Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Istorinis įvykis: Nyderlanduose – pirmoji raudona kortelė po vaizdo peržiūros

Nyderlandų futbolo taurės rungtynėse užfiksuotas istorinis įvykis. Pirmą kartą futbolo rungtynėse žaidėjas gavo raudoną kortelę po to, kai jo veiksmus įvertino vaizdo peržiūrą pamatęs teisėjas.
Vaizdo peržiūros technologija futbole
Vaizdo peržiūros technologija futbole / FIFA nuotr.

„Willem II“ ekipos saugas Anouaras Kali gavo raudoną kortelę po agresyvios pražangos prieš Amsterdamo „Ajax“ futbolininką.

Trečiadienį Amsterdamo arenoje vykusios rungtynės buvo pirmosios Nyderlanduose, kuriose naudotas teisėjo asistentas, peržiūrintis ginčytinus epizodus.

Pagrindinis mačo teisėjas Danny Makkelie nebūtų išvaręs žaidėjo iš aikštės, tačiau prie TV ekrano sėdintis jo asistentas Polas van Boekelis radio ryšiu arbitrui perdavė, kad pražanga buvo verta raudonos kortelės.

„Paklausiau Polo, ar jis yra šimtu procentų tikras ir jis užtikrino, kad nė kiek neabejoja. Tada nebeliko diskusijų. Vaizdo įrašas kalbas pats už save – tai tikrai naudinga“, – po mačo sakė teisėjas D.Makkelie.

VIDEO: Pirmą kartą futbolo istorijoje parodyta raudona kortelė po vaizdo peržiūros

Prie ekrano sėdėjęs P.van Boekelis teigė, kad per trumpą laiką epizodą peržiūrėjo kelis kartus iš skirtingų kamerų ir kampų.

TV peržiūrų technologija šį sezoną jau buvo naudojama Prancūzijos ir Italijos rinktinių draugiškame susitikime. Ketvirtadienį ji vėl bus naudojama per Nyderlandų taurės mačą tarp „Feyenoord“ ir „FC Oss“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius