-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Kučys atsargiai džiaugėsi debiutiniu įvarčiu, F.Černychas žadėjo kitokį veidą Kaune

Du kertinius momentus ketvirtadienį Algarvėje vykusiame UEFA Tautų lygos mače su Gibraltaru sukūrę Lietuvos rinktinės žaidėjai džiaugėsi žengę tvirtą žingsnį link išlikimo C divizione, tačiau pripažino, kad vaizdas aikštėje akivaizdžiai nebuvo toks, kokio norėjo.
Armandas Kučys ir Fiodoras Černychas
Armandas Kučys ir Fiodoras Černychas / LFF nuotr.

Lietuvos rinktinė laimėjo įmušusi vienintelį įvartį, pratęsė Gibraltaro ekipos pralaimėjimų seriją iki vienuolikos ir antradienį turės neišbarstyti minimalios persvaros Kaune.

60-ąją minutę galiausiai pramušė po keitimo aikštėje pasirodęs „Kauno Žalgirio“ puolėjas Armandas Kučys.

Debiutinį įvartį 21-erių futbolininkas pelnė šeštą kartą vilkėdamas nacionalinės rinktinės marškinėlius.

„Džiaugsmo tikrai daug, nes tai pirmasis įvartis. Visada sakiau, kad garbė atstovauti savo šaliai, malonu, kad treneris pasitikėjo, tad ir emocijos po mačo pačios geriausios. Gaila, kad rezultatas tik 1:0, o ne daugiau. Būtų buvę geriau laimėti didesne persvara, bet turim, ką turim. Dabar reikia padaryti išvadas ir ruoštis kitoms rungtynėms“, – teigė mačo didvyris.

LFF nuotr./Armandas Kučys
LFF nuotr./Armandas Kučys

Paklaustas, ką akcentavo E.Jankauskas, prieš pasirodant aikštėje, A.Kučys nedaugžodžiavo.

„Prašė agresyvumo baudos aikštelėje, „ieškoti“ kamuolio ir padėti komandos draugams. Abu su Gyčiu Paulausku esame aukšti, gerai žaidžiame galva. Tereikėjo atsidurti vietoje, sekė geras perdavimas iš Vykinto ir teliko viską užbaigti. Neblogai pavyko, bet įspūdžiai vis tiek – dviprasmiški. Reikėjo geriau išnaudoti progas, bet turime 1:0 ir ruošiamės atsakomajam mačui“, – kovingų nuotaikų nestokojo vienas jauniausių rinktinės žaidėjų.

A.Kučys neslėpė, kad tai buvo viena įspūdingiausių savaičių jo karjeroje. Į rinktinės stovyklą puolėjas atvyko įmušęs įvartį į „Šiaulių“ vartus A lygoje, bet tame pačiame mače ir gavo antrą geltoną kortelę bei užsidirbo pašalinimą už smūgį alkūne Sigitui Olberkiui.

„Įspūdžių tikrai daug. Raudona kortelė, du įvarčiai – tiesiog esu jaunas, visur noriu būti – su kamuoliu, be kamuolio, visur bėgti. Taip ir gaunasi“, – šypsojosi panevėžietis.

Pirmojo kėlinio viduryje trimis žaibiškais perdavimais varžovų gynybą supjaustę lietuviai vieną prieš vartininką išvedė komandos kapitoną Fiodorą Černychą.

Keralos „Blasters“ puolėjas įmušti nespėjo – jį tą pačią akimirką nukirto iš vartų išbėgęs Gibraltaro vartininkas Dayle'as Coleingas ir prieš save išvydo raudoną kortelę.

„Mačiau, kad vartininkas palieka vartus, norėjau prasimesti kamuolį ir tada... smūgis. Akimirka labai nemaloni. Buvo sunku kvėpuoti, bijojau, kad nesulaužytų. Truputį išbalau, bet praėjo kelios minutės ir, ačiū dievui, viskas buvo gerai“, – vieną esminių mačo momentų, po kurio lietuviai įgijo kiekybinę persvarą, prisiminė F.Černychas.

Kapitonas negailėjo šiltų žodžių rungtynes galiausiai perlaužusiam A.Kučiui.

„Labai darbštus vyrukas ir rūbinėje, ir už jos ribų. Aikštėje geras, ramus žmogus, išėjo ir padėjo mūsų komandai laimėti. Įvarčiai – tai, ko iš puolėjo reikalauja treneriai ir mes visi. Sveikinam Armandą, čia jo debiutinis įvartis, atsiminimas visam gyvenimui“, – teigė F.Černychas.

Elvio Žaldario/LFF nuotr. /Fiodoras Černychas
Elvio Žaldario/LFF nuotr. /Fiodoras Černychas

Jis neslėpė, kad bendras fonas ketvirtadienį kiek nuvylė, bet žadėjo, kad antradienį Kaune sirgaliai išvys visai kitokią rinktinę.

„Rezultatas yra teigiamas, bet negalima žaisti taip, kaip žaidėme pirmajame kėlinyje. Darėme daug klaidų, sunkiai kūrėme, pralaimėjome daug dvikovų. Po pertraukos pradėjome žaisti greičiau ir progų buvo daugiau. Galėjo kristi dar bent vienas įvartis ir būtų visai kitokios rungtynes. Kaip bebūtų, tikiu, kad Kaune parodysim kitą veidą, būsime kur kas kovingesni ir demonstruosime geresnį žaidimą. Reikia parodyti, ko esame verti“, – teigė kapitonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius