-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Joachimas Lowas: „Po pastarųjų rezultatų krito mūsų pasitikėjimas savimi“

„Turiu priimti tai. Turiu susigyventi su tuo. Visi turime prisiimti atsakomybę dėl rezultato“, – po pralaimėjimo Nyderlandų rinktinei kalbėjo vokiečių treneris Joachimas Lowas.
Olandija – Vokietija
Olandija – Vokietija / „Scanpix“ nuotr.

Vokiečiai Amsterdame krito 0:3 ir UEFA Tautų lygos A diviziono 1 grupėje lieka be pergalių. J.Lowas, kurio kontraktas galioja iki 2022 metų, sako suprantąs, jog turi atlaikyti spaudimą.

J.Lowo treniruojami 2014 metų pasaulio čempionai jau trečiose oficialiose rungtynėse iš eilės nesugebėjo įmušti, ir tokia sausa serija – pirmoji Vokietijos futbolo istorijoje.

„Diskusijos yra gerai, bet mano darbas yra paruošti komandą antradienio rungtynėms su Prancūzija“, – teigė J.Lowas.

Per 12 metų rinktinei jis jau vadovavo 169 rungtynėse – daugiau nei bet kuris jo pirmtakas.

Iki šeštadienio rungtynių olandai nebuvo įveikę Vokietijos rinktinės nuo 2002 m. lapkričio, kai draugiškose rungtynėse triumfavo 3:1.

„Scanpix“ nuotr./Olandija – Vokietija
„Scanpix“ nuotr./Olandija – Vokietija

Oficialiose tarpusavio rungtynėse paskutinį kartą olandai triumfavo dar seniau – 1992-aisiais. Dar kai dabartinis Nyderlandų treneris Ronaldas Koemanas pats žaidė ir buvo vienas rinktinės gynybos ramsčių.

Beje, olandai vokiečius, patys nepraleisdami įvarčio, įveikė pirmą kartą nuo 1932 metų. Ir apskritai tai pirmoji istorijoje olandų pergalė prieš vokiečius, pasiekta didesniu nei dviejų įvarčių skirtumu.

„Scanpix“ nuotr./Olandija – Vokietija
„Scanpix“ nuotr./Olandija – Vokietija

„Žaidėme pakankamai gerai iki pirmojo įvarčio. Kontroliavome žaidimą, turėjome savo šansų, bet jų nepavertėme įvarčiais“, – Vokietijos futbolo federacijos interneto svetainei sakė J.Lowas.

„Po pastarųjų rezultatų krito mūsų pasitikėjimas savimi, ir po praleisto įvarčio galėjote tai aiškiai matyti. Išsibalansavo mūsų gynybos linija“.

„Gali pralaimėti. 0:1 būtų priimtinas pralaimėjimas. Apmaudu, kad subyrėjome per paskutines 10 minučių“, – kalbėjo J.Lowas.

„Kodėl mes neįmušame? Sunku į tai atsakyti. Sukuriame tikrai gerų progų, bet jas iššvaistome. Įvarčiai tikrai pakeltų pasitikėjimą. Bet dabar jų nėra, ir tai faktas“.

UEFA Tautų lyga
Rungt. Perg. Lyg. Pral. Įv.sant. Tšk.
Prancūzija 2 1 1 0 1 4
Nyderlandai 2 1 0 1 2 3
Vokietija 2 0 1 1 -3 1
„Scanpix“ nuotr./Olandija – Vokietija
„Scanpix“ nuotr./Olandija – Vokietija

„Nežinau, ar kiekvienas žaidėjas jaučiasi neužtikrintai. Reiktų kiekvieno paklausti“, – po rungtynių sakė Manuelis Neueris, rinktinės vartininkas.

„Visi aiškiai pasakėme treneriui, kad mes esame pasirengę priimti šį iššūkį. Kai pralaimi, normalu, kad žmonės tave kritikuoja ir kalba negatyviai. Bet šiandien rungtynės, kaip matėte, galėjo pakrypti labai įvairiai“, – pridūrė M.Neueris.

Peras Mertesackeris, buvęs rinktinės gynėjas, sako, kad išties sunku stebėti stringančią Vokietijos rinktinę, nes buvo įprasta, kad vokiečiai žaidžia užtikrintai ir stabiliai.

„Laikas pradėti galvoti, ką mes blogai padarėme ir kur dingo mūsų geras vardas“, – BBC sakė P.Mertesackeris.

Buvęs „Arsenal“ žaidėjas, su rinktine atsisveikinęs šią vasarą, sako tikėjęsis, kad reabilitacija po nesėkmingo pasaulio čempionato bus „visai smagus procesas“, bet komanda ir toliau stringa.

P.Mertesackeris įsitikinęs, kad reikėjo didesnių permainų.

„Mums reikia kuo skubiau prisijaukinti sėkmę. Jie pakeitė kelis žaidėjus ir kelis personalo narius, tačiau pagrindinės figūros liko savo vietose“, – užsiminė P.Mertesackeris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius