-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 06 /19:24

Ištraukti 2014-ųjų pasaulio futbolo čempionato burtai, o rinktinės išsidalins 576 mln. dolerių prizų fondą

Penktadienį Brazilijoje ištraukti kitų metų pasaulio futbolo čempionato grupių etapo burtai, kurie 32 rinktines suskirstė į aštuonias grupes. Ryškių „mirtininkų grupių“ po burtų ceremonijos niekas iš specialistų neįvardijo, tačiau A, B ir G grupės įvardijamos pajėgesnėmis, o H grupė – silpniausia. B grupėje susikaus 2010 metų pasaulio čempionė Ispanija ir jai finale pralaimėjusi Nyderlandų rinktinė.
Pasaulio futbolo čempionato taurė
Pasaulio futbolo čempionato taurė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

SPORTO grupė „Facebook“. Prisijunk ir tu, diskutuok, sužinok dar daugiau įdomių naujienų. Spausk LIKE.

Prieš kelias dienas visos turnyre dalyvausiančios rinktinės buvo suskirstytos į keturis krepšelius pagal pajėgumą ir regioninį principą. Buvo siekiama, kad vienoje grupėje nebūtų daugiau nei dviejų komandų iš vieno žemyno, t.y. Europos.

Burtų traukimo metu viena komanda iš ketvirtojo krepšelio, kuriame buvo Europos ekipos, pateko į antrąjį. Ši komanda automatiškai išvengė susitikimo su pirmojo krepšelio Europos komandomis – Ispanija, Vokietija, Belgija ir Šveicarija.

Pasaulio čempionato grupės
A grupė  B grupė
1. Brazilija 1.Ispanija
2. Kroatija 2. Nyderlandai
3. Meksika 3. Čilė
4.Kamerūnas 4. Australija
C grupė D grupė
1.Kolumbija 1.Urugvajus
2. Graikija 2. Kosta Rika
3. Dramblio Kaulo Krantas 3. Anglija
4. Japonija 4.Italija
E grupė F grupė
1.Šveicarija 1.Argentina
2.Ekvadoras 2. Bosnija ir Hercegovina
3. Prancūzija 3. Iranas
4. Hondūras 4.Nigerija
G grupė H grupė
1.Vokietija 1.Belgija
2. Portugalija 2.Alžyras
3.Gana 3. Rusija
4. JAV 4. Pietų Korėja

Per pirmąjį burtų traukimo ceremonijos pusvalandį buvo pristatytos visos turnyre dalyvausiančios 32 rinktinės, žodį tarė Brazilijos prezidentė ir FIFA prezidentas Seppas Blatteris.

Į burtų traukimo ceremonijos pakylą buvo pakviestas ir garsiausias brazilų futbolininkas Pele, kuris atsisakė traukti burtus, teigdamas, kad nenori pakenkti savo šalies rinktinei.

Burtus traukti buvo pakviesti praėjusių pasaulio čempionatų žvaigždės – urugvajietis Alcidesas Ghiggia, anglas Geoffas Hurstas, brazilas Cafu, italas Fabio Cannavaro, argentinietis Mario Kempesas, ispanas Fernando Hierro, prancūzas Zinedine‘as Zidane‘as ir vokietis Lotharas Matthausas.

Birželio 12 dieną startuosiančiame čempionate atidarymo rungtynės vyks tarp Brazilijos ir Kroatijos komandų.

Įdomu, kad B grupėje savo atidarymo mačą žais 2012-ųjų Europos pirmenybių finalininkai Ispanijos ir Nyderlandų futbolininkai.

FIFA generalinis sekretorius Jerome'as Valcke'as prieš burtų traukimą paskelbė sumą, kuri bus išdalinta pasaulio čempionato Brazilijoje metu.

Planetos pirmenybių prizinis fondas ateinančiais metais sieks 576 milijonus dolerių. Tai 37 proc. didesnė suma nei buvo skirta Pietų Afrikos Respublikoje vykusiame čempionate, kuriame buvo išdalinta 420 mln. dolerių.

Čempionato nugalėtojams į kišenes nubyrės 35 mln. dolerių suma, vicečempionams atiteks 25 mln., trečios vietos laimėtojams – 22 mln. Ketvirtojoje pozicijoje likusi rinktinė susižers 20 mln. dolerių.

Rinktinės, iškritusios iš pirmenybių po grupių etapo, gaus 8 mln. dolerių. Po aštuntfinalio čempionatą baigusioms vienuolikėms atiteks 9, o po ketvirtfinalio – 16 mln. dolerių.

„Taip pat 70 mln. bus išdalinti klubams, kurių žaidėjai dalyvaus pasaulio pirmenybėse. Dar 20 mln. skirta Brazilijos futbolui. Šiuos pinigus pradėsime mokėti jau netrukus ir pasaulio čempionato nelauksime, o suma gali išaugti iki 100 milijonų“, – sakė J.Valcke'as.

Generalinis FIFA sekretorius patvirtino, kad Brazilijos futbolui atiteksiantys pinigai bus skirti savanorių mačams organizuoti, taip pat edukaciniams ir sveikatingumo projektams, susijusiems su futbolu.

Pasaulio čempionato burtų krepšeliai:
 
1 krepšelis (pagal FIFA reitingą): Brazilija, Ispanija, Vokietija, Argentina, Kolumbija, Belgija, Urugvajus ir Šveicarija.
 
2 krepšelis (Afrika ir Pietų Amerika): Čilė, Dramblio Kaulo Krantas, Ekvadoras, Gana, Alžyras, Nigerija ir Kamerūnas.
 
3 krepšelis (Azija ir Šiaurės Amerika): JAV, Meksika, Kosta Rika, Hondūras, Japonija, Iranas, Pietų Korėja ir Australija.
 
4 krepšelis (Europa): Nyderlandai, Portugalija, Anglija, Italija, Graikija, Bosnija ir Hercegovina, Kroatija, Rusija ir Prancūzija.

Dvidešimtasis pasaulio futbolo čempionatas prasidės kitų metų birželio 12-ąją dieną, o finalas vyks liepos 13-ą dieną legendiniame Maracana stadione Rio de Žaneire.

Tai bus pirmasis čempionatas, kuriame bus naudojama vartų linijos technologija. Brazilijoje turnyras vyks antrą kartą – pirmą sykį buvo surengtas 1950 metais. Pietų Amerikai tai bus penktasis pasaulio čempionatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius