Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ištraukti naujo formato Baltijos lygos burtai

Pirmadienio popietę Latvijos sostinėje Rygoje esančiame Olimpiniame sporto centre buvo ištraukti 2009-2010 metų sezono „TrioBet Baltijos futbolo lygos“ burtai, po kurių paaiškėjo Lietuvos klubų būsimi varžovai.
Baltijos lygos burtai pirmadienį buvo traukiami Rygoje
Baltijos lygos burtai pirmadienį buvo traukiami Rygoje / Organizatorių nuotr.

Šį sezoną Baltijos lygoje iš viso dalyvaus 16-a komandų - 6-ios iš Lietuvos, kurios atstovas FBK „Kaunas“ laimėjo turnyrą praėjusį sezoną, bei po 5-ias iš Latvijos ir Estijos.

Lietuvai turnyre atstovaus šių metų A lygos komandos - Panevėžio „Ekranas“, Vilniaus „Vėtra“, Marijampolės „Sūduva“, taip pat „Šiauliai“, Tauragės „Tauras“ ir Gargždų „Banga“. Pastarosios trys ekipos pakeitė žemesnėse lygose atsidūrusius „Kauną“, Vilniaus „Žalgirį“ ir Klaipėdos „Atlantą“.

Organizatorių nuotr./Naujo formato varžybose buvo atsisakyta grupių etapo - klubai kovą dėl Baltijos lygos taurės iš karto pradės nuo atkrintamųjų varžybų
Naujo formato varžybose buvo atsisakyta grupių etapo - klubai kovą dėl Baltijos lygos taurės iš karto pradės nuo atkrintamųjų varžybų

Prieš burtus komandos buvo suskirstytos į keturis krepšelius pagal žaidimą 2008 metų nacionaliniame čempionate bei Baltijos lygoje.

Bene įdomiausia pirmajame etape turėtu būti Vilniaus „Vėtros“ ir Daugpilio „Dinaburg“ (Latvija) klubų dvikova, abi komandos savo šalių čempionatuose rungtyniauja labai panašiai, tad šių ekipų akistata puikiai parodys Lietuvos ir Latvijos lygų pajėgumą.

Tikrai ne ką mažiau intriguojanti bus Talino „Levadia“ ir Tauragės „Tauro“ dvikova. Ambicijų nestokojantiems tauragiškiams teks pademonstruoti viską, ką jie sugeba, kad būtų eliminuotas pajėgiausias Estijos klubas.

Sunki užduotis laukia Gargždų „Bangos“ ekipos, kuriai teko šiuo metu puikią formą demonstruojantis Latvijos klubas „Ventspils“. Lietuvos čempionas „Ekranas“ tuo tarpu pirmame etape išmėgins jėgas su Latvijos „Jūrmala“ vienuolike, o Marijampolės „Sūduva“ - su Narvos „Trans“ (Estija).

Naujasis Baltijos lygos sezonas prasidės rugsėjo 22 dieną, o baigsis 2010 metų liepos ketvirtą. Finalo vieta paaiškės vėliau.

Lyga tampa pavyzdžiu kitiems

Nuo praėjusių naujasis „TrioBet Baltijos futbolo lygos“ sezonas skirsis akivaizdžiai - dalyvių bus kaip niekad daug, kardinalūs pasikeitimai laukiami ir turnyro formate, o lygos vadovai vienbalsiai teigia, jog tai bus laiptelis į viršų Baltijos futbole.

Ateinančiame 2009/10 metų sezone nebeliks grupių turnyro, o jau nuo pirmo etapo prasidės kovos pagal atkrintamųjų varžybų sistemą. Turnyro organizatoriai tikisi, jog tai padės išvengti komandų žaidimo atsarginėmis sudėtimis, kaip tai buvo praėjusiame sezone.

„Atkrintamųjų rungtynių schema pasirinkta neatsitiktinai. Komandos privalės jau nuo pirmo etapo į aikštę mesti stipriausias pajėgas, jei nenorės savo pasirodymo baigti jau po dvejų mačų. Rungtynių bus kur kas mažiau - tik 29-ios, tad tikimės sulaukti kur kas didesnio aistruolių susidomėjimo“, - pirmadienį Rygoje po burtų traukimo surengtoje spaudos konferencijoje teigė lygos vadybininkas Christianas Happelis.

„Mums pavyko pasirašyti šešerių metų sutartį su Viasat Sport Baltic, tad galime užtikrinti, kad visą šį laiką Baltijos futbolą Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje bus galima stebėti per televiziją. Transliuosime bent 13 rungtynių, taip pat tikimės turėti laidą su rungtynių santraukomis. Tai puiki naujiena ne tik aistruoliams, tačiau ir žaidėjams, kurie turės didesnę motyvaciją. Tikiu, kad judame teisinga linkme, tačiau tam reikia ir klubų pagalbos. Visoms komandoms ateinančiame sezone linkiu kuo sėkmingesnio pasirodymo“, - kalbėjo vokietis.

Į ateinantį sezoną optimistiškai žiūrėjo ir Baltijos šalių federacijų prezidentai - Liutauras Varanavičius, ir Aivaras Pohlakas bei Latvijos futbolo federacijos generalinis sekretorius Janis Mežeckis.

„Prieš sezoną buvo atsiradusios abejonės dėl lygos ateities. Kaip žinome, Baltijos šalyse nėra pati lengviausia ekonominė situacija, o tai neaplenkia ir futbolo. Vis tik džiaugiuosi, kad mes sugebėjome su šiomis problemomis susitvarkyti bei galime kalbėti apie būsimą sezoną. Neabejoju, jog jis bus pilnas teigiamų emocijų ir naudingos patirties“, - su šypsena veide kalbėjo J.Mežeckis.

Kaip pavyzdį galiu pateikti Balkanų šalis, kurios nori įsteigti panašią į mūsų lygą ir prašo mūsų pagalbos, - sakė L.Varanavičius.Kolegai antrino ir L.Varanavičius: „Kaip jau kolega minėjo, prieš sezoną turėjome abejonių dėl lygos ateities, tačiau išties puiku, kad pavyko viską išspręsti. Klubai patys išreiškė norą ir susidomėjimą lyga, o tai džiugina.“

„Baltijos lyga gyvuoja jau kelerius metus, iš mūsų pradeda mokytis ir kitos šalys. Kaip pavyzdį galiu pateikti Balkanų šalis, kurios nori įsteigti panašią į mūsų lygą ir prašo mūsų pagalbos. Manau, kad viskas priklauso ne vien nuo mūsų, lygos vadovų, tačiau ir nuo klubų, jų požiūrio. Tikiu, kad dirbdami kartu mes turėsime puikią ateitį“, - sakė LFF vadovas.

Apie ateinantį sezoną tik teigiamai atsiliepė ir Estijos federacijos prezidentas A.Pohlakas: „Anksčiau Baltijos lygoje buvo išties per daug rungtynių, tačiau dabar suradome idealų variantą - naująjį formatą. Tikiu, kad šis formatas bus geriausias visiems - tiek komandoms, tiek sirgaliams. Jei ekipos aikštėje atiduos visas jėgas, rungtyniaus lygoje ne vieną sezoną, bei dirbs vieno tikslo vardan - lyga ateityje tik tobulės.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius