Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jei sezonas nebus pratęstas, Ispanijos futbolas praras beveik milijardą eurų

Europos futbolas įšaldytas ilgam – čempionai nukelti neribotam laikui, o UEFA jau priėmė sprendimą bet kokias nacionalinių rinktinių rungtynes nukelti mažiausiai iki liepos. Kol futbolo nėra, jo vadovai skaičiuoja galimus nuostolius – štai Ispanijos „La Liga“ pirmenybių galvos mano, kad taip ir nepratęsus neužbaigto 2019-2020 m. sezono, nuostoliai gali siekti beveik milijardą eurų.
Lionelis Messi ir Marcelo
Lionelis Messi ir Marcelo / „Scanpix“ nuotr.

Iš pradžių buvo skaičiuota, kad nuostoliai sieks 648 mln. eurų, tačiau dabar suma dar gerokai išaugo po to, kai buvo įvertinta grėsmė europiniams turnyrams – UEFA Čempionų ir Europos lygoms.

Jei nebus pratęstos ir šios varžybos, manoma, kad ispanai neteks įspūdingos sumos – net 956,6 mln. eurų.

Itin įspūdingos sumos ispanai netektų iš televizijų transliacijų teisių – šie nuostoliai siektų net 479,7 mln. eurų. 182,6 mln. eurų būtų prarasta iš kasmetinių UEFA įplaukų, o iš rėmėjų negautų lėšų nuostoliai siektų 147,4 mln. eurų.

Jei sezonai vis tik būtų pratęsti, o visos rungtynės vyktų už uždarų durų, nuostoliai būtų net triskart mažesni – 303,4 mln. eurų.

Tokiu atveju, jei sezonas ne tik būtų pratęstas, bet rungtynėse dar ir galėtų lankytis žiūrovai, nuostoliai būtų dar perpus mažesni – 156,4 mln. eurų.

„Scanpix“ nuotr./Sergio Busquetsas ir Sergio Ramosas
„Scanpix“ nuotr./Sergio Busquetsas ir Sergio Ramosas

Bet kuriuo atveju, ispanai turės susitarti, kaip dalinsis šiuos nuostolius – kuri jų dalis kris ant klubų, o kuri – ant žaidėjų pečių.

„La Liga“ prezidentas Javieras Tebas žaidėjų asociacijos vadovui Davidui Aganzo siūlo, kad žaidėjams tenkanti našta būtų tokia: jei rungtynės jau nebevyktų, jie netektų 47 proc. pajamų (iš viso 451 mln. eurų), jei būtų žaidžiama už uždarų durų – 46 proc. (140 mln.), o jeigu su sirgaliais – 49 proc. (77 mln.).

Dabar D.Aganzo turėtų pateikti šį pasiūlymą žaidėjams, tačiau manoma, kad juos tai turėtų tenkinti, mat bet kuriuo atveju didesnę naštą turės padengti klubai.

„Marca“ skaičiuoja, jog iš viso „La Liga“ žaidėjų gaunamų atlyginimų suma siekia net 1,979 mlrd. eurų. Tai reiškia, jog juodžiausiu scenarijumi, jeigu būtų prarasti 451 mln. eurų, žaidėjai netektų 22,8 proc. savo pajamų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius