Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaka oficialiai tapo Madrido „Real“ klubo nariu

Brazilas Kaka tapo karališkojo Madrido „Real“ futbolo klubo nariu, antradienį oficialiai patvirtino „AC Milan“ ir „Real“ komandų atstovai bei pats futbolininkas. Anot pranešimų, sandorio kaina – 65 mln. eurų (maždaug 224,4 mln. Lt) – yra antra iš didžiausių per visą futbolo istoriją.
Su Madrido „Real“ klubu Kaka sudarė 6 metų daugiau nei 31 mln. Lt per sezoną vertės sutartį.
Su Madrido „Real“ klubu Kaka sudarė 6 metų daugiau nei 31 mln. Lt per sezoną vertės sutartį. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Apie 27 metų brazilo persikėlimą iš „AC Milan“ į „Real“ vienuolikę Ispanijos ir Italijos žiniasklaida trimitavo jau beveik savaitę, tačiau tiek futbolininkas, tiek klubų atstovai delsė patvirtinti šias kalbas.

Visgi naktį į antradienį (Lietuvos laiku) „Real“ ir „AC Milan“ klubai išplatino oficialius pranešimus.

„Mums pavyko susitarti su „AC Milan“ klubu ir Ricardo Izecson dos Santos Leite, arba Kaka, tapo Madrido „Real“ vienuolikės nariu, - skelbė Madrido klubo pranešimas. - Futbolininkas sėkmingai įveikė visus sveikatos testus ir pasirašė šešerių metų trukmės sutartį.“

„Nuo kito sezono Kaka rungtyniaus Madrido „Real“ klube, - antrino „AC Milan“ pranešimas. - Bus nepaprastai sunku užkamšyti spragą, kurią paliks jo išvykimas, nes Kaka yra idealus lojalumo ir profesionalumo pavyzdys. „AC Milan“ dėkoja jam už nuostabius 6 metus mūsų klube ir linki nuoširdžiausios sėkmės ateityje.“

Pranešama, kad Madride Kaka kiekvieną sezoną uždirbs apie 9 mln. eurų (daugiau nei 31 mln. Lt).

Tiesa, pats futbolininkas prisipažino niekada nenorėjęs palikti „AC Milan“ vienuolikės.
Troškau ir toliau ginti „AC Milan“ komandos garbę. (Kaka)
„Troškau ir toliau ginti „AC Milan“ komandos garbę, tačiau klubas itin smarkiai nukentėjo nuo ekonomikos sunkmečio. Pasitariau su klubo vadovais ir nusprendėme, jog abiems pusėms bus geriau jei aš išvyksiu“, - prisipažino Kaka.

Oficialus futbolininko pristatymas Madride planuojamas šio mėnesio pabaigoje.

„Real“ išbandymas yra tikrai viliojantis. Kaip žaidėjas „AC Milan“ klube aš pasiekiau viską, todėl šios permainos man suteiks naujos motyvacijos. Į Madridą atvykstu kaip vienas geriausių pasaulio futbolininkų, tačiau Ispanijoje turėsiu viską įrodyti iš naujo, - kalbėjo 2007 metais geriausiu planetos futbolininku tituluotas brazilas. - Tikiu, jog „Real“ prezidentas Florentino Perezas į klubą pasikvies dar keletą garsių futbolininkų ir kartu mes laimėsime daugybę trofėjų.“

Skelbiama, jog „Real“ komandoje Kaka vilkės 5 numeriu pažymėtus marškinėlius. Marškinėlius, kurie kadaise priklausė legendiniam Zinedine'ui Zidane'ui.

„Vilkėdamas 5 numeriu pažymėtus marškinėlius jausiu didžiulę atsakomybę. Zidane'as buvo neprilygstamas žaidėjas“, - buvusiam Madrido „Real“ vienuolikės lyderiui, dabar einančiam klubo prezidento vyriausiojo patarėjo pareigas, pagyras žarstė Kaka.

Brazilas tapo pirmuoju „amžiaus vienuolikę buriančio“ Madrido „Real“ prezidento pirkiniu, tačiau, anot pranešimų, tikrai ne paskutiniu. Manoma, jog į Madridą F.Perezas dabar bandys prisivilioti  Cristiano Ronaldo („Manchester United“), Francką Ribery (Miuncheno „Bayern“), Xabi Alonso („Liverpool“), Davidą Villa arba Davidą Silva (abu „Valencia“).

10 brangiausių sandorių futbolo istorijoje
Vieta Futbolininkas Kaina (eurais) Metai Iš klubo Į klubą
1. Zinedine'as Zidane'as 73,5 mln. 2001 Turino „Juventus“ Madrido „Real“
2. Kaka 62 mln. 2009 „Milan“ Madrido „Real“
3. Luisas Figo 61,2 mln. 2000 „Barcelona“ Madrido „Real“
4. Hernanas Crespo 56,1 mln. 2000 „Parma“ Romos „Lazio“
5. Gianluigi Buffonas 54,1 mln. 2001 „Parma“ Turino „Juventus“
6. Andrejus Ševčenko 51,2 mln. 2006 „Milan“ Londono „Chelsea“
7. Gaizka Mendieta 48,6 mln. 2001 „Valencia“ Romos „Lazio“
8. Rio Ferdinandas 46,7 mln. 2002 „Leeds United“ „Manchester United“
9. Christianas Vieri 46,5 mln. 1999 Romos „Lazio“ Milano „Inter“
10. Ronaldo 45,1 mln. 2002 Milano „Inter“ Madrido „Real“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius