Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italijos rinktinės gėdą nuplovęs specialistas Lietuvoje taikysis į rekordą

Lietuvos futbolo rinktinės trečiadienio vakarą laukia neeilinis išbandymas. Vilniaus LFF stadione Valdo Urbono vyrai bandys atlaikyti keturiskart pasaulio čempionės Italijos atakas. O jos bus aršios dar ir dėl papildomos motyvacijos, kurią turės į rekordą nusitaikiusi Roberto Mancini treniruojama komanda.
Roberto Mancini
Roberto Mancini / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.
Pasaulio čempionato atranka | Lietuva – Italija | 21:45 | LFF stadionas

Vienas žymiausių Italijos trenerių šiuo metu turbūt yra tarp palankiausiai vertinamų visos šalies žmonių.

2018 m. gegužę perėmęs Italijos rinktinės vairą, R.Mancini nuplovė italų gėdą, kurią jie patyrė nepatekę į 2018 m. pasaulio futbolo čempionatą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Roberto Mancini
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Roberto Mancini

Su R.Mancini prie vairo „Squadra Azzurri“ per beveik trejus metus suklupo tik du kartus: 2018 m. birželį draugiškose rungtynėse nusileido po mėnesio planetos čempionais tapusiems prancūzams (1:3), o tų pačių metų rugsėjį UEFA Tautų lygos rungtynėse nusileido būsimiems turnyro nugalėtojams portugalams (0:1).

Buvęs Romos „Lazio“, Milano „Inter“, „Manchester City“ ir kitų garsių klubų treneris jau išvedė italus į šiemet vyksiantį Europos čempionatą, italai žais ir UEFA Tautų lygos finalo ketverte, o dabar R.Mancini siekia sugrąžinti Italiją ten, kur jos nebuvo prieš trejus metus Rusijoje – į planetos pirmenybes.

Link to italai jau žengė vienodais rezultatais 2:0 nugalėdama Šiaurės Airiją ir Bulgariją, o dabar sieks pratęsti sėkmingą seriją ir Vilniuje.

Jei lietuviai nepateiks sensacijos, LFF stadione italai pratęs ir dar vieną seriją – nepralaimėtų rungtynių.

Jau 24-eriose rungtynėse iš eilės italai arba iškovojo pergalę, arba sužaidė lygiosiomis, o tai yra antras rezultatas turtinga futbolo istorija pasižyminčios šalies rekordų knygoje.

Jei nepralaimės ir Lietuvoje, R.Mancini komanda pakartos rekordą, kuris priklauso legendinio italų trenerio Marcello Lippi treniruotai rinktinei.

„Scanpix“ nuotr./Marcello Lippi
„Scanpix“ nuotr./Marcello Lippi

Šio diriguota komanda 2004-2006 m. nesuklupo 25-iose rungtynėse paeiliui, o paskutinėse iš jų šoko triumfo šokį – po lygiųjų 1:1 ir sėkmingos baudinių serijos M.Lippi komanda nugalėjo Prancūziją ir tapo pasaulio čempione Berlyne.

„Šiuo atveju, R.Mancini užtektų ir lygiųjų, bet negalime tuo pasitenkinti, jei norime įveikti atranką“, – pabrėžė „La Gazzeta dello Sport“ žurnalistas Andrea Elefante.

Jis pabrėžė ir tai, jog pakartojęs M.Lippi pasiekimą R.Mancini net galėtų pasigirti geresniais rezultatais už legendinį italų specialistą, mat 2004-2006 m. Italijos rinktinė iš 25 nepralaimėtų rungtynių pergales iškovojo 15-oje, kai dabar per 24 mačus pasiektos jau 19 pergalių.

Tiesa, kaip pažymi A.Elefante, M.Lippi tokį rezultatą pasiekti buvo sunkiau, nes serijoje atsidūrė ir septynios pasaulio čempionato rungtynės. R.Mancini finalinio turnyro – Europos čempionato – „išvengė“ po to, kai jis buvo nukeltas iš 2020 į 2021 metus.

„Jei esame arti to, kuris laimėjo pasaulio čempionatą, reiškia, kad darome gerą darbą. Kartu su Lippi buvau „Sampdoria“ klube ir dabar seku jo pavyzdžiu, bandydamas per ilgą laiką sukurti stiprią komandą. Tikiuosi, kad su Lippi būsiu lyginamas ir po dvejų metų, nes tai reikš, kad nuveikėme kai ką svarbaus“, – prieš išvyką į Lietuvą sakė R.Mancini.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Roberto Mancini
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Roberto Mancini

Beje, vieną M.Lippi ir kitų buvusių Italijos rinktinės trenerių pasiekimą R.Mancini jau pagerino. 29-iose rungtynėse italams vadovavusio stratego komanda per šį laikotarpį surinko 67 taškus, o tai yra daugiau ir už M.Lippi (61), ir už kitų buvusių italų strategų pasiekimus.

R.Mancini kol kas pirmauja ir pagal iškovotų pergalių procentą (20 iš 29, 69 proc.), bet, kaip pabrėžia „La Gazzetta dello Sport“ žurnalistas, tai dar nieko nereiškia, nes italų svarbiausi iššūkiai lauks ateityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius