Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jaunas lietuvis pasirašė sutartį su žymiu Anglijos klubu

Anglijos „AFC Wimbledon“ klubas pranešė apie pasirašytą nuomos sutartį su Lietuvos futbolininku Tomu Kalinausku.
Tomas Kalinauskas
Tomas Kalinauskas / „AFC Wimbledon“ nuotr.

21-erių lietuvis Londono klube žais iki šio sezono pabaigos. Prieš tai jis priklausė „Barnsley“ ekipai.

„Tomas atvyko pas mus savaitei ir pasirodė labai gerai, – kalbėjo klubo treneris Markas Robinsonas. – Jis žavi žaisdamas su kamuoliu. Mane labiausiai sužavėjęs dalykas buvo jo pasitikėjimas savimi. Kai kuriose vietose jis gali būti labai efektyvus ir gali mums padėti.“

Krašto saugo pozicijoje žaidžiantis Lietuvos jaunimo rinktinės narys praėjusią liepą pasirašė pirmąjį profesionalo kontraktą su „Barnsley“, rungtyniaujančiu „Championship“ pirmenybėse, bet dar nesužaidė pagrindinėje komandoje nė vienų rungtynių. Prieš tai jis septynerius metus tobulėjo „Conquest Football Academy“ sistemoje.

„AFC Wimbledon“ nuotr./Tomas Kalinauskas
„AFC Wimbledon“ nuotr./Tomas Kalinauskas

„Aš esu laimingas čia būdamas. Esu dėkingas už šį šansą klubui ir negaliu sulaukti, kada pradėsiu žaisti. Mano agentas pranešė man, kad turiu galimybę žaisti „AFC Wimbledon“, o vos išgirdęs apie tai negalėjau sulaukti, kol išvyksiu, nes žinau apie unikalią šio klubo istoriją.

Žinau šios komandos stilių ir tai, ką treneris Markas Robinsonas mėgsta labiausiai. Manau, kad tai man labai tinka. Galiu žaisti plačiai, rungtyniauti abiejuose kraštuose, žaisti abiem kojomis, galiu žaisti ir dešimtuoju numeriu. Galiu kurti žaidimą.“

Nuo aštuonerių Anglijoje gyvenantis ir tobulėjantis T.Kalinauskas Lietuvos jaunimo rinktinėje yra sužaidęs šešis mačus ir įmušęs vieną įvartį.

lff.lt nuotr./Tomas Kalinauskas
lff.lt nuotr./Tomas Kalinauskas

Spalį 15min sudarytame Lietuvos talentingiausių futbolininkų „Top 20“ lietuvis užėmė 7 vietą.

TAIP PAT SKAITYKITE: Didžiausių Lietuvos futbolo talentų „TOP 20“

„AFC Wimbledon“ klubas rungtyniauja trečiame pagal pajėgumą Anglijos divizione „League One“, kuriame šį sezoną tarp 24 komandų užima 20 vietą.

Vimbldono komanda buvo įkurta 2002 m., kai šios ekipos sirgaliai priėmė sprendimą steigti naują klubą po to, kai jų palaikyta „Wimbledon F.C.“ komanda buvo perkelta į Miltoną Keynesą.

Pastaroji savo laiku žaidė net ir aukščiausiame šalies divizione, o 1988 m. iškovojo Anglijos FA taurę.

„AFC Wimbledon“ kol kas tokių aukštumų nepasiekė ir „League One“ pirmenybėse rungtyniauja nuo 2016 metų, bet dėl savo istorijos sulaukia daug dėmesio Anglijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius