Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Italijoje – rimtas pareiškimas: „Juventus“ klubas gali būti išmestas iš „Serie A“

Italijos Futbolo asociacijos prezidentas Gabriele Gravina pirmadienį pareiškė, kad Turino „Juventus“ klubas bus išmestas iš „Serie A“ pirmenybių, jei oficialiai nepasitrauks iš Superlygos.

„Juventus“ buvo vienas iš 12-kos klubų, kurie prieš mažiau nei mėnesį paskelbė kuriantys naują futbolo lygą ir atsiskiriantys nuo UEFA turnyrų.

Šeši Anglijos klubai, taip pat Milano „Inter“, „AC Milan“ ir Madrido „Atletico“ vėliau pasitraukė iš projekto, nes į šį itin priešiškai sureagavo sirgaliai, UEFA, net šalių Vyriausybės.

Ir jei likę trys klubai nepasitrauks iš Superlygos oficialiai, jiems grės sankcijos. Štai UEFA gali pašalinti šią trijulę iš europinių turnyrų dviems metams.

O Italijoje grėstų rimta bausmė „Juventus“ klubui.

„Scanpix“ nuotr./Andrea Pirlo
„Scanpix“ nuotr./Andrea Pirlo

„Taisyklės yra aiškios, – radijo „Kiss Kiss Napoli“ laidoje kalbėjo Italijos futbolo vadovas G.Gravina. – Jei registracijos naujam sezonui metu „Juventus“ vis dar bus Superlygos dalis, jiems nebus leista dalyvauti „Serie A“ čempionate.

Tai būtų didžiulė gėda sirgalių atžvilgiu, bet taisyklės yra taisyklės, jos galioja visiems.“

Šeštadienį „Juventus“, „Real“ ir „Barca“ išplatino pranešimą, kuriame kritikavo UEFA grasinimus sankcijomis ir toliau gynė Superlygos projektą.

Likę 9 klubai, kurie pasitraukė iš Superlygos, sutiko su jungtine 15 milijonų eurų UEFA bauda.

Tiesa, „Juventus“ Italijos pirmenybėse šiuo metu kovoja dėl vietos Čempionų lygoje. Likus trejoms rungtynėms, Turino ekipa yra vos penkta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius