Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Jonavos“ legionierius D.Makaradzė – apie savo kelią į Lietuvą ir ambicijas A lygoje

Jaunas Gruzijos futbolo talentas Davidas Makaradzė įspūdingai paminėjo savo atvykimą į „Jonavos“ ekipą. Debiutinėse savo rungtynėse gruzinas privertė visus susiimti už galvų, kai įmušė kol kas vieną gražiausių A lygos įvarčių.
Davidas Makaradzė
Davidas Makaradzė / S.Čirbos nuotr.

22 m. atakuojantis saugas į Jonavą atvyko iš gimtosios šalies, kur pusmetį praleido Tbilisio „Mark Stars“ klube. Prieš tai D.Makaradzė kelerius metus žaidė Suvalkų „Wigry“ klube, kuriam tuo metu vadovavo dabartinis „Jonavos“ vyr. treneris Donatas Vencevičius.

„Į klubą mane pakvietė D.Vencevičius, mane treniravęs Suvalkuose. Jo kvietimą priėmiau su didžiausiu malonumu, nes tie keli mėnesiai Tbilisyje nebuvo pats geriausias mano karjeros laikotarpis. Labai džiaugiuosi galimybe vėl dirbti su šiuo futbolo specialistu“, – teigė saugas. Be jo, D. Vencevičius į klubą pakvietė ir buvusį „Wigry“ vartininką Karolį Saliką.

Puikiai mūsų šalyje besijaučiantis futbolininkas teigė gerai žinojęs, kur važiuoja, mat ne kartą „Wigry“ gretose žaidė draugiškus mačus su Lietuvos klubais. Pasakodamas apie savo karjerą D.Makaradzė teigė, kad nuo mažų dienų buvo „pamišęs“ dėl futbolo.

„Futbolą žaisti pradėjau vaikystėje, iš pradžių mane treniravo tėvas, kuris yra futbolo treneris, o trylikos patekau į futbolo akademiją, kurioje praleidau ketverius metus. Vėliau žaidžiau antroje Tbilisio „Dinamo“ komandoje. Būdamas 17-kos dėl karjeros perspektyvų išvykau į Lenkiją, atsidūriau „Wigry“ klube. Kadangi buvau labai jaunas, iš pradžių buvo išties sunku, paskui adaptavausi, o klubas ir visi aplink man labai padėjo. Suvalkuose praleidau ketverius metus“, – apie savo karjeros pradžią pasakojo D. Makaradzė.

„Wigry“ klubo pirmoje komandoje saugas sužaidė 96 Lenkijos pirmos lygos ir ketverias taurės rungtynes, per kurias pelnė 5 įvarčius. „Jonavos“ ekipoje jis po keitimų pasirodė pirmuose penkiuose turuose, o paskutinėse rungtynėse su Klaipėdos „Atlantu“ pirmą kartą mačą pradėjo startinėje sudėtyje. Saugas jau spėjo pasižymėti du kartus: pirmajame lygos ture su Marijampolės „Sūduva“ Gruzijos futbolininkas paleido įspūdingą tolimą šūvį, kuris šiuo metu yra vienas iš gražiausių A lygos įvarčių. Antrasis krito į Vilniaus „Žalgirio“ vartus.

„Specialiai tokiems tolimiems smūgiams nesitreniruoju, manau, Marijampolėje man šiek tiek ir pasisekė“, – sakė saugas, kuris su tiek pat kartų pasižymėjusiais Tomu Salamanavičiumi ir Maksimu Marusičiumi yra rezultatyviausi „Jonavos“ gretose.

D.Makaradzė tiki, kad su klubu pavyks pasiekti užsibrėžtų tikslų.

„Noriu padėti komandai pasiekti geriausių rezultatų. Mano nuomone, turime gerą ekipą, su kuria yra šansų prasimušti į stipriausiųjų ketvertuką. Žinoma, gaila, kad patyrėme du pralaimėjimus iš eilės, bet kitame susitikime, manau, viskas bus kitaip. Klube jaučiuosi puikiai – visi draugiški ir paslaugūs, o geriausiai sutariu su vartininku K. Saliku, su kuriuo žaidėme Suvalkuose“, – teigė žaidėjas, laisvalaikiu susipažįstantis su mūsų šalimi ir žiūrintis futbolą.

Šiuo metu po šešių turų „Jonava“A lygoje užima penktą vietą, o kitą savaitę jonaviškių lauks išvyka į Kauną, kur jie susirungs su „Stumbro“ futbolininkais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius