-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Josepas Guardiola nesupranta: „Kodėl mano auklėtinių nėra geriausiųjų sąraše?“

„Manchester City“ praėjusiame sezone Anglijoje laimėjo viską, ką tik buvo įmanoma – „Premier“ lygą, FA taurę, „Carabao“ ir „Community Shield“ taures, tačiau nė vienas iš klubo žaidėjų nepateko į FIFA geriausio metų futbolininko nominantų sąrašą. Komandos strategas, duodamas interviu, kvestionavo tokį FIFA sprendimą.
Josepas Guardiola
Josepas Guardiola / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tarp 10 kandidatų, pretenduojančių tapti geriausiu metų futbolininku, keturi Anglijos „Premier“ lygoje žaidžiantys atletai – „Liverpool“ trio Mohamedas Salahas, Sadio Mane, Virgilas Van Dijkas bei „Tottenham Hotspur“ puolėjas Harry Kane'as.

Mančesterio klubas 2018-2019 metų sezone Anglijoje laimėjo viską, tačiau nė vienas iš čempioniškos komandos futbolininkų nepretenduoja tapti geriausiu metų žaidėju. Tai labai papiktino „Man City“ strategą Pepą Guardiolą.

„Galbūt per sezoną mes turime laimėti kokius šešis titulus arba surinkti 250 taškų, kad į mus atkreiptų dėmesį. Nemanau, kad yra futbolininkas, sužaidęs geresnį sezoną nei Bernardo Silva, kuris dar laimėjo ir Tautų lygą“, – teigė ispanas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Bernardo Silva ir Raheemas Sterlingas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Bernardo Silva ir Raheemas Sterlingas

Įdomu ir tai, kad nors „Premier“ lygą Mančesterio komanda laimėjo keturis kartus iš pastarųjų penkių, visus kartus geriausiu lygos futbolininku buvo pripažintas kitos komandos žaidėjas.

Kandidatai į metų futbolininko nominaciją: Virgilas Van Dijkas, Sadio Mane, Mohamedas Salahas, Harry Kane'as, Edenas Hazardas, Cristiano Ronaldo, Lionelis Messi, Mathijsas de Ligtas, Frenkie de Jongas ir Kylianas Mbappe.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius