Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įvarčių fontanai Čempionų lygoje – į pusfinalį žengė PSG ir „Borussia“

UEFA Čempionų lygoje antradienį liejosi įvarčiai. Po dramatiškų atsakomųjų rungtynių paaiškėjo pirmoji pusfinalio pora. Ją sudarys Paryžiaus „Saint Germain“ ir Dortmundo „Borussia“ futbolininkai.

Vieno įvarčio deficitą į Barseloną atsivežusi PSG aktyviau pradėjo rungtynes ir prispaudė šeimininkus prie jų vartų.

Tačiau „Barca“ nubėgo į pirmą ataką, jaunasis Lamine'as Yamalis aikštės krašte išmaudė Nuno Mendesą, atliko perdavimą ir Raphinha (12 min.) išvedė katalonus į priekį.

„Barcelona“, laimėjusi pirmas rungtynes Paryžiuje 3:2, turėjo jau dviejų įvarčių atsargą, tačiau ketvirtfinalio lūžis įvyko 29-ąją minutę, kai Ronaldas Araujo užsidirbo raudoną kortelę už paskutinės vilties pražangą.

Vieno žaidėjo pranašumą įgavusi PSG ėmė mušti įvarčius. Rezultatą Barselonoje pirmiausia išlygino šeimininkų sirgalių nušvilptas Ousmane'as Dembele (40 min.), buvęs „Barcelona“ žaidėjas.

Antrajame mušė Vitinha (54 min.) ir 11 m baudinį šaltakraujiškai realizavęs Kylianas Mbappe (61 min.).

Pastarasis pačioje pabaigoje padėjo ir tašką (89 min.).

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kylianas Mbappe
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kylianas Mbappe

Įtūžęs „Barcelona“ strategas Xavi spardė reklamas šalia aikštės ir taip pat buvo nubaustas raudona kortele teisėjo iš Rumunijos Istvano Kovacsiaus.

PSG antradienio vakarą Barselonoje triumfavo 4:1 (1:1), o į pusfinalį žengė bendru rezultatu 6:4.

Įvarčių netrūko ir kitame mače, kuriame Dortmundo „Borussia“ namie priėmė Madrido „Atletico“ klubą, pirmąjį mačą Ispanijoje laimėjusį 2:1.

Šeimininkai jau pirmajame kėlinyje mušė du – pasižymėjo Julianas Brandtas (34 min.) bei Ianas Maatsenas (39 min.) – ir jau pirmavo bendru rezultatu 3:2.

Vos prasidėjus antrajame kėliniui nelaimė ištiko Matsą Hummelsą (49 min.), nesėkmingai nukreipusį kamuolį į savo vartus.

Dar po 15 minučių įmušė Angelis Correa (64 min.), rungtynių Dortmunde rezultatas tapo 2:2, o bendras – 4:3 vėl „Atletico“ naudai.

Šeimininkams ėmė svilti padai, bet du įvarčiai per tris minutes dar sykį apvertė rungtynes aukštyn kojomis. Pasižymėjo Niclas Fullkrugas (71 min.) ir Marcelis Sabitzeris (74 min.).

„Borussia“ antradienio vakarą namie laimėjo 4:2 (2:0), o bendrą ketvirtfinalio seriją – 5:4.

Rytoj Čempionų lygoje paaiškės ir antroji pusfinalio pora. Titulą ginantis „Manchester City“ namie žais su Madrido „Real“ (pirmasis mačas – 3:3), o Miuncheno „Bayern“ priims Londono „Arsenal“ klubą (2:2).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius