Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Januševskis žodžių kišenėje neieško: Supertaurės favoritai – „Trakai“

Ištikimybė savo miestui, ištikimybė vienam klubui – puikiai šias sąvokas yra įvaldęs „Trakų“ gynėjas Justinas Januševskis, kuris kartu su „riteriais“ yra jau beveik dešimtmetį. Dar gerokai iki pilnametystės jis „Trakų“ marškinėlius vilkėjo Sekmadienio futbolo lygos D diviziono varžybose, Vilniaus apskrities futbolo federacijos pirmenybėse. Kiek vėliau su komanda perėjo per antros, o dar vėliau ir per pirmos lygos vandenis.
Justas Januševskis
Justas Januševskis / V.Knyzelio/LFF.lt nuotr.

Galiausiai, 2014 metais rungtynėse su „Klaipėdos granitu“ debiutavo A lygoje, o netrukus pradės ir trečią sezoną stipriausiame šalies divizione.

„Prieš penkerius metus sunku buvo įsivaizduoti, kad su gimtąja komanda galėsiu varžytis dėl titulų, tačiau dabar tai suteikia dar daugiau malonumo. Su „Trakais“ aš užaugau – su „Trakais“ aš noriu laimėti“, – likus dienai iki galimybės kelti pirmąjį trofėjų kalbėjo J.Januševskis.

Justai, žiūrint iš šios dienos pozicijų, kaip stipriai komanda yra pasiruošusi sezonui?

Jei atvirai, tai pasiruošimo etape išliejome nemažai prakaito, kad būsimame sezone būtų dar geriau nei praėjusiame. Sakyčiau, kad esame pasiruošę maksimaliai.

Visi be išimties labai stipriai akcentuoja „Trakų“ išsaugotą praėjusio sezono branduolį. Nejau, šis veiksnys vaidins tokį ryškų vaidmenį?

Manau, kad taip. Nedažnai komandose būna, jog liktų praktiškai visa pagrindinė sudėtis. Pernai treneris turėjo labai daug dėmesio skirti tarpusavio ryšiams, šiemet tuos ryšius reikėjo tik prisiminti. Visi žinome vienas kito stipriąsias ir silpnąsias savybes, bruožus.. Manau, kad tai tikrai didelis pliusas mums.

Su „Žalgiriu“ per keturias dienas sužaisite dvejas rungtynes. Kaip ruošiatės atlaikyti tokį didelį krūvį per tokį trumpą laiką?

Pasiruošimo metu mes tam ruošėmės. Turėjome treniruočių, per kur kurias turėjome atlaikyti sunkiausius krūvius, tad nieko baisaus aš čia nematau. Laiko atsigauti mums užteks. O tada ir vėl į kovą.

Su „Žalgiriu“ dar niekada nežaidėte manieže. Kaip tai atsilieps rungtynėms?

Manau, kad niekaip. Didelę dalį pasiruošimo tiek mes, tiek „Žalgiris“ praleido „Sportimoje“, tai aikštę pažįstame (šypsosi).

„Trakai“ kontrolinių susitikimų maratone sužaidė šešerias rungtynes. Kokios išvados kalbant apie jas?

Buvo sunkoka įsivažiuoti ir pajausti žaidimą. Tačiau kiekvienąkart žaidimas gerėjo ir panašėjo į mūsų praėjusių metų žaidimą. Viskas vyko taip, kaip ir turėjo vykti.

Buvai pripratęs aikštėje laiką leisti su Linu Klimavičiumi, o dabar teks su Arūnu. Didelis skirtumas?

Su Arūnu nėra absoliučiai jokių bendravimo problemų. Jis labai panašus į Liną, tad vienas kitą suprantame dar net neprasidėjus sezonui. Aš asmeniškai džiaugiuosi, kad toks žaidėjas prisijungė prie riterių – bus iš ko pasisemti patirties.

Kas tavo manymu yra Supertaurės favoritai: „Trakai“ ar „Žalgiris“?

Trakai!!!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius