Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Kloppas triumfo akimirką neslėpė ašarų, P.Guardiola nukėlė kepurę prieš varžovą

Jurgenas Kloppas padarė tai, ko nepavyko net aštuoniems treneriams prieš tai – vokiečio treniruojamas „Liverpool“ pagaliau nutraukė savo prakeiksmą ir po 30 metų pertraukos tapo Anglijos čempionu. Sunkiausią savo uždavinį įgyvendinęs 53-ejų specialistas jo komandai užsitikrinus titulą neslėpė emocijų.

2015-ųjų spalį, „raudoniesiems“ atleidus Brendaną Rodgersą, į Liverpulį atvykęs J.Kloppas rado 10-oje „Premier“ lygos vietoje buvusią komandą, su kuria kaipmat pradėjo kilimą aukštyn.

Pirmajame savo sezone prie „Liverpool“ vairo vokietis dar nekūrė stebuklų ir užkėlė komandą tik iki 8-osios pozicijos, tačiau jau kitąmet šturmavo pirmąjį „Premier“ lygos ketvertą ir sugrįžo į UEFA Čempionų lygą, o dar po sezono žaidė pastarojo turnyro finale.

Galiausiai, pernai „Liverpool“ po 14 metų pertraukos tapo Europos karaliumi, o dabar nutraukė ir dusyk ilgesnę titulų sausrą Anglijoje.

„Jau nuo pirmos dienos jis pakeitė viską, – sakė visus penkerius metus J.Kloppo auklėtiniu Liverpulyje buvęs Jordanas Hendersonas. – Mes sekėme jį ir tikėjome. Tai buvo nuostabi kelionė. Tikiuosi, kad titulų bus ir daugiau – turime išlikti alkani, norėti daugiau ir sekti paskui jį. Visa tai nebūtų įmanoma be Kloppo.“

Pats specialistas, prieš karjeros etapą Anglijoje septynis sezonus treniravęs Dortmundo „Borussia“, po „Manchester City“ nesėkmės Londone prieš „Chelsea“, leidusios „Liverpool“ užsitikrinti titulą, neslėpė emocijų.

Vokietis kalbėdamas su „Sky Sports“ nesugebėjo sutramdyti ašarų.

„Tai labai svarbus momentas. Aš net neturiu žodžių. Esu priblokštas. Niekada negalvojau, kad šią akimirką taip jausiuosi“, – sakė patyręs treneris.

„Scanpix“ nuotr./„Liverpool“ sirgaliai šventė „Premier“ lygos titulą
„Scanpix“ nuotr./„Liverpool“ sirgaliai šventė „Premier“ lygos titulą

J.Kloppas rungtynes Londone, užbaigusias „Premier“ lygos titulo lenktynes, stebėjo kartu su auklėtiniais viename Liverpulio viešbučių.

Nors dėl koronaviruso pandemijos „raudonieji“ negalės deramai atšvęsti trofėjaus su sirgaliais, J.Kloppo teigimu, bet koks šventimas iškovojus tokios svarbos titulą yra privalomas.

Niekada negalvojau, kad šią akimirką taip jausiuosi.

„Labai svarbu tai atšvęsti, kadangi tokie momentai yra neužmirštami, – „Sky Sports“ sakė vokietis. – Vyrukai šįvakar leido laiką kartu. Situacija vis dar yra sunki daugeliui žmonių, bet šiandien mes negalėjome susilaikyti, turėjome susirinkti ir būti kartu.“

J.Kloppas tapo pirmuoju „Liverpool“ treneriu po Kenny Dalglisho, pelniusiu Anglijos čempiono titulą. Prieš aštuonerius metus stratego karjerą baigęs 69-erių specialistas negailėjo gerų žodžių „raudonuosius“ į viršūnę vėl atvedusiam vokiečiui.

„Pastarieji dveji metai su Jurgenu buvo labai pozityvūs. Jis buvo fantastiškas bei atspindėjo viską, iš ko susideda „Liverpool“. Jis klube gerbia visus, o visi gerbia jį“, – sakė legendinis treneris.

„Scanpix“ nuotr./Jurgenas Kloppas
„Scanpix“ nuotr./Jurgenas Kloppas

Gerų žodžių aršiausiam konkurentui negailėjo ir nukarūnuoto „Man City“ strategas Pepas Guardiola, kurio komanda „Premier“ lygą buvo laimėjusi dvejus metus iš eilės.

„Liverpool“ sužaidė įspūdingą sezoną. Jų triumfas – visiškai pelnytas, – sakė katalonas, kurio komanda nuo varžovų šiuo metu atsilieka net 23 taškais. – Prieš du sezonus surinkome 100 taškų ir juos aplenkėme daugiau nei 25 taškais, pernai jie jau kvėpavo mums į nugarą, o dabar patys pabėgo triuškinančiu skirtumu.

Turime pasimokyti iš šio sezono ir patobulėti prieš ateinantį.“

Jų triumfas – visiškai pelnytas.

Nepaisant jau užsitikrinto titulo, „Liverpool“ iki sezono pabaigos dar sužais septynis mačus. 86 taškus jau surinkęs klubas vis dar pretenduoja į visų laikų „Premier“ lygos taškų rekordą, kuris priklauso būtent „Man City“ komandai – prieš dvejus metus „miestiečiai“ surinko lygiai 100 taškų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius