Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelio spauda trimituoja: „Keršytojai“ nebuvo pamiršę praėjusių metų traumos

Po sėkmingos Tel Avivo „Maccabi“ futbolininkų viešnagės Marijampolėje Izraelio spauda mirgėjo antraštėmis, kurios trimitavo apie pavykusį keršto planą.

Pernai Europos lygos atrankoje Lietuvos čempionai dusyk identiškais rezultatais 2:1 nugalėjo Izraelio galiūnus ir sensacingai išgrūdo juos iš kovų Europoje.

Tačiau trečiadienio vakaras Suvalkijos sostinėje buvo niūrus ne tik oru, bet ir „Sūduvos“ žaidimu – pralaimėta 0:3, nesukūrus nė vienos progos pasižymėti.

„Keršytojai: „Maccabi“ trečiajame etape po 3:0 pergalės prieš „Sūduvą“, – skelbė portalo ONE antraštė.

„Po iškritimo praėjusiais metais, šalies čempionai atkeršijo lietuviams“, – taip rašinį apie susitikimą pradėjo žurnalistas.

Konstatuojama, kad nuo Čempionų lygos svajonės „Maccabi“ dabar skiria vos trejos rungtynės.

VIDEO: A.Rikano įvartis į „Sūduvos“ vartus

„Kaip pamenate, lietuviai pribloškė visus ir sumaišė geltonai mėlynų europines kortas po to, kai išmetė juos praėjusiais metais, – atgal žvelgė ONE apžvalgininkai. – Bet dabar istorija buvo kitokia. Izraelio komanda be jokių klausimų kontroliavo viską, kas vyko aikštėje, ir visiškai neleido lietuviams pasiekti pavojingų zonų.“

Izraelio žiniasklaida pažymėjo, kad pirmąjį įvartį mušęs Iva Rikanas įvartį šventė pasiėmęs Eyalo Golaso marškinėlius – taip pagerbė komandos draugą, kuris į Lietuvą nevyko dėl to, kad prieš rungtynes mirė jo tėtis.

ONE išskyrė geriausią ir blogiausią šių rungtynių žaidėjus. Laurai atiteko antrojo „Maccabi“ įvarčio autoriui Nickui Blackmanui, o prasčiausią pasirodymą, anot apžvalgininkų, surengė Josipas Tadičius.

VIDEO: N.Blackmano įvartis į „Sūduvos“ vartus

„Kerštas įvyko: „Maccabi“ – trečiajame etape“, – skelbė „Israelhayom“.

„Po pralaimėjimo praėjusiame sezone, šį kartą Lietuvos klubas nesukėlė jokių sunkumų Izraelio čempionams, kurie laimėjo lengvai“, – rašė „Israelhayom“.

Žurnalistas svarstė, kad sunku net nusakyti, kaip „Maccabi“ sirgaliai bijojo šio mačo su „Sūduva“.

„Praėjusių metų trauma nebuvo niekur dingusi, o dabar komandos susitiko vėl, bet dabar Izraelio čempionai nebuvo tie, kurie krito praėjusią vasarą“, – konstatavo „Israelhayom“.

VIDEO: O.Davidzados įvartis į „Sūduvos“ vartus

Ieškodami skirtumų tarp praėjusių ir šių metų „Maccabi“ komandų, žydų žurnalistai išskyrė naująjį vartininką Danielį Tanenbaumą, o svarbiausia – daug geresnis žaidėjų požiūris ir atmosfera rūbinėje, kurią kuria treneris Giorgas Donis.

„Per pirmas 45 minutes varžovai sunkiai galėjo pereiti vidurio liniją, – priminė „Israelhayom“. – Antrajame kėlinyje situacija kiek pasikeitė, nes „Sūduva“ suprato, kad vienas greitas įvartis sugrąžintų juos į vėžes. Lietuviai ėmė spausti, o tai net kiek nustebino „Maccabi“. Nepaisant to, D.Tanenbaumo vartams grėsmės taip ir nekilo.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius