Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Įtakingas LFF veikėjas ir toliau lieka suimtas: gresia 20 metų belangės

Buvusiam Lietuvos vaikų ir jaunimo futbolo asociacijos prezidentui, Lietuvos jaunimo rinktinių treneriui, o pastaruoju metu su „Kauno Žalgirio“ jaunimu dirbusiam Vytautui Vaškūnui gresia 20 metų nelaisvės, praneša sportas.lt žurnalistas Aurimas Budraitis.
Vytautas Vaškūnas
Vytautas Vaškūnas / LFF nuotr.

15min jau anksčiau rašė, kad buvęs futbolo funkcionierius dviem mėnesiams buvo suimtas spalio pabaigoje tiriant prieš dešimtmetį Kaune įvykdytą žiaurų išpuolį prieš buvusį LFF prezidentą Liutaurą Varanavičių.

Sportas.lt teigimu, paaiškėjus naujoms aplinkybėms, V.Vaškūno suėmimas pratęstas, o prie buvusių kaltinimų dar prisidėjo ir vadovavimas nusikalstamam susivienijimui.

„Lietuvos Respublikos piliečio Vytauto Vaškūno statusas LKPB atliekamame ikiteisminiame tyrime – įtariamasis. Įtarimai pareikšti pagal LR Baudžiamojo kodekso 249 str. 3 d. (Nusikalstamas susivienijimas) ir pagal kitus LR BK straipsnius. Šioje tyrimo stadijoje nekomentuojame LR Baudžiamojo kodekso straipsnių, pagal kuriuos Vytautui Vaškūnui pareikšti papildomi įtarimai, kadangi jie (įtarimai) nėra galutiniai ir jie gali keistis tyrimo eigoje. Kai bus pareikšti galutiniai įtarimai, informuosime“, – sportas.lt cituoja policijos departamento prie VRM komunikacijos skyriaus vedėją Ramūną Matonį.

Šaltinio teigimu, už šiuos nusikaltimus gresia bausmė nuo dešimties iki dvidešimties metų (arba laisvės atėmimu iki gyvos galvos).

Priminsime, kad V.Vaškūnas ne vienerius metus užėmė Lietuvos vaikų ir jaunių futbolo asociacijos prezidento pareigas bei buvo jaunių rinktinės vyriausiuoju treneriu.

Lietuvos futbolo federacijos valdžios svertus perėmus Arūnui Pukeliui, V.Vaškūno įtaka stipriai sumenko, o galiausiai jis ir visai buvo patrauktas į antrąjį planą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius