Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 29

„Jis tik kartvelas, ne brazilas“ – žaibiška Kvaradonos legenda

Kai Batumyje išdygo 20 tūkst. vietų stadionas, su vingiuotomis arkomis ir apšviestu fasadu, netrūko baimių, kad didžiulis statinys virs kažkuo panašiu į baltąjį dramblį. Batumis, pirmiausia, yra žavus kurortas. Tokio dydžio stadiono čia, vargu, ar reikia. Batumio „Dinamo“ ekipa įprastai rinkdavo gal tik pusę tiek.
Chviča Kvaracchelija
Chviča Kvaracchelija / Imago / Scanpix nuotr.

Tačiau tuomet, balandžio pradžioje, atvyko Chviča Kvaracchelija.

„Miestas gyveno nuo rungtynių iki rungtynių“, – pasakojo Tarielis Varšanidzė, žinomas vardas „Dinamo“ sirgalių grupėje. „Atmosfera pasikeitė kardinaliai“, – pridūrė jis.

„Erovnuli“ lygos, Sakartvelo futbolo čempionato, rungtynės staiga tapo „lyg Čempionų lygos“. „Tai buvo fantastiška“, – tęsė sirgalius.

Per tris mėnesius, kurios Ch.Kvaracchelija praleido Batumyje, stadione nebuvo tuščios vietos. Turistai, kurie traukė į Juodosios jūros paplūdimius, į savo maršrutus įtraukė ir futbolą.

Draugai, giminaičiai, kaimynai, kolegos ir šiaip pažįstami ėmė prašyti bilietų iš nuolatinių sirgalių. Ir nesvarbu, ar jie palaikė „Dinamo“, varžovus, ar visai nesidomėjo futbolu.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Futbolo stadionas Batumyje
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Futbolo stadionas Batumyje

Per rungtynes, pasak T.Varšanidzės, visas stadionas džiaugsmingai sutikdavo kiekvieną Ch.Kvaracchelijos prisilietimą prie kamuolio. Net ir tie, kurie teoriškai į stadioną atvyko palaikyti varžovų komandos.

Ir ne tik Batumyje. „Beveik visur stadionai buvo pilni“, – teigė „Dinamo“ treneris Giorgis Gegučadzė.

Visas Sakartvelas norėjo bent sykį pamatyti Ch.Kvaraccheliją. Stadionai, kuriuose įprastai rinkdavosi keli šimtai, būdavo visiškai užpildyti.

Tai nebuvo netikėta. Ch.Kvaracchelija į Batumį atvyko jau kaip žinomas nacionalinis herojus. Pražydo jis dar būdamas 16 metų Tbilisio „Dinamo“, didžiausiame Sakartvelo futbolo klube.

Imago / Scanpix nuotr./Chviča Kvaracchelija
Imago / Scanpix nuotr./Chviča Kvaracchelija

Po dvejų metų debiutuodamas nacionalinėje rinktinėje jis jau buvo išaugęs Sakartvelo lygos marškinėlius, iškeliavęs į Rusiją: į Maskvos „Lokomotiv“, vėliau – į Kazanės „Rubin“.

Trumpas ir netikėtas šansas vėl pamatyti jį žaidžiantį Sakartvelo lygoje nutiko tuomet, kai Rusija užpuolė Ukrainą, o FIFA išlaisvino legionierius nuo jų kontraktų su Rusijos klubais.

Tačiau mažai kas tikėjosi, kad Ch.Kvaracchelijos manija išplis taip greitai ir taip plačiai. Vos po šešių mėnesių sudėtingą 21-erių futbolininko pavardę jau bandoma tarti toli toli nuo Sakartvelo.

Vos keli jo pasirodymai pakerėjo Italiją, o Čempionų lygoje kalbama apie naujos futbolo žvaigždės įsižiebimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius