TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Italija ir Vokietija gaus po papildomą vietą UEFA Čempionų lygoje

Po šios savaitės UEFA Čempionų lygos mačų paaiškėjo, kurios dvi šalys kitą sezoną gaus papildomas vietas stipriausiame Senojo žemyno futbolo turnyre.

Tomis šalimis tapo Italija ir Vokietija.

Italai užsitikrino papildomą penktą vietą Čempionų lygoje jau kiek anksčiau, o vokiečiams tą padaryti leido sėkmingi „Bundesliga“ klubų pasirodymai šią savaitę: pusfinalių starte Miuncheno „Bayern“ sužaidė 2:2 su Madrido „Real“, o Dortmundo „Borussia“ 1:0 įveikė „Paris Saint-Germain“.

Taip vokiečiai pasirodymų Europoje reitinge tapo nepavejami anglams, kurie žengia trečioje vietoje, bet trijuose UEFA turnyruose šį sezoną turi vos vieną likusią komandą – Birmingamo „Aston Villa“, kuri žais Konferencijų lygos pusfinalyje.

Tiek Italija, tiek Vokietija dar gali gauti ir šeštą vietą kito sezono turnyre. Taip nutiktų, jei Bergamo „Atalanta“ arba „AS Roma“ laimėtų UEFA Europos lygą, taip pat ir „Borussia“ triumfo Čempionų lygoje bei žemesnės nei ketvirtosios vietos „Bundesliga“ pirmenybėse atveju. Šiuo metu Dortmundas savo šalies pirmenybėse žengia penktas.

3-5 vietas reitinge užimančios Anglija, Ispanija ir Prancūzija į Čempionų lygą rudenį deleguos po keturias komandas.

Išplėsti stipriausių lygų komandų skaičių leis numatoma turnyro plėtra – kitame sezone Čempionų lygoje varžysis nebe 32, o 36 klubai. Šalių reitingai bus skaičiuojami kiekvieno sezono metu, o jo pabaigoje dvi geriausiai pasirodžiusios šalys gaus papildomą penktą vietą turnyre.

Reitingas sudaromas apskaičiuojant klubų pasirodymus Čempionų, Europos ir Konferencijų lygose. Komandos kaupia taškus pasiekdamos pergales ir lygiąsias bei patekdamos į kitus etapus, o tuomet sukaupti taškai padalinami iš komandų, žaidusių Europos turnyruose, skaičiaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius