Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italija gedi Davide'o Astori: atšauktos rungtynės, sirgalių gėlės ir jaudinantys G.Buffono žodžiai 

Tragedija Udinėje, kur užgeso futbolininko Davide'o Astori gyvybė, privertė Italiją bent trumpam pamiršti futbolą. Šalis gedi. 31-erių „Fiorentina“ kapitonas buvo rastas negyvas viešbučio kambaryje eilinių „Serie A“ rungtynių dieną. Klubas išplatino informaciją, jog futbolininkas mirė „dėl staigios ligos“.
 Davide Astori
Davide Astori / „Scanpix“ nuotr.

14 rungtynių Italijos rinktinėje sužaidęs D.Astori prie „Fiorentina“ prisijungė 2016 metais ir šiame klube sužaidė 58 mačus.

„Giliai sukrėsti pranešame apie kapitono Davide'o Astori mirtį“, – informavo „Fiorentina“.

Futbolo pasaulis reiškia liūdesį. Ne tik Italija, kurioje sekmadienį buvo atšauktos visos „Serie A“ rungtynės.

„North East United“ ir „Atletico de Kolkata“ komandos prieš Indijos Superlygos rungtynes D.Astori pagerbė tylos minute.

„Scanpix“ nuotr./„North East United“ ir „Atletico de Kolkata“ komandos prieš Indijos Superlygos rungtynes D.Astori pagerbė tylos minute
„Scanpix“ nuotr./„North East United“ ir „Atletico de Kolkata“ komandos prieš Indijos Superlygos rungtynes D.Astori pagerbė tylos minute

„Fiorentina“ sirgaliai rinkosi prie komandos stadiono ir ant sienos kabino gėles bei žinutes šį pasaulį palikusiam kapitonui.

„Scanpix“ nuotr./„Fiorentina“ sirgaliai prie klubo stadiono neša gėles, dega žvakes ir rašo žinutes netikėtai mirusiam Davide'ui Astori
„Scanpix“ nuotr./„Fiorentina“ sirgaliai prie klubo stadiono neša gėles, dega žvakes ir rašo žinutes netikėtai mirusiam Davide'ui Astori

D.Astori paliko ne tik juos ir komandos draugus, bet ir dviejų metukų dukrelę, kurią augino su žmona Francesca Fioretti.

„Tu palikai jauną žmoną ir kitus šeimos narius, kurie dabar kenčia. Tavo mažytė mergytė nusipelno žinoti, koks jos tėtis buvo – tobulas kaip asmenybė“, – atsisveikinimo žinutę D.Astori parašė Gianluigi Buffonas.

„Tu buvai atstovas senojo, pralenkto pasaulio, kuriame vertinamas altruizmas, elegancija, išsilavinimas ir pagarba kitiems. Tu buvai viena iš geriausių sporto asmenybių, su kuriomis man teko susidurti“.

„Tai, kas nutiko, sukelia milžinišką skausmą. Mano užuojauta skirta šeimai“, – sakė buvęs „Fiorentina“ treneris Roberto Mancini.

Aukštas, fiziškai stiprus, bet tuo pačiu techniškas gynėjas, vienodai patikimai galėjęs žaisti tiek keturių, tiek trijų gynėjų linijoje – taip buvo apibūdinamas Bergame gimęs ir „AC Milan“ futbolo akademijoje užaugintas D.Astori.

„Scanpix“ nuotr./Italijoje sekmadienį buvo atšauktos visos „Serie A“ rungtynės
„Scanpix“ nuotr./Italijoje sekmadienį buvo atšauktos visos „Serie A“ rungtynės

„Žmogus, kuris mylėjo futbolą ir kuris, kaip futbolininkas, užaugo su mumis. „AC Milan“ klubą sukrėtė Davide'o iškeliavimas. Su didžiausiu liūdesiu reiškiame užuojautą šeimai ir „Fiorentina“ organizacijai“, – išplatino žinutę „AC Milan“ klubas.

„Gyvenimas yra labai brangus ir turime mėgautis juo kiekvieną dieną. Siunčiu nuoširdžiausią užuojautą Davide'o šeimai. Ir dėkoju Davide'ui, kad buvo puikus varžovas aikštelėje, ir už viską, ką davė futbolui“, – rašė Clarence'as Seedorfas.

„Trūksta žodžių... Galiausiai jie vis tiek susirenka pačius geriausius... Geros kelionės, mano drauge!“, – „Twitter“ žinute pasidalino Andrea Pirlo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius