Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italų futbolo ikona imasi trenerio darbo

Buvęs Italijos rinktinės futbolininkas Andrea Pirlo grįžta į Turino „Juventus“. Šiame klube nuo 2011 iki 2015 metų žaidęs vidurio saugas dabar bus „Juventus“ jaunimo komandos (iki 23 metų) treneriu.
Andrea Pirlo
Andrea Pirlo / „Scanpix“ nuotr.

Šią savaitę pranešęs apie sutarčių pratęsimus su klubo veteranais Gianluigi Buffonu ir Giorgio Chiellini, „Juventus“ priviliojo atgal dar vieną legendą.

Fabio Pecchią pakeisiantis A.Pirlo baigė futbolininko karjerą 2017 metais, o dabar imasi trenerio pareigų rezervinėje Turino komandoje, rungtyniaujančioje „Serie C“ pirmenybėse.

A.Pirlo yra vienas iš nedidelės grupės žaidėjų, kurie yra rungtyniavę trijose didžiose Italijos komandose: „Milan“, „Juventus“ ir Milano „Inter“.

„Scanpix“ nuotr./Andrea Pirlo
„Scanpix“ nuotr./Andrea Pirlo

Pradėjęs karjerą „Brescia“ ekipoje, jis dar trejus metus priklausė „Inter“, o paskui net dešimt metų žaidė „Milan“. Tapęs komandos atakų dirigentu aikštės viduryje A.Pirlo su „Milan“ dusyk laimėjo Čempionų lygą, dukart – Italijos čempionų titulą.

Perėjęs į „Juventus“ A.Pirlo padėjo Turino komandai įsitvirtinti Italijos futbolo soste – su juo „Juventus“ pradėjo skinti Italijos čempionų titulus kasmet.

Su Italijos rinktine A.Pirlo 2006 metais tapo pasaulio čempionu, tame turnyre tris kartus išrinktas geriausiu rungtynių žaidėju.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Andrea Pirlo
AFP/„Scanpix“ nuotr./Andrea Pirlo

A.Pirlo baigė karjerą 2017 metais „New York City“ klube, o dabar išsilaikė UEFA Pro trenerio licenciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius