Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Jordanijos princas Ali paskelbė savo kandidatūrą į FIFA prezidento postą

Jordanijos princas Ali bin al Husseinas trečiadienį pradėjo kampaniją, kuria sieks, kad būtų išrinktas į Pasaulio futbolo federacijos (FIFA) prezidento postą, kuriame lig šiol buvo šveicaras Seppas Blatteris.
Jordanijos princas Ali bin al Husseinas
Jordanijos princas Ali bin al Husseinas / „Scanpix“/AP nuotr.

Princas Ali pareiškė esąs vienintelis stiprus kandidatas, galintis priešintis korupcijai futbolą valdančiame organe.

„Štai stoviu aš šioje senovinėje vietoje, amžinoje Amano širdyje, kad dar kartą iškelčiau savo kandidatūrą į FIFA prezidento postą“, – kalbėjo jis susirinkusiems Romos amfiteatro griuvėsiuose Jordanijos sostinėje.

FIFA prezidento rinkimai įvyks ateinančių metų vasario 26 dieną, o pretendentų kandidatūrų į šias pareigas registracijos terminas baigsis spalio 26 dieną.

39-erių princas Ali, yra buvęs FIFA viceprezidentas, kuris gegužę, kaip reformų kandidatas, nesėkmingai metė iššūkį S.Blatteriui dėl prezidento posto, praėjus vos porai dienų nuo septynių FIFA pareigūnų arešto Ciuriche.

„Tebūnie aišku, aš noriu užbaigti tai, ką pradėjau“, – pasakė princas trečiadienį savo rėmėjams, tarp kurių buvo ir Jordanijos ministras pirmininkas Abdullah Nsuras.

„Prieš dešimt mėnesių aš buvau vienintelis asmuo, išdrįsęs mesti iššūkį ponui Blatteriui dėl prezidentavimo FIFA“, – sakė princas Ali.

„Aš siekiu (šio posto), nes tikiu, kad FIFA (organizacijai) reikia pokyčių. Ir man pakanka drąsos kautis už pokyčius, kai kiti to bijo“, – nurodė jis.

FIFA prezidento rinkimai įvyks ateinančių metų vasario 26 dieną, o pretendentų kandidatūrų į šias pareigas registracijos terminas baigsis spalio 26 dieną.

Lig šiol savo kandidatūras yra paskelbęs UEFA lyderis Michelis Platini, Pietų Korėjos magnatas Chung Mong-Joon ir Brazilijos futbolo didvyris Zico.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius