Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV rinktinė sensacingai įveikė ispanus (video)

Šeštą kartą FIFA surengto Konfederacijų taurės futbolo turnyro Pietų Afrikoje pirmąja finalininke nelauktai tapo JAV rinktinė.
JAV rinktinė pateikė nemalonią staigmeną ispanams
JAV rinktinė pateikė nemalonią staigmeną ispanams / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Trečiadienį pirmajame pusfinalio mače JAV futbolininkai 2:0 (1:0) nugalėjo Europos čempionę Ispanijos vienuolikę ir nutraukė šios komandos 35-erių iš eilės nepralaimėtų rungtynių seriją, kuri tęsėsi nuo 2007 metų vasario 7 dienos.

Po įvartį nugalėtojams, kurie susitikimą baigė be pašalinto iš aikštės Michaelo Bradley'o (87 min.), pelnė Jozy Altidore'as (27 min.) ir Clintas Dempsey (74 min.).

Ispanijos rinktinei nepavyko pagerinti Brazilijos komandos rekordo. Brazilai 35-ių iš eilės rungtynių nepralaimėjo 1993-1996 metais.

„Varžovai turėjo daug energijos. Jie puikiai žaidė puolime ir buvo greiti. Amerikiečiai neleido daug laiko viduryje aikštės, nes skubėjo mušti įvarčius, – goal.com kalbėjo šokiruotų ispanų treneris Vicente'as del Bosque. – Tiesą pasakius jie mus nustebino. Stengėmės atakuoti kraštais, sukūrėme nemažai progų, bet trūko įvarčio. Varžovams pavyko apsiginti.“

Pralaimėjusiųjų strategas teigė, kad toks jau tas futbolas: „Mano auklėtiniai stengėsi. Darėme viską, kad laimėtume. Nesame pripratę pralaimėti, todėl dabar sudėtingas ir skaudus metas Stengsimės atsigriebti ir dabar galvojame apie pasaulio čempionatą.“

Paskutinį kartą Ispanijos futbolininkai buvo pralaimėję 2006-ųjų lapkričio 15-ąją. Ketvirtadienį antrajame Konfederacijų taurės turnyro pusfinalio mače nugalėtojos titulą ginanti Brazilijos rinktinė žais su 2010 metų pasaulio pirmenybių šeimininkė Pietų Afrikos Respublikos (PAR) ekipa.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius