Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kam atiteks kelialapis į Čempionų lygą: „Manchester City“ ar „Tottenham“?

Šiandien Anglijoje įvyks dviejų lygiaverčių varžovų dvikova tarp „Manchester City“ ir Londono „Tottenham“ ekipų, todėl po jos galutinai paaiškės, kuri ekipa iškovos kelialapį į UEFA Čempionų lygą.
Futbolo gerbėjų laukia intriguojanti dvikova Anglijos čempionate.
Futbolo gerbėjų laukia intriguojanti dvikova Anglijos čempionate. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Manchester City” – „Tottenham”
Lyga: „Premier”
Teisėjas: Mike Dean
Stadionas: „City of Manchester”
Data: 2011/05/10
Laikas: 21:45

„Manchester City“

Nuo 2008-ųjų metų aukštų tikslų užsigeidę Mančesterio komandos arabų Šeichai pagaliau gali sulaukti trijų metų subrandinto vaisiaus – kelialapio į išsvajotąjį Europos elitą.

Iki „Premier“ lygos finišo likus vos trims turams, ketvirtoje pozicijoje esantis „Man City“ klubas savo kraityje turi 62 taškus ir tik šešiais taškais lenkia šeštoje vietoje esantį „Tottenham“. Kaip ir minėjome, pergalės atveju, Mančesterio ekipai būtų suteiktas šansas nuo kito sezono dalyvauti UEFA Čempionų lygos turnyre, tačiau pralaimėjimas šio kelialapio negarantuotų.

Paskutinį kartą tokio stambaus masto turnyre „City“ dalyvavo tik 1968-aisiais metais, todėl galbūt po 43-ejų metų pertraukos į šį klubą nemažai investavę arabų šeichai pagaliau atves komandą net į pačias Europos aukštumas.

Nepaisant didelės šių rungtynių svarbos, italo Roberto Mancini auklėtiniai taip pat su nekantrumu laukia Anglijos FA taurės finalo, kuriame dėl pirmojo sezono trofėjaus bus varžomasi su „Stoke City“ ekipa.

Kaip praneša „Man City“ stovyklos medikai, norint šiame finale išvysti komandos kapitoną Carlosą Tevezą, šiandien argentinietį bus privaloma saugoti, todėl tikimybė, jog puolėją išvysime aikštėje yra tik 50 procentų.

„Tottenham“

Iš ties įspūdingas sezonas Čempionų lygoje parodė, kad ši komanda yra verta vietos stipriausiame Europos turnyre, tačiau Anglijoje po 35 turų turimi vos 56 taškai to tikrai negarantuoja. Tapo aišku ir tai, jog pakartoti praeito sezono rezultato tikrai nepavyks, todėl suteikti vilties patekti į didįjį ketvertą galėtų tik pergalė prieš „City“.

Vis dėlto, tai „Tottenham“ ekipa privalės padaryti be savo lyderio Garetho Bale‘o, gynėjo Benoito Assou-Ekotto ir Tomo Huddlestone‘o, kurie vis dar gydosi patirtas traumas.

Dar prieš prasidedant sezonui aukštus tikslus iškėlęs „Spurs“ strategas Harry Redknappas dabar apie didįjį ketvertą kalba atsargiai, tačiau vis dar tikisi, jog dar niekas neprarasta.

Tačiau, jei šiandien šių komandų akistatoje pranašesni liktų „City“ futbolininkai, Londono ekipai beliktų kovoti tik dėl kelialapio į Europos lygą, kurioje šiame sezone rungtyniavo „Liverpool“.

Paskutiniai penki „Manchester City“ rezultatai:

„Everton“ 2 – 1 „Manchester City“
„Manchester City“ 2 – 1 „West Ham“
„Blackburn“ 0 – 1 „Manchester City“
„Manchester City“ 1 – 0 „Manchester United“
„Liverpool“ 3 – 0 „Manchester City“

Paskutiniai penki „Tottenham“ rezultatai:

„Tottenham“ 1 – 1 „Blackpool“
„Chelsea“ 2 – 1 „Tottenham“
„Tottenham“ 2 – 2 „West Bromwich“
„Tottenham“ 3 – 3 „Arsenal“
„Tottenham“ 0 – 1 „Real Madrid“

Prognozuojama startinė „Manchester City“ sudėtis: (4-2-3-1) Hart – Zabaleta, Kompany, Lescott, Kolarov – Vieira, Barry – Johnson, Y. Toure, Silva – Dzeko.

Prognozuojama startinė „Tottenham“ sudėtis: (4-4-2) Gomes – Kaboul, Dawson, Gallas, Corluka – Lennon, Modric, Sandro, Van der Vaart – Pavlyuchenko, Defoe.

Įdomus faktas: Šiame sezone „Man City“ komandos puolėjas Carlosas Tevezas pranoksta visus „Tottenham“ komandos puolėjus. Iki šiol argentinietis „Premier“ lygoje yra pelnęs 19 įvarčių, tuo tarpu visi trys „Spurs“ puolėjai Jermainas Defoe (4), Peteris Crouchas (4) ir Romanas Pavlyuchenko (8) bendrai yra įmušę vos 16 įvarčių.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius