-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kai apkvailinti visi varžovai: dešimt neįtikėtinai atliktų baudos smūgių

Futbolo pasaulis turi pripažintus baudos smūgių meistrus. Lionelis Messi, Andrea Pirlo ar Cristiano Ronaldo – tai žaidėjai, kuriems stojus mušti baudos smūgio, tikimasi įvarčio. Ką daryti, jei komandoje tokių nėra? Sugalvoti kažką netradicinio – taip ir padarė dešimt šio straipsnio herojų.
Baudos smūgis
Baudos smūgis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Įvartis Futbolas

Ellen White („Notts County“ moterų komanda, 2015 m.)

Laurai Bassett bėgant link kamuolio pasirodė, kad komandos draugės iš didelio rašto tiesiog išėjo iš krašto, tačiau nutiko priešingai. Iš pažiūros norėjusi smūgį atlikti žaidėja sustojo ir kamuolį vartus paleido nugara stovėjusi Ellen White.

VIDEO: Ellen White, „Notts County“

Yosuke Ishibitsu („Kyoto Sanga“, 2014 m.)

„Yokohama“ klubo vartininkas ir sienelėje stovėję žaidėjai matė, kaip pro kamuolį tiesiog prabėgo trys varžovų žaidėjai, o galingą šūvį į vartus paleido ketvirtasis – Yosuke Ishibitsu.

VIDEO: Yosuke Ishibitsu, „Kyoto Sanga“

Ernie Huntas („Coventry“, 1970 m.)

Tikra klasika. Willie Carras suspaudė kamuolį tarp kojų ir jį tiesiog pakėlė į orą, kai jo komandos draugas Ernie Huntas stipriu smūgiu nuginklavo „Everton“ vartininką. Sezono pabaigoje tokie triukai Anglijoje buvo uždrausti.

VIDEO: Ernie Huntas, „Coventry“

Artiomas Kuncevojus („MTZ-Ripo“, 2008 m.)

Labai panašus triukas, kokį atliko aukščiau minėti „Coventry“ žaidėjai, prieš aštuonerius metus pakartotas Baltarusijos taurės rungtynėse. Artiomo Kuncevojaus draugas kamuolį pakėlė viena koja, o puolėjui beliko jį tiksliai nukreipti į vartų kampą.

VIDEO: Artemas Kuncevojus, „MTZ-Ripo“

Davidas Nugentas („Preston“, 2006 m.)

Dar vienas panašus momentas į prieš tai buvusius du. Tačiau šį kartą kamuolį liečia trys komandos draugai. Vienas komandos draugas paridena jį kitam, kuris lengvu judesiu meta kamuolį į baudos aikštelę, kur Davidas Nugentas iš kelių metrų sušaudo vartininką.

VIDEO: Davidas Nugentas, „Preston“

Javieras Zanetti (Argentinos rinktinė, 1998 m.)

Rungtynės ne bet kokios – tai pasaulio čempionato aštuntfinalis su Anglija. Pastarieji pirmavo 2:1, tačiau argentiniečiai šiuo įvarčiu per pirmojo kėlinio pridėtą laiką rezultatą išlygino. Vienas argentinietis pro kamuolį prabėgo, kitas jį paspyrė šalia sienelės atsiradusiam Javierui Zanetti, kuris visiškai laisvas nukreipė jį į vartus. Po baudinių serijos Argentina žengė tolyn.

VIDEO: Javieras Zanetti, Argentinos rinktinė

Benediktas Koepas („Rot-Weiss Essen“, 2013 m.)

Vokietijos regioninės lygos „Rot-Weiss Essen“ klubas pralaimi 1:2, jiems žūtbūt reikia įvarčio ir pasitaiko gera proga. Kamuolį apstoja net šeši komandos žaidėjai, tad akivaizdu – bus smūgiuojama į vartus. Kaip vokiečiai tai padarė, geriau tiesiog pažiūrėkite.

VIDEO: Benediktas Koepas, „Rot-Weiss Essen“

Ronaldinho („Barcelona“, 2008 m.)

Jei ši sienelė nebūtų pašokusi, futbolo legenda būtų likęs kvailio vietoje, tačiau legendomis tampama būtent dėl to, kad atneši į futbolą kažką naujo. Brazilas tokį smūgį yra atlikęs ne vieną kartą, tačiau „Werder“ žaidėjai buvo pirmieji, kurie tai patyrė.

VIDEO: Ronaldinho, „Barcelona“

Micky Mellonas („Blackpool“, 1995 m.)

Dar vienas smūgis, kurį geriau tiesiog pažiūrėti. Apkvailintas tiek vartininkas, tiek sienelėje stovėję varžovai, kurie tikėjosi smūgio iš visai kito žaidėjo.

VIDEO: Micky Mellonas, „Blackpool“

Johnas-Joe O’Toole'is („Northampton“, 2015 m.)

Futbolo aikštėje retai įvykdomi tikri deriniai, tačiau šis nepadarytų gėdos ir krepšinio rungtynėse. Įdomu, kiek kartų žaidėjai tai šlifavo treniruotėse, kol sugebėjo išpildyti taip idealiai.

VIDEO: Johnas-Joe O’Toole'is, „Northampton“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius