Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką sako žiniasklaida: anglams įdomus futbolas, bet ne Lietuvos rinktinė

Sekmadienį vyksiančios Lietuvos ir Anglijos rinktinių rungtynės nacionaliniame Londono „Wembley“ stadione šeimininkams yra svečiams yra visiškai skirtingos svarbos. Anglams tai tiesiog eilinis mačas, kurį privalu laimėti, ką atspindi ir vietinės spaudos susidomėjimas mūsų šalies rinktine.
Edgaras Jankauskas
Edgaras Jankauskas

Šeštadienio Anglijos sporto žiniasklaidos pirmuosiuose puslapiuose dominavo ne sekmadienio rungtynių anonsai, o airio Seamuso Colemano nuotraukos.

Penktadienį Airijos ir Velso rinktinės žaidė atrankos rungtynes į pasaulio čempionatą. Nors sužaista be įvarčių, tačiau aikštė priminė mūšio lauką, iš kurio sveiki išėjo ne visi. Futbolo pasaulį sukrėtė Liverpulio „Everton“ žaidėjo iš Airijos trauma – S.Colemanui aikštėje sulaužyta koja.

Nors šeštadienį šiek tiek po vidurdienio Anglijos rinktinės treneris Garethas Southgate'as rengė spaudos konferenciją, interneto svetainėse iš jos daug medžiagos nebuvo.

Treneris jau penktadienį buvo pranešęs bene įdomiausią likusią žinią – rungtynėse su Lietuva anglų kapitono raištį ryšės vartininkas Joe Hartas. Šį sezoną nuomos sąlygomis „Torino“ klube rungtyniaujantis vartų sargas anglų spaudai buvo kur kas įdomesnis nei Lietuvos rinktinė.

Į Lietuvos rinktinės trenerio Edgaro Jankausko spaudos konferenciją 17 val. vietos laiku atvyko vos trys vietos žurnalistai bei keli TV operatoriai. Tiesa, dėl to iš dalies kaltas G.Southgate'as, į savąją spaudos konferenciją vėlavęs virš pusantros valandos.

Įdomu ir tai, kad visi anglų laikraščiai kaip susitarę prognozuoja vienodą Lietuvos rinktinės sudėtį. Vartuose – Ernestas Šetkus, gynyboje – Vaidas Slavickas, Egidijus Vaitkūnas, Tomas Mikuckis ir Linas Klimavičius, saugų ir puolėjų linijose – Artūras Žulpa, Vykintas Slivka, Mantas Kuklys, Arvydas Novikovas, Fiodoras Černychas ir Nerijus Valskis.

Kad anglams mūsų futbolininkai yra „tamsus miškas“ įrodo ir visuose laikraščiuose sumaišytos V.Slavicko ir E.Vaitkūno pozicijos. Pirmasis vaizduojamas dešinėje, o antrasis – kairėje.

Šiek tiek daugiau žinoma apie E.Jankauską, kuris yra per savo karjerą anglus yra nuskriaudęs. 2004 metų Čempionų lygos pusfinalyje „Old Trafford“ stadione po keitimo pasirodęs E.Jankauskas išprovokavo pražangą, po kurios „Porto“ pasiekė įvartį prieš „Manchester United“.

Kad E.Jankauskas yra žinomiausia persona Lietuvos rinktinėje, įrodo ir foto agentūrų „Reuters“ ir „PA Wire“ nuotraukos iš lietuvių treniruotės. Neskaitant kelių bendrų kadrų ir dviejų F.Černycho nuotraukų, anglai visą dėmesį nukreipė į mūsų trenerį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius