FIFA šeimas.

Deja, rimčiau pasipriešinti 117-ąją vietą FIFA reitinge užimančiai komandai (Lietuva yra 129-a) nepavyko.

Lygų rezultatą lietuviai išlaikė tik pusvalandį, o 27-ąją minutę pasinaudojęs vangia Vyto Gašpuičio gynyba Kosovą į priekį išvedė Arberas Zeneli.

Kitus tris įvarčius Prištinos stadiono šeimininkai pelnė antrajame kėlinyje. 63-ąją minutę pasižymėjo Romos „Lazio“ puolėjas Vedatas Muriqi, o po aštuonių minučių dublį pasiekė A.Zeneli.

Lietuvių triuškinimą 79-ąją minutę užbaigė tarp trijų lietuvių prasiveržęs ir Lietuvos rinktinės vartininką nuginklavęs Besaras Halimi.

Kosovo rinktinės žaidėjai turėjo ir daugiau gerų progų, bet lietuvius dažniausiai gelbėjo vartininkas Tomas Švedkauskas. 84-ąją minutę lietuviams nusišypsojo ir sėkmė, kai Benjaminas Kololli įsigudrino nepataikyti į vartus smūgiuodamas vos iš kelių metrų.

Patys Lietuvos rinktinės žaidėjai įmušti taip pat galėjo, tačiau klydo lemiamose atakų stadijose: Fiodoras Černychas netoli vartų paslydo, Vykintas Slivka dėkingoje situacijoje į vartus nepataikė, o Tautvydas Eliošius priėmė sprendimą ne smūgiuoti, o atlikti perdavimą ir kamuolį prarado.

Po šių rungtynių Europos komandų, prieš kurias Lietuvos rinktinė nėra žaidusi, sąraše liko tik keturios ekipos – Velsas, Nyderlandai, Turkija ir Gibraltaras.

Tiek Lietuvos, tiek Kosovo rinktinės ruošiasi atrankai į 2022 m. pasaulio futbolo čempionatą, kurioje startuos ateinantį sekmadienį.

Lietuvos rinktinės per kelias dienas lauks dvejos rungtynės – sekmadienį lietuviai svečiuos Šveicarijoje, o ateinantį trečiadienį, kovo 31-ąją, namuose priims Italijos futbolininkus. Kosovas žais prieš Švediją ir Ispaniją.

Rungtynėse Kosovo sostinėje Lietuvos rinktinei negalėjo padėti Paulius Golubickas, kuris dėl traumos negalės žaisti nė viename šio rinktinių lango susitikime.

Kosovas – Lietuva 4:0
27' Arberas Zeneli [1:0]
63' Vedatas Muriqi [2:0]
71' Arberas Zeneli [3:0]
79' Besaras Halimi [4:0]

Rungtynių eiga

90 min. Štai ir viskas – pirmose metų rungtynėse patirtas skaudus pralaimėjimas.

84 min. Benjaminas Kololli mušė iš kelių metrų, bet kažkokiu būdu sugebėjo paleisti kamuolį virš vartų.

79 min. Rezultatas darosi nepadorus... Tarp trijų lietuvių kamuolį prasimetė Besaras Halimi, prasprūdęs link vartų ir pelnęs jau ketvirtą Kosovo įvartis – 4:0.

74 min. Šįkart lietuviams jau pasisekė – A.Zeneli smūgį atrėmė T.Švedkauskas.

72 min. Deimantas Petravičius ir Karolis Laukžemis pasirodo po keitimų.

71 min. A.Zeneli vis tik pasiekia savo... Kamuolys pralindo pro M.Benetos kojas, o Kosovo saugas pasinaudojo klaida ir smeigė įvartį. 3:0.

69 min. Pavojingai iš toli smūgiavo A.Zeneli, bet pataikė į vartininką.

63 min. Dar vienas įvartis krenta į Lietuvos vartus... V.Muriqi atsiduria ten, kur reikia, šoka aukščiau už lietuvių gynėjų ir dvigubina Kosovo persvarą – 2:0.

60 min. Danielis Romanovskis ir Nerijus Valskis pasirodė po keitimų.

54 min. Lietuviai turėjo nuostabią progą – keturi žaidėjai atsidūrė netoli vartų prieš mažiau Kosovo gynėjų, bet vietoje smūgio į vartus, T.Eliošius pasirinko perdavimą ir suklydo...

48 min. Pavojingą F.Černycho smūgį blokavo Kosovo gynėjai.

46 min. Pirmieji keitimai – aikštėje Domantas Šimkus ir Tautvydas Eliošius.

45 min. Pirmasis kėlinys baigėsi.

44 min. Na kaip gi taip! Kosovas lygioje vietoje pametė kamuolį, o vienas prieš vartininką iššokęs V.Slivka labai apmaudžiai nepataikė į vartus – kamuolys praskriejo šalia virpsto. Gaila, bet rezultato išlyginti nepavyko.

41 min. Vėl skylė lietuvių gynyboje ir vėl Kosovo smūgis. Gerai, kad kamuolys skrieja virš vartų.

36 min. T.Švedkauskas vėl savo vietoje, kai Kosovas surengia eilinę pavojingą ataką.

34 min. Atodūsis Lietuvos rinktinėje – Kosovo žaidėjai permetė kamuolį per V.Gašpuitį, o kamuolį paridenęs M.Rashica tik per plauką nepataikė į vartus.

32 min. V.Berisha nestipriai smūgiavo į vartus, o kamuolys nugulė T.Švedkausko rankose.

27 min. Deja, įvartis į lietuvių vartus... V.Gašpuitis nesutrukdė A.Zeneli įsiveržti į baudos aikštelę ir smūgiuoti, o šansą gavęs varžovas išvedė Kosovą į priekį – 1:0.

16 min. Ech! F.Černychas atsidūrė dėkingoje situacijoje, tačiau apmaudžiai paslydo ir liko prie suskilusios geldos.

7 min. Kosovo lyderio V.Muriqi smūgis galva, bet jį sulaiko T.Švedkauskas.

6 min. A.Novikovas bando sau nepatogia dešine koja, bet Kosovo vartų sargas S.Ujkani savo vietoje ir gaudo kamuolį.

1 min. Pirmosios Lietuvos rinktinės rungtynės šiais metais prasidėjo!

Startinės sudėtys

Kosovas (4-2-3-1): Samiras Ujkani, Fidanas Aliti, Ibrahimas Dreševičius, Mergimas Vojvoda, Florentas Hadergjonajus, Valonas Berisha, Hekuranas Kryeziu, Arberas Zeneli, Bersantas Celina, Milotas Rashica, Vedatas Muriqi.

Lietuva (4-4-2): Tomas Švedkauskas, Egidijus Vaitkūnas, Markas Beneta, Vytas Gašpuitis, Saulius Mikoliūnas, Gratas Sirgėdas, Vykintas Slivka, Martynas Dapkus, Justas Lasickas, Fiodoras Černychas, Arvydas Novikovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius