-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

K.Mbappe mušė keturis – prancūzai ir belgai keliauja į pasaulio čempionatą

Jaunasis Kylianas Mbappe atliko „hat-tricką“ per pirmąjį rungtynių pusvalandį, o negailestingai Kazachstaną „Parc des Princes“ stadione Paryžiuje sutriuškinusi Prancūzija užsitikrino vietą 2022 metų pasaulio čempionate.
Kylianas Mbappe
Kylianas Mbappe / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Jame Didier Deshamps‘o auklėtiniai kitų metų lapkritį ir gruodį Katare gins nugalėtojų taurę.

D grupės rungtynėse į visus klausimus jau per pirmą pusvalandį atsakė K.Mbappe, siuntęs kamuolį į svečių vartus 6, 12 ir 32 minutėmis. Baigiantis mačui 22-ejų puolėjas pridėjo ir ketvirtą (87 min.)

Antrajame kėlinyje du įvarčius pelnė Karimas Benzema (55 ir 59 min.), po vieną – Adrienas Rabiot (75 min.) ir Antoine'as Griezmannas (84 min. nuo 11 m žymos), o prancūzai Kazachstaną namo išlydėjo su itin gausiomis lauktuvėmis – 8:0 (3:0).

15 taškų per 7 rungtynes D grupėje surinkę pasaulio čempionai jau nebegali prarasti pirmos pozicijos. Paskutinį mačą atrankoje prancūzai žais kitą savaitę išvykoje su suomiais, kurie šiuo metu žengia antri ir išsaugoję šią vietą žaistų papildomas atkrintamąsias rungtynes.

Standings provided by SofaScore LiveScore

E grupėje pirmą vietą užsitikrino belgai. Jie namie 3:1 (1:0) įveikė Estijos vienuolikę.

Pirmajame kėlinyje įvartį mušė Christianas Benteke (11 min.). Rezultatyvų perdavimą jam atliko Yannickas Carrasco. Antrajame kėlinyje minėti futbolininkai apsikeitė vaidmenimis – jau C.Benteke atliko rezultatyvų perdavimą pasižymėjusiam Y.Carrasco (53 min.).

Rungtynėms artėjant prie pabaigos intrigą buvo atkūręs taiklus Eriko Sorgos įvartis (70 min.), bet sugadinti „raudonųjų velnių“ vakarėlio estams nepavyko.

Nuo suolo pakilęs ir brolį Edeną pakeitęs Thorganas Hazard'as (74 min.) netrukus padėjo tašką rungtynėse ir užgesino estų viltis.

Likus vienam turui belgai turi 19 taškų ir nebenukris iš pirmos vietos.

Į antrą pakilo Velsas. Aaronas Ramsey mušė du (3 ir 50 min. nuo 11 m žymos), po vieną pridėjo Neco Williamsas (20 min.), Benas Daviesas (77 min.) ir Connoras Robertsas (90 min.), o valai namie tarsi volu 5:1 (2:0) pervažiavo Baltarusijos futbolininkus.

Baltarusiams paguodos įvartį pelnė Arciomas Kancavis (87 min.).

Velsas paskutines rungtynes kitą savaitę namuose žais su Belgija, o juos taškais dar pavyti galinti Čekija savo aikštėje bandys pasigerinti įvarčių santykį kovoje su Estija.

Standings provided by SofaScore LiveScore

G grupėje bilietas į pasaulio čempionatą apmaudžiai išslydo iš rankų Nyderlandams. Memphis Depay mušė du (25 min. nuo 11 m žymos ir 54 min.), olandai išvykoje pirmavo 2:0, bet neįveikė Juodkalnijos – 2:2.

Lygiąsias šeimininkams rungtynių pabaigoje išplėšė Ilija Vukotičius (82 min.) ir Nikola Vujnovičius (86 min.).

Paslaugą Nyderlandams šeštadienį buvo padarę latviai. Jie išvykoje 0:0 nepralaimėjo kylančioms Norvegijos futbolo žvaigždutėms, tad olandai, laimėję, būtų užsitikrinę pirmą vietą grupėje.

Dėl jos dabar „oranžiniams“ dar teks pakovoti kitą savaitę namuose su norvegais. Dėl vietos pasaulio čempionate šioje grupėje dar kovoja ir turkai. Jie grupės varžybas baigs išvykoje su Juodkalnija.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius