-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Kvedaro žaidimai: prieš dvi savaites nusprendęs trauktis A.Narbekovas – vis dar neatleistas

Iš skandalų liūno niekaip neišbrendančios Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vadovai dugną pramušti bando ir komunikacijos prasme. Iš jaunimo rinktinės (U-21) vyriausiojo trenerio pareigų prieš dvi savaites panoręs trauktis Arminas Narbekovas gavo griežtą LFF prezidento Juliaus Kvedaro veto. Kuo baigėsi trečiadienį vykęs šių dviejų vyrų susitikimas, kol kas neaišku. LFF vadovai slapukauja.
Julius Kvedaras ir Arminas Narbekovas
Julius Kvedaras ir Arminas Narbekovas

Atsistatydinimo nepatenkino

Vieno geriausių visų laikų šalies futbolininkų kantrybė trūko, kai jo vadovaujami jaunieji futbolininkai atrankos varžybų į 2017 metų Europos čempionatą starte buvo išplauti šaltu dušu. Lietuviai netikėtai 0:1 nusileido Europos futbolo užribyje esančios nykštukinės Andoros vienuolikei.

Pastarajai komandai tai buvo pirmoji pergalė tokio rango varžybose, o mūsiškių bėdos pralaimėjimu nesibaigė – dvikovos pabaigoje iš aikštės buvo pašalinti du talentingiausi savo kartos futbolininkai Gratas Sirgėdas ir Donatas Kazlauskas.

Krachas Andoroje A.Narbekovui tapo smūgiu žemiau juostos. Treneris skaudžiai išgyveno šią nesėkmę ir birželio pabaigoje LFF vadovams įteikė atsistatydinimo pareiškimą.

„Jaučiu, kad kaip treneris turiu prisiimti atsakomybę už šį pralaimėjimą. Tikrai buvo skaudu, todėl norėčiau kažkam kitam užleisti vietą“, – tuo metu 15min.lt kalbėjo A.Narbekovas.

Tačiau federacijos vadovai iš karto tenkinti trenerio prašymą atsisakė. Kalbėta, kad galutinis sprendimas bus priimtas po A.Narbekovo pokalbio su LFF prezidentu J.Kvedaru.

Pokalbio detalės – tabu

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Julius Kvedaras
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Julius Kvedaras

Derybos užtruko. Trečiadienį ryte J.Kvedaras 15min.lt žurnalistui prasitarė, jog pagaliau važiuoja į Vilnių, kur ir turėtų įvykti lemtingas susitikimas, tačiau kuo jis baigėsi, lieka paslaptis. Maža to, panašu, kad LFF vadovai stengiasi suręsti kuo aukštesnę tylos sieną ir, tikrindami trenerio kantrybę, paslapčia tikisi jį grąžinti į postą.

Ketvirtadienio popietę LFF prezidento tonas pasikeitė iš esmės. „Nepažįstu su kuo kalbu. Atsiųskit klausimus raštu“, – pastebimai susierzinęs nukirto J.Kvedaras ir telefono ragelyje pasigirdo pypsėjimas.

J.Kvedaras: Nepažįstu su kuo kalbu. Atsiųskit klausimus raštu.

A.Narbekovas į žurnalistų skambučius neatsakinėjo nuo pat tos akimirkos, kai visuomenė sužinojo apie jo apsisprendimą trauktis.

Trečiadienį vykusio pokalbio detalių neatskleidė ir LFF generalinis direktorius Edvinas Eimontas. „Nežinau net ką sakyt, nes šiandien (ketvirtadienį – aut. past.) esu darbe po ilgos komandiruotės. Sugrįžau iš Kanados, kur vyko pasaulio moterų čempionatas. Geriausia būtų kreiptis į LFF komunikacijos skyrių elektroniniu paštu. Šiandien mano darbotvarkėje yra daug klausimų“, – nedaugžodžiavo LFF generalinis direktorius.

Galiausiai paslapties skraistę praskleidė ilgametė LFF atstovė žiniasklaidai Vaiva Zizaitė. „Šią savaitę LFF prezidentas ir Lietuvos jaunimo (U-21) rinktinės treneris tikrai kalbėjosi, tačiau joks sprendimas dar nėra priimtas. Vis dar vyksta derybos, jie kalbasi, tariasi, diskutuoja“, – 15min.lt teigė V.Zizaitė.

Buvo aršus kritikas

Aistrų ir nesutarimų kibirkštys tarp A.Narbekovo ir J.Kvedaro įsiplieskia jau ne pirmą kartą. Tiesa, skirtingai nei anksčiau, dabar abu vyrai irkluoja tą pačią valtį.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Renginio akimirka
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Renginio akimirka

Bene garsiausiai nuskambėjo prieš tris metus vykęs skandalas, kai priešingoje barikadų pusėje stovėjęs ir LFF oponavęs A.Narbekovas buvo nusprendęs siekti federacijos prezidento posto.

Tuomet iš Gargždų kilusio 1988 m. olimpinio čempiono kandidatūrą iškėlė Klaipėdos apskrities futbolo federacija. Tačiau rinkimai A.Narbekovui baigėsi net neprasidėję. Pajutę grėsmę, tuometiniai LFF vadovai atsisakė įregistruoti kandidato pavardę, motyvuodami tuo, jog šis pavėlavo įteikti paraišką.

„Man tiesiog pasakė, kad aš pavėlavau viena diena. Neva iki prezidento rinkimų likusios 39 dienos, o teikti paraiškas galima likus ne vėliau kaip 40 dienų. Visiems juokinga. LFF daro, ką nori“, – tuo metu pyko A.Narbekovas.

2012 metais LFF prezidento rinkimus laimėjo J.Kvedaras, parėmęs vairą iš 12 metų organizacijai vadovavusio Liutauro Varanavičiaus. Trečiasis kandidatas tuose rinkimuose buvo LFF viršūnėlėms artimas politikas Gintautas Babravičius, tačiau, kaip ir tikėtasi, jis iškėlė baltą vėliavą jau vykstant rinkiminei konferencijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius