Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jo svajonė neišsipildys: kur iš „Žalgirio“ sudėties dingo Mantas Kuklys?

Po mįslingos traumos dužusi svajonė ar kelią perbėgusi juoda katė? Mantas Kuklys visą savo karjerą svajojo su Vilniaus „Žalgiriu“ sužaisti europinio turnyro grupių etape. Kai Lietuvos čempionai žengė į Konferencijų lygą, atrodė, kad pagaliau tikslas bus įvykdytas, bet „Žalgirio“ sudėtį turnyrui pamatę sirgaliai kilstelėjo antakius: kur Mantas?

– Tėti, kokia tavo didžiausia svajonė?

– Mano svajonė? Sūneli, mano svajonė – žaisti Čempionų lygos grupių etapuose.

Toks M.Kuklio ir jo sūnaus dialogas skamba vaizdo klipe, kurį prieš akistatą su „Ballkani“ išplatino „Žalgiris“.

VIDEO: Manto svajonė / The Dream

Bet net ir Konferencijų lygos svajos kaip reikiant nutolo patyrusiam saugui.

„Liūdnokas futbolo faktas: Manto Kuklio neišvysime UEFA Europos Konferencijų lygos grupių turnyro rungtynėse, – feisbuke rašė humoristas ir Vilniaus komandos sirgalius Paulius Ambrazevičius. – Vienas iš klubo simbolių, tiek kartų kovojęs atrankose, atnešęs tiek gerų emocijų (įvartis su „Ludogorec“!), toks atsidavęs žaidėjas nė minutei, net simboliškai negalės išbėgti į aikštę, nes yra neregistruotas grupių turnyrui „Žalgirio“ sudėtyje. Labai liūdna ir labai gaila, tuo labiau, kad Mantas (kaip ir mes visi) jaunyn tai neina...“

Į šį įrašą sureagavo anksčiau „Žalgiryje“ darbavęsis, o dabar Vilniaus futbolui vadovaujantis Deividas Šemberas.

„Galbūt trauma, kurios gydymas užims ilgiau negu grupės etapas... Po grupių galima registracija“, – svarstė legendinis Lietuvos futbolininkas, vėliau pats socialiniame tinkle uždavęs klausimą M.Kukliui, bet atsakymo jis nesulaukė.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./LFF konferencija
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./LFF konferencija

Pasipiktinimą reiškė ir daugiau futbolo mylėtojų, kuriems beveik dešimtmetį „Žalgiriui“ atidavęs 35-rių saugas yra neatsiejama komandos dalis.

Futbolo tinklaraštis „Vienuolika“ skelbė aštrią šios situacijos versiją: „Mūsų duomenimis, Kuklys iš Konferencijų lygos buvo atkabintas dėl rungtynių su „Ludogorec“ pratęsimo metu užsidirbto vienuolikos metrų baudinio. Baudinio, dėl kurio legitimumo iki šiol kyla klausimų.

Vieno vienintelio momento, kuris, net negali sakyti, lėmė (ne)patekimą į Europos lygą, nes būtų laukusi baudinių serija, kurioje šansai abiem komandoms vienodi, dėka yra nubraukiamas visas tavo įdirbis klubo labui, visi anksčiau Europoje ir vietiniame fronte pelnyti įvarčiai. Pamirštas net tas istorinis, absoliučiai juvelyrinis rezultatyvus perdavimas, po kurio Mathias Oyewusi prieš porą mėnesių užtikrino „Žalgiriui“ dalyvavimą europinio turnyro grupių etape.“

nuotr. Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt/Mantas Kuklys
nuotr. Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt/Mantas Kuklys

15min Bratislavoje tiek „Žalgirio“ treneriui Vladimirui Čeburinui, tiek ir direktorei Vilmai Venslovaitienei uždavė klausimą apie M.Kuklio situaciją.

„Tai trauma, – sakė V.Čeburinas. – Po „Ludogorec“ rungtynių jis patyrė traumą. Jis jaučia skausmus ir nesitreniravo po to mačo.“

„Verbickas jau pasveikęs, o tam, kad turėtume centro saugų zonoje žaidėjų, padarėme šią rokiruotę. Reikia išeiti iš grupės, tada Mantas turės savo šansą“, – šyptelėjo „Žalgirio“ treneris.

„Tehelné pole“ stadione, kur ketvirtadienį „Žalgiris“ žais Konferencijų lygos rungtynes su Bratislavos „Slovan“, kalbinta Lietuvos čempionų direktorė teigė, jog jokio skandalo šioje situacijoje nėra.

Elvio Žaldario/FK Žalgiris nuotr./Vilma Venslovaitienė
Elvio Žaldario/FK Žalgiris nuotr./Vilma Venslovaitienė

„Yra 24 vietos protokole. Žaidėjas dvi savaites nesitreniruoja. Apgailestauti reikia, bet nieko čia neatsitiko. Temos jokios nėra. Mes rytoj žaidžiam, mums reikia žaidėjų“, – sakė V.Venslovaitienė.

Ji teigė, kad tokia nelaimė gali atsitikti bet kam.

„Čia yra sportas. Apgailestauti reikia, viską suprantu, bet, kaip jau sakiau, nieko nėra svarbiau už klubą, – teigė „Žalgirio“ direktorė. – Šitos paraiškos turi kriterijus. Kai mes pradėjome aiškintis, parašėme laišką UEFA pasitikslinimui, jų atsakymas buvo: apgailestaujame, bet taip yra, jūs jau atėjote į tą lygmenį. Šitam lygmenyje reikia būti pasiruošus žaisti.“

V.Venslovaitienė pasakojo, kad M.Kuklys „nusiėmė nuo treniruočių“ po rungtynių su „Ludogorec“. Priminsime, kad būtent tame mače saugas prasižengė baudos aikštelėje, teisėjas paskyrė slidų baudinį, kurį realizavę varžovai šventė pergalę.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Vladimiras Čeburinas ir Mantas Kuklys, Vilma Venslovaitienė
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Vladimiras Čeburinas ir Mantas Kuklys, Vilma Venslovaitienė

Išgirdusi, kad socialiniuose tinkluose užvirė aistros dėl M.Kuklio situacijos, klubo direktorė vylėsi, jog pats žaidėjas paneigs kalbas.

„Jei jis to nepaneigs, tada nežinau, su kuo aš dirbu aštuonerius metus, – kalbėjo V.Venslovaitienė. – Nereikia čia painioti nesąmonių, yra situacija kitokia ir tiek. Jis pats po „Ludogorec“ rungtynių nusiėmė nuo treniruočių, pasakė, kad „man skauda koją“. Na, skauda tai skauda. Darėme tyrimus, jis pats inicijavo tyrimus pas kitą gydytoją. Jam buvo pasakyta, kad jis turi nuimti krūvį visai savaitei. Vakar buvo padaryta procedūra ir tiek.

Jis negali žaisti. O kad bando kažkas išpešti kažkokias istorijas, manęs nestebina. Visą laiką aplink mus daug visokių blogų dalykų sukasi. O žaidėjams susitvarkyti su savo emocijomis irgi yra sunku ir aš tą suprantu. Tikrai tą suprantu, bet nieko nepakeisi. Konfliktai čia su niekuo nesusiję ir man liūdna tą išgirsti. Aš nesu socialinių medijų naudotoja, tad nežinau... Jei Mantui taip atrodo, neturiu ką pridurti.“

M.Kuklys ir 38-rių komandos kapitonas Saulius Mikoliūnas yra lietuviškieji „Žalgirio“ veidai. Pastarajam skaudu, kad su bendražygiu negalės dalintis emocijomis ten, kur abu jie svajojo būti.

„Tikrai daug metų kalbėjom, kad tai mūsų svajonė. Apmaudu, kad taip susiklostė. Taip gyvenime nutinka, nežinai kas bus rytoj“, – 15min sakė S.Mikoliūnas rungtynių su „Slovan“ išvakarėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius