Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Julius Kvedaras tęsia darbą futbolo federacijoje: įrodysiu savo tiesą

UEFA pinigų grobstymu įtariamas ir pusei metų nuo Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidento pareigų nušalintas 62-ejų Julius Kvedaras jam mestus kaltinimus vadina „gryna nesąmone“ ir tvirtina, jog su juo bandoma susidoroti.
Julius Kvedaras
Julius Kvedaras / Aliaus Koroliovio nuotr.

„Aš esu viską pristatęs mokesčiams, daviau visus parodymus FNTT – tai ko jie dar nori? Galiu pareikšti, kad asmeniškai neturiu jokios mašinos. Mano mašina – valdiška, federacijos. O ką ten rašinėja yra gryna nesąmonė“, – pirmadienį duodamas interviu naujienų portalui 15min.lt piktinosi J.Kvedaras.

Jį itin nustebino tai, kad yra kaltinamas UEFA pinigų grobstymu. „Ataskaitą UEFA padarė „Deloitte“. Buvo atvažiavusi pati UEFA, savaitei laiko, buvo FIFA atstovai. Jie tuos pinigus žiūri geriau nei Lietuva, nesijaudinkit. Matyt, visi labai norėtų paimti tuos pinigus ir švaistyti, tačiau taip nėra, gerbiamieji. Reikia tiek daug (dokumentų, – aut. past.) pristatyti, kad gautum kažkokį projektą“, – aiškino šių metų kovą LFF prezidentu išrinktas J.Kvedaras.

Tęsia darbą federacijoje

Pirmadienį jis tęsė darbą federacijoje, nors Kauno apylinkės teismas ir nurodė nušalinti jį nuo užimamų pareigų.

„Iš teismo nesu gavęs jokio rašto. Kai gausiu, galėsiu komentuoti. Gavau laišką tik iš FIFA, kad esu išrinktas vystymo komiteto nariu“, – pirmadienį tikino J.Kvedaras.

Ne kartą su nusikalstamomis grupuotėmis sietas funkcionierius tvirtina, jog jam mesti kaltinimai yra bandymas susidoroti, dėl jo noro dirbti futbolo labui.

„Su tuo pačiu susidūriau ir Kaune, kai pradėjau statyti stadioną (Nacionalinės futbolo akademijos, – aut. past.). Pasipylė straipsniai, kad aš statysiuosi namus. Vilniuje susidūriau su vienais veikėjais, kurie norėjo statyti ne futbolo stadioną. Baseiną ar kažką. Nenusileidau, o jie pasakė, kad turėsiu daug nemalonumų. Na ir turiu. Ačiū“, – tęsė J.Kvedaras.

Jis žadėjo įrodyti savo tiesą. „Negi aš turiu su tuo sutikti? Tai kas dabar Lietuvą valdo? Sacharukai? Ar tas, kuris jo bute gyvena? Buvęs FNTT pavaduotojas. Ar aš kaltas, kad jie pinigų neturi susimokėti už teisėjus? Ar aš vėl kaltas, kad jie žaidėjams pinigų neturi? Jeigu galima taip užsakyti (susidorojimą, – aut. past.), tai šiandien bus vieno eilė, kitą – kito“, – kaltinimus seimo nariui Aleksandrui Sacharukui, su kuriuo siejamas Vilniaus REO klubas, praėjusią savaitę buvo pašalintas iš A lygos, metė J.Kvedaras.

Žada pasiaukoti dėl futbolo

Jis net pažadėjo pasiaukoti dėl futbolo, jeigu už valstybės įsikišimą į futbolo federacijos veiklą sankcijomis pagrasintų FIFA. Prisiminant kitų šalių pavyzdžius, Lietuvos futbolui gresia tarptautinė izoliacija, o rinktinei – pašalinimas iš atrankos į 2014 metų pasaulio čempionatą.

„Jeigu taip nutiktų, nors aš ir netikiu, tai aš pats kreipčiausi į FIFA su prašymu, kad dėl mano asmens jie nesiimtų tokių sankcijų. Šitą aš prižadu futbolo visuomenei. Visi žino, kad aš esu žodžio žmogus“, – pažadėjo J.Kvedaras.

„Futbolas bus. Nesvarbu, kas bus (prezidentu, – aut. past.) – aš ar kitas, bet futbolas bus“, – pridūrė J.Kvedaras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius