Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelio čempionus sutinkantis S.Širmelis: „Žaisime ne prieš kažkokius kyborgus“

Vieną UEFA Čempionų lygos etapą jau peršokusi, trečiadienį Marijampolės „Sūduva“ pabandys perlipti ir kitą. Tiesa, varžovas, nusileisiantis Suvalkijoje, bus gerokai grėsmingesnis už praėjusią savaitę baudinių serijoje įveiktą Talino „Flora“ – sūduviai antrus metus paeiliui mėgins įveikti Izraelio čempioną Tel Avivo „Maccabi“ klubą.

Dvejus metus iš eilės Izraelio lygą užtikrintai laimėjęs Tel Avivo klubas jau pernai atsimušė į „Sūduvą“ UEFA Europos lygos atrankoje, kai netikėtai abejas rungtynes identišku rezultatu 2:1 laimėjo stipriausia Lietuvos komanda.

Šįsyk komandos susiduria kitokio formato akistatoje – dėl koronaviruso pandemijos visi atrankos susitikimai, išskyrus lemiamą Čempionų lygos atrankos etapą, vyksta nebe iš dviejų, o tik iš vieno mačo.

Be to, priešingai nei pernai, kai „Maccabi“ po pralaimėjimo „Sūduvai“ baigė kelionę Europoje, šįsyk pralaimėjusi ekipa turės šansą pasitaisyti, nes tęs kovas Europos lygos atrankos varžybose.

„Komanda pateko į antrą Čempionų lygos etapą, manau, kad „Sūduvai“ tai yra žingsnis į priekį. Kai kam gal atrodo, kad tas pirmas varžovas buvo silpnesnis, bet manau, kad mes jį padarėme silpnesniu, – prieš rytojaus mūšį kalbėjo marijampoliečių strategas Saulius Širmelis. – Tikrai stipri komanda ir neypatingai mums kažkuo nusileidžianti.

Kai kam gal atrodo, kad tas pirmas varžovas buvo silpnesnis, bet manau, kad mes jį padarėme silpnesniu.

Esame antrame etape ir kausimės su komanda, kuri Čempionų lygoje turi didelių planų. Lyginant su pernai, komanda gana ženkliai pasikeitė, į pagrindinę sudėtį įsiliejo keli nauji žaidėjai. Nėra ko tikėtis lengvos kovos.“

Kaip ir „Sūduva“, Tel Avivo futbolininkai pirmajame atrankos etape įveikė Baltijos šalių atstovę – „Maccabi“ namuose po dviejų realizuotų baudinių 2:0 nugalėjo Latvijos čempionę „FC Riga“.

Vis dėlto S.Širmeliui daug sužinoti apie būsimą varžovą iš šių rungtynių nepavyko.

„Žiūrėjome rungtynes su „Riga“, bet gavome gana mažai informacijos, – atsiduso specialistas. – Tikėjomės, kad „Riga“ atskleis silpnesnių vietų „Maccabi“ žaidime, deja, visiškai nepavyko rygiečiams to padaryti, jie praktiškai sužaidė be pavojingų situacijų prie varžovų vartų.

„Maccabi“ yra labai techniška komanda, propaguoja žaidimą trumpais perdavimais, daug žaidėjų siūlosi priimti kamuolį. Baudos aikštelėje visuomet žaidžia didelis kiekis žaidėjų, mažiausiai 4-5. Stengiasi tiksliai įžaisti kamuolį baudos aikštelėje, tad labai svarbu jiems neleisti to daryti.

Suprantama, tai pavojingas varžovas, bet ar jis yra įveikiamas, ar neįveikiamas, tokių minčių nekyla, nes žaisime ne prieš kažkokius kyborgus, kurie turėtų keturias kojas ar panašiai. Praėję metai parodė, kad „Sūduva“ gali būti sėkminga.“

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Europos lyga: Sūduva – Tel Avivo Maccabi
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Europos lyga: Sūduva – Tel Avivo Maccabi

Lyginant su praėjusių metų rugpjūčiu „Maccabi“ gretose pasikeitė keli žaidėjai, o didžiausias pokytis įvyko prie šoninės linijos – ekipos vairą šio mėnesio pradžioje perėmė graikas Giorgos Donis. Jis, pasak S.Širmelio, į „Maccabi“ žaidimą įnešė naujų idėjų.

Praėję metai parodė, kad „Sūduva“ gali būti sėkminga.

„Pasikeitė žaidėjai. Stilius gal ir toks pat lieka, tiek pernai, tiek šiemet techniški žaidėjai ir akcentuojamas žaidimas trumpais perdavimais, bet yra kitas treneris ir bus naujų idėjų.

Naujam treneriui rungtynės su mumis bus tik trečios. Sužaidė su „Riga“, o kitas žaidė Izraelio taurėje, bet rungtyniavo visiškai kita sudėtimi nei su „Riga“. Ta informacija savotiškai užslaptinta, nes pakeitė daug žaidėjų, greičiausiai, kad taupydami mūsų rungtynėms“, – spėliojo „Sūduvos“ strategas.

Sauliaus Čirbos nuotr./Saulius Širmelis
Sauliaus Čirbos nuotr./Saulius Širmelis

Praėjusią savaitę Taline „Sūduva“ rungtynes baigė be dar pirmajame kėlinyje pakeisto Povilo Leimono. Vis dėlto tiek jis, tiek ir kiti marijampoliečiai yra pasiruošę mesti iššūkį Izraelio čempionams.

„Povilas yra pasiruošęs rungtynėms, o sveikatos problemų daugiau neatsirado. Negalime pasakyti, kas bus po šios dienos, tikiuosi, kad jų ir neatsiras. Dar turime treniruotę, bet ji turėtų būti atsargi“, – sakė S.Širmelis.

„Sūduvos“ ir „Maccabi“ akistata Marijampolėje trečiadienį startuos 19 valandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius