Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įvertinimas: Fiodoras Černychas – tarp trijų geriausių Lenkijos lygos puolėjų

Lietuvos rinktinės lyderis Fiodoras Černychas pirmadienį Lenkijos futbolo lygos („Ekstraklasa“) apdovanojimuose nelaimėjo asmeninio prizo, tačiau vis tiek buvo įvertintas. Balstogės „Jagiellonia“ žaidėjas išrinktas tarp trijų geriausių lygos puolėjų.
Fiodoras Černychas
Fiodoras Černychas / Facebook.com

12 įvarčių šį sezoną pelnęs F.Černychas rezultatyviausiųjų žaidėjų įskaitoje pasidalijo 4–8 vietas, tačiau pateko į geriausių Lenkijos lygos žaidėjų trejetuką.

Geriausiojo vardą Lenkijos futbolo specialistai ir žurnalistai suteikė 34 metų lenkui Marcinui Robakui, kuris Poznanės „Lech“ klubui pelnė 18 įvarčių per 37 rungtynes.

Į trejetuką, be prizo laimėtojo ir F.Černycho, taip pat pateko 32 metų portugalas Marco Paixao, rungtyniaujantis Gdansko „Lechia“ gretose. Jis irgi įmušė 18 įvarčių, bet padarė tai per 35 rungtynes.

F.Černychas, kuris antroje sezono dalyje centro puolėjo poziciją užleido komandos draugui Cilianui Sheridanui ir pasislinko į kraštą, šį sezoną per 34 rungtynes įmušė 12 įvarčių ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus.

Pagal rezultatyvius perdavimus F.Černychas pasidalijo 6–13 vietas.

Nė vienas „Jagiellonia“ atstovas „Ekstraklasa“ apdovanojimuose prizo nelaimėjo, nors į trejetuką pateko ne vienas. Piotras Tomasikas pretendavo tapti geriausiu gynėju, Konstantinas Vassiljevas ir Jacekas Goralskis – geriausiu saugu, Michalas Probierzas – geriausiu treneriu.

K.Vassiljevas pretendavo ir į apskritai geriausio lygos žaidėjo titulą, tačiau jis atiteko Varšuvos „Legia“ legionieriui iš Belgijos Vadisui Odjidja-Ofoe.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius