Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Istorinėse rungtynėse M.Stankevičius regi viltį: „Galime nuveikti kažką įdomaus“

„Kauno Žalgiris“ pasitinka galbūt grėsmingiausią varžovą, kurį kada nors yra priėmęs savo stadione. Mariaus Stankevičiaus vadovaujamas klubas ketvirtadienį žais atsakomąsias UEFA Konferencijų lygos atrankos rungtynes prieš Poznanės „Lech“, o komandos strategas drąsina auklėtinius ir tiki, kad jie gali pateikti staigmeną.
Marius Stankevičius
Marius Stankevičius / „Kauno Žalgirio“ nuotr.

Trečiąją vietą praėjusio sezono Lenkijos pirmenybėse užėmęs Poznanės klubas nesigailėjo kauniečių praėjusią savaitę, kai jau pirmajame kėlinyje atskaitė jiems tris įvarčius ir įpusėjus rungtynėms pirmavo 3:0.

Bet prabudę svečiai antrajame kėlinyje parodė kitokį veidą ir sugebėjo ne tik išsaugoti sausus vartus per kitas 45 minutes, bet ir sušvelninti rezultatą po Antono Fase įvarčio. Rungtynės baigėsi 1:3.

Tad ketvirtadienį „Kauno Žalgirio“ laukianti užduotis – panaikinti dviejų įvarčių „Lech“ pranašumą.

„Rungtynes pasitinkame labai noriai, – prieš mačą surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo šio sezono eigoje komandos vairą perėmęs M.Stankevičius. – Tai – istorinės rungtynės mūsų klubui. Norėtųsi tą istoriją perrašyti. Įdėsime visas pastangas, kad taip nutiktų. Žaidžiame prieš tikrai labai stiprią komandą. Nešnekant apie Čempionų lygą, bet Konferencijų lygoje atrodo kaip pati stipriausia komanda, bent pagal tą, ką rodė praėjusiais metais. Bet mūsų nusiteikimas parodyti rezultatą, laimėti rungtynes yra šimtaprocentinis. Esame pilnai pasiruošę žaisti savame stadione, Lietuvoje. Tikrai tikiu, kad niekam nepritrūks nei noro, nei motyvacijos, nes sudalyvavę tokio lygio rungtynėse, visi nori tai tęsti. Suprantame „Lech“ komandos kokybę, stiprumą, tikrai jaučiame jiems didelę pagarbą, bet tikrai stengsimės parodyti, ką mes sugebame ir kas mes tokie esame.“

„Kauno Žalgirio“ nuotr./Marius Stankevičius
„Kauno Žalgirio“ nuotr./Marius Stankevičius

Jo teigimu, Lenkijos klubas nepateikė siurprizų pirmosiose rungtynėse, tačiau prastą pasirodymą susitikimo pradžioje labiausiai lėmė jaudulys žaidžiant priešiškoje atmosferoje 43 tūkst. žiūrovų talpinančiame stadione.

„Buvome viskam pasiruošę, bet pats sunkiausias dalykas buvo komandos jaudulys. Ypač pirmame kėlinyje tą matėme. Negalėjome išlaikyti kamuolio, išeiti į mūsų pasiruoštus įžaidimus, sprendimai nebuvo tokie, kokių norėjome. Matėsi pradinis žaidybinis jaudulys dėl tokio stadiono, tiek sirgalių, visų detalių. Bet antrajame kėlinyje šiek tiek pasikeitė vaizdas, pradėjome kitaip žaisti. Tikiu, kad savame stadione rodysime tai, ką darėme antrame kėlinyje ir daugiau“, – drąsinosi M.Stankevičius, kurio komanda A lygoje žengia tik penktoje vietoje.

Ketvirtadienį 19 val. prasidėsiančiose rungtynėse laukiama bent 1200 sirgalių iš Lenkijos, o gausiai į atnaujintą Dariaus ir Girėno stadioną turėtų traukti ir kauniečiai. Šiandien popiet jie buvo išpirkę jau 4 tūkst. bilietų.

„Psichologinis veiksnys davė motyvaciją, kad nesame silpnesni. Parodėme komandinę dvasią, – apie iš antrojo kėlinio Poznanėje pasiimtas pamokas kalbėjo M.Stankevičius. – Imkime kaip pavyzdį įvartį – jau prieš tai atkovojome vieną kamuolį, antrą, aukštas presingas, atėmimas, įvartis. Tai parodo, kad komanda įgavo jėgų ir pasitikėjimo savo jėgomis. Aš tikiu, kad tai yra dar didesnė motyvacija įrodyti, kad mes sugebame ir galime tai padaryti žaisdami prieš tokį Lenkijos grandą.“

„Kauno Žalgirio“ vairininkas norėtų, kad jo komanda pelnytų rungtynių eigą galintį pakeisti greitą įvartį, bet primena pamokas iš praėjusio sezono, kai nuo lenkų klubo kentėjo ir žymūs Europos futbolo vardai.

„Norėtųsi įmušti greitą įvartį, bet turime būti atsargūs, nes žaidžiame ne prieš bet kokią komandą, o prieš „Lech“. Jie jau ir šių metų Lenkijos čempionate įveikė dvi komandas, praėjusiais metais jie laimėjo prieš „Villarreal“ 3:0, išvykoje prieš „Fiorentina“ pirmavo 3:0. Negali aklai pulti, nes tai labai stipri komanda. Bet žinome, kad turi savų problemų, ypač gynybos linijoje. Aš tikiu, kad disciplinuotai galime išeiti į atakas, ypač kontratakas. Neturime tiesmukiškai bėgti, kad dabar įmušime, padarysime. Turime būti protingi ir išspręsti situacijas, pasiekti įvarčius, kad galėtume laimėti šias rungtynes“, – sakė M.Stankevičius.

„Kauno Žalgirio“ nuotr./„Kauno Žalgirio“ futbolininkai
„Kauno Žalgirio“ nuotr./„Kauno Žalgirio“ futbolininkai

Lyginant su pirmosiomis rungtynėmis „Kauno Žalgirio“ treneris planuoja kelis pokyčius startinėje sudėtyje.

„Daug pokyčių nebus, nes žaidėjai likę tie patys. Bet žinoma, keletas pokyčių bus. Kai kurie žaidėjai neatsigavo fiziškai, kai kuriems reikia pakeitimo, kad komanda būtų šviežesnė. Bet kartais skirtumą padaro tie žaidėjai, kurie įeina po keitimo. Matėme, kad ir su „Lech“ išėję žaidėjai po keitimo pridėjo daug kokybės, tikiu, kad ir rytoj tie, kurie įeis, įneš šviežumo ir noro, turės drąsos“, – užbaigė 42-ejų specialistas.

VIDEO: Marius Stankevičius: „Tikiu, kad galime nuveikti kažką įdomaus“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius