Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jose Mourinho prisišnekėjo: UEFA skyrė „Real“ treneriui ilgą diskvalifikaciją ir piniginę baudą (papildyta 17.25 val.)

Madrido „Real“ vyriausiojo trenerio Jose Mourinho kritika rimtai supykdė UEFA. Charizmatiškasis portugalas už pareiškimus po Čempionų lygos pusfinalio su „Barcelona“ buvo nubaustas 5 rungtynių diskvalifikacija ir 50 tūkst. eurų bauda.
Jose Mourinho
Jose Mourinho ilgai nevadovaus „Real“ komandai UEFA turnyruose. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Real“ treneris jau turėjo praleisti atsakomąsias rungtynes su „Barcelona“, tačiau ši bausmė J.Mourinho priklausė už pašalinimą pirmajame poros mače.

Be jau atliktos vienų rungtynių diskvalifikacijos, portugalas turės praleisti dar tris mačus. Paskutinio, penktojo, mačo diskvalifikacija J.Mourinho bus pritaikyta, jei strategas dar kartą nusižengs per artimiausius trejus metus.

Tokių sankcijų portugalas sulaukė dėl kritikos, išsakytos po pirmųjų Čempionų lygos rungtynių vykusioje spaudos konferencijoje.

„Aš turiu vieną klausimą: kodėl? Kodėl Ovrebo (rungtynių „Chelsea“ – „Barcelona“ teisėjas 2007 m. Čempionų lygos pusfinalyje, – red. past.), kodėl Busacca (rungtynių „Barcelona“ – „Arsenal“ teisėjas šių metų Čempionų lygoje, – red. past.), kodėl Starkas? Visą laiką kartojasi ta pati istorija. Kalbame apie absoliučiai fantastišką komandą, bet kodėl „Chelsea“ nepateko į finalą, kodėl „Inter“ išsigelbėjo tik per stebuklą? Aš nežinau, ar tai dėl UEFA ir Villaro (Angelis Villaras – UEFA viceprezidentas, – red. past.), ar UNICEF įtakos, bet aš nesuprantu“, – tuomet klausė J.Mourinho.

Madrido klubas taip pat tęsia kovą dėl, „Real“ nuomone, nesportiško „Barcelona“ futbolininkų elgesio pirmajame Čempionų lygos pusfinalio mače. „Real“ pateikė apeliaciją UEFA, kuri pirmąjį Madrido klubo skundą atmetė. Apeliacija bus svarstoma gegužės 16 dieną.

Priminsime, jog daugybę aistrų sukėlęs Čempionų lygos pusfinalis tarp nesutaikomų priešų – „Real“ ir „Barcelona“ klubų – baigėsi 3:1 Barselonos ekipos pergale.

Papildyta 17.25 val. – Kartu su J.Mourinho bausmes išgirdo ir „Real“ gynėjas Pepe bei „Barcelona“ vartininkas Pinto.

Pepe buvo skirta vienų rungtynių diskvalifikacija, kurią jis atliko nežaisdamas atsakomųjų Čempionų lygos pusfinalio serijos rungtynių. Tuo tarpu Pinto, kuris taip pat buvo pašalintas pirmosiose poros Čempionų lygos pusfinalio rungtynėse, skirta trijų rungtynių diskvalifikacija.

Už netinkamą sirgalių elgesį piniginę ploninti turės ir „Real“ klubas. UEFA nusprendė jį nubausti 20 tūkst. eurų bausme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius