Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Josepo Guardiolos įtaka: pirmą kartą per penkerius metus „Barcelona“ pralaimėjo kamuolio kontrolę

Trečiadienio vakarą „Barcelona“ ekipa sužaidė pirmąsias kontrolines rungtynes prieš 2012–2013 metų sezoną. Mače su „Bayern“ katalonai nesugebėjo įmušti įvarčio ir patyrė pralaimėjimą 0:2.
Pepas Guardiola
Pepas Guardiola / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tačiau itin įdomu, kad pirmą kartą per dagiau nei penkerius metus „Barca“ nesugebėjo laimėti kamuolio kontrolės. Naujojo trenerio Pepo Guardiolos vadovaujami bavarai šioje statistikos kategorijoje buvo pranašesni 53:47.

Pastarąjį kartą kamuolio kontrolę „Barca“ pralaimėjo 2008 metų gegužę, kai „Santiago Bernabeu“ stadione nusileido Madrido „Real“ 1:4. Tai buvo vienas paskutinių 2007–2008 metų sezono „Barcelonos“ mačų, o nuo kito sezono pradžios prie komandos vairo stojo P.Guardiola.

Pastarasis su „Barca“ kamuolio kontrolės nepralaimėjo ketverius metus, o po to jo pėdomis sekė ir Tito Vilanova. Trečiadienio mače su „Bayern“ prie „Barcos“ vairo tikro trenerio nebuvo, kadangi tik prieš kelias dienas paskirtas Gerardo „Tata“ Martino dar nespėjo atvykti. Vietoj jo komandai vadovavo buvusio trenerio T.Vilanovos asistentai Jordi Roura ir „Rubi“.

„Barcelona“ klubui tai buvo tik pirmosios draugiškos rungtynės, o komandoje iš pagrindinės sudėties žaidėjų buvo tik Lionelis Messi, Jose Manuelis Pinto, Martinas Montoya, Marcas Bartra, Javieras Mascherano, Adriano, Alexas Songas, Alexis Sanchezas ir Christianas Tello. Jau greitai prie katalonų turėtų prisijungti ir Konfederacijų taurėje žaidę futbolininkai, kurie gavo ilgesnes atostogas.

„Bayern“ tai buvo šeštosios draugiškos rungtynės, per kurias bavarai pralaimėjimo dar nepatyrė – jų gretose jau yra susirinkę visi žaidėjai.

Nors šiame pasirengimo etape komandas lyginti labai sunku, tačiau P.Guardiolos įtaka „Bayern“ komandoje jau puikiai matyti. „Barca“ kamuolio kontrolės bavarams nepralaimėjo net praėjusio sezono UEFA Čempionų lygos pusfinalyje, kur „Bayern“ katalonus abukart sutriuškino be didesnio vargo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius