-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jose Mourinho paleido strėles į Mančesterio klubą ir jo prancūzą

„Manchester United“ turi sukurti struktūrą, kurioje treneris būtų apgintas nuo žaidėjų įtakos. Taip pareiškė Jose Mourinho, neišsprendęs problemų su Pauliu Pogba ir atleistas iš Mančesterio klubo praėjusį mėnesį.
Antradienį atleistas Jose Mourinho palieka savo apartamentus Mančesteryje.
Antradienį atleistas Jose Mourinho palieka savo apartamentus Mančesteryje. / „Scanpix“ nuotr.

Naujame TV eksperto vaidmenyje „BeInSport“ kanale J.Mourinho dabar gali atvirai kalbėti apie pergales ir nesėkmės „Manchester United“ klube.

Jis teigė, kad praėjusį sezoną Anglijoje užimta antroji vieta yra vienas didžiausių jo pasiekimų per karjerą.

„Žmonės gali galvoti, kad esu beprotis, kuris laimėjo 25 titulus, bet sako, kad antroji vieta su „United“ yra vienas didžiausių pasiekimų. Tačiau aš turiu pasakyti, kad žmonės nežino, kas vyko užkulisiuose“, – sakė treneris iš Portugalijos.

„Scanpix“ nuotr./Jose Mourinho
„Scanpix“ nuotr./Jose Mourinho

Jis neatskleidė visko, bet pasakė, kad Mančesterio klubas tiesiog nesukurtas šiuolaikiniam futbolui, kuriame žaidėjai įgauna didesnę jėgą nei treneriai.

„Dabar ne tie laikai, kai treneris vienas gali sutvarkyti viską. Šiais laikais treneriui reikia struktūros, o klubas turi būti ypatingai organizuotas. Klubas privalo turėti savininką ar prezidentą, valdybos pirmininką ar klubo direktorių, sporto direktorių, o tada – trenerį.

Tokia struktūra gali spręsti problemas, kurios yra šiuolaikiniame futbole. Klubas turi būti taip gerai organizuotas, kad treneris būtų tiesiog treneris, o ne vaikinas, bandantis išlaikyti discipliną ir auklėti žaidėjus, – kalbėjo J.Mourinho. – Seras Alexas Fergusonas (legendinis „Manchester United“ treneris) sakydavo „viso gero“ žaidėjui, kai tik šis pagalvodavo tapęs svarbesniu už klubą. Tačiau taip nebėra. Treneris turi treniruoti žaidėjus, o ne žiūrėti, kad jie laikytųsi drausmės. Reikia struktūros, kuri apgintų trenerį ir viską kontroliuotų, kad nekiltų situacijų, kai žaidėjai pasijaučia svarbesni nei turėtų būti.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./P.Pogba ir J.Mourinho
AFP/„Scanpix“ nuotr./P.Pogba ir J.Mourinho

J.Mourinho problemos santykiuose su žaidėjais, ypač prancūzu P.Pogba, buvo plačiai aptarinėjamos praėjusį rudenį. Galiausiai treneris pasodino brangiausią klubo žaidėją ant atsarginių suolo, bet gruodžio 18 dieną buvo atleistas pats.

Portugalą pakeitęs norvegas Ole Gunnaras Solskjaeras staigiai apvertė Mančesterio klubo rezultatus – „United“ iškovojo penkias pergales iš eilės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius