-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išvyką Brazilijoje Vilniaus „Žalgiris“ pradėjo pralaimėjimu

Karštą ir saulėtą šeštadienio vakarą Vilniaus „Žalgiris“ pradėjo savo pasirodymą „Granada Cup“ turnyre, kur susitiko su vietos „Gama“ komanda. Tai buvo pirmosios „Granada Cup“ turnyro rungtynės, o po antrajame kėlinyje įmuštų įvarčių žalgiriečiai pralaimėjo rezultatu 0:2 (0:0).
Adi Rocha
Adi Rocha / Sauliaus Čirbos nuotr.


31 tūkst. žiūrovų talpinančiame „Estadio Bezerrao“ stadione susirinko apie 5000 vietos sirgalių. Dauguma jų buvo pasipuošę pasipuošę žalia „Gamos“ klubo atributika bei aktyviai palaikė savo komandą.

Užtrukus kelionei iki rungtynių vietos žalgiriečiai apšilimą pradėjo likus vos 25 minutėms iki dvikovos pradžios. Susitikimo metu dauguma futbolininkų dėvėjo sau neįprastais numeriais pažymėtus marškinėlius.

Didžiąją rungtynių dalį kamuolio kontrolę turėjo šeimininkai. Jie rengė vieną ataką dešiniajame aikštės krašte po kitos, bet jų bandymai pasibaigdavo užfiksuota nuošale arba neišnaudota proga. 

Vėliau po tokio šalto dušo atkuto ir žalgiriečiai, bet nė vienai komandai nesisekė taikliai užbaigti atakų. 

Pirmoje rungtynių dalyje po pražangos aikštės viduryje geltona kortele buvo įspėtas Jurijus Kendišas, o po  teisėjo švilpuko kėlinio pabaigoje rezultatas dar vis buvo lygus – 0:0.

Antrajame kėlinyje prasidėjo šiurkštesnis žaidimas, geltonas korteles užsidirbo vienas žaidėjas po kito. Tokiais įspėjimais pasižymėjo Samiras Kerla, Andro Švrljuga, taip pat ir šeimininkų komandos žaidėjai. 

Priešininkų komanda ir toliau terorizavo „Žalgirio“ gynybą dešiniajame aikštės krašte. Pirmasis įvartis į Sauliaus Klevinsko ginamus vartus krito 75 minutę, kai po klaidos gynyboje kampinio metu įvartį pelnė varžovų žaidėjas Rafinha. 

83 minutę buvo praleistas ir antras įvartis. Po gražaus perdavimo tame pačiame dešiniajame aikštelės krašte, vienas prieš vartininką išsiveržė „Gamos“ klubo žaidėjas ir perdavė kamuolį į baudos aikštelės vidurį savo komandos draugui Hugo, kuriam beliko užbaigti ataką.

Lietuvos čempionai atliko kelis pakeitimus sudėtyje, o aikštėje pasirodė Jakubas Wilkas, Darius Kazubovičius, Aldas Korsakas, Danielis Romanovskis, Vytautas Lukša, Georgas Freidgeimas, Justas Lasickas ir Mantas Fridrikas. 

Mūsų šalie futbolininkai dar surengė kelias pavojingesnes atakas, tačiau rezultato pakeisti nepavyko ir rungtynės baigėsi šeimininkų pergale 2:0.

Dėl smulkių traumų rungtynėse nežaidė Seržas Nyuiadzi, Egidijus Vaitkūnas, Mantas Kuklys, Elivelto, Armantas Vitkauskas.

Tai buvo pirmoji žalgiriečių dvikova „Granada Cup“ turnyre iš dviejų. Antradienį, sausio 20 dieną, jie žais prieš Seria A žaidžiančiu „Goias“ klubu.

„Žalgiris“ 0:2 „Gama“
Sausio 17 d., Estadio Berezzao stadionas, 17:00 val (vietos laiku)

Įvarčiai: Rafinha (75 min.) ir Hugo (83 min.)

Pagrindinė sudėtis: Saulius Klevinskas, Andro Švrljuga, Algis Jankauskas, Jurijus Kendišas, Paulius Janušauskas, Linas Pilibaitis, Arturas Skuratovičius, Semiras Kerla, Kristis Andreou, Adi Rocha, Artakas Yedigaryanas.

Atsarginiai žaidėjai: Lukas Lidakevičius, Georgas Freidgeimas, Danielis Romanovskis, Darius Kazubovičius, Aldas Korsakas, Mantas Fridrikas, Justas Lasickas, Vytautas Lukša,  Jakubas Wilkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius