Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karas dėl finalo: „Barcelona“ klubo puolimas ar „Inter“ gynyba?

Trečiadienį Barselonoje, stadione „Nou Camp“, vyks karas. Pasaulio žiniasklaida neabejoja, jog „Barcelona“ (Ispanija) bus pasiryžusi atiduoti paskutinius marškinius dėl vietos UEFA Čempionų lygos finale. Tačiau nė per nago juodymą nebus linkęs nusileisti ir Milano „Inter“ (Italija), kuris kaip savo akį saugos pirmame etape įgytą pranašumą.
J.Mourinho neslėpė, jog stabdant L.Messi „Inter“ prireiks ir sėkmės
J.Mourinho neslėpė, jog stabdant L.Messi (nuotr.) „Inter“ prireiks ir sėkmės. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prieš savaitę Milane vykusioje pirmoje poros pusfinalio akistatoje Jose Mourinho auklėtiniai susikrovė nemažą pranašumą, Čempionų lygos karūną ginančią „Barcelona“ vienuolikę įveikdami dviejų įvarčių persvara – 3:1.

Skaudžiausią antausį per savo vyriausiojo trenerio karjerą tada patyręs Pepas Guardiola prieš trečiadienio vakarą ruošiasi atkirčiui.

„Turime kontroliuoti kamuolį ir atakuoti daugiau nei pirmose rungtynėse. Nežinau, ar mums pavyks atsitiesti, tačiau norime žaisti finale ir, manau, turime pakankamai stiprią komandą, kad tai padarytume, – optimizmu tryško P.Guardiola. – Tačiau „Inter“ nėra eilinė komanda. Labai ją gerbiame ir bus be galo sunku. Taigi, jeigu mes pateksime į finalą, tai įvyks tik sužaidus nuostabų mačą.“

„Barcelona“ šį sezoną turi dar vieną papildomą stimulą prasibrauti į Čempionų lygos finalą. Mat jis šių metų gegužės 22 dieną vyks didžiausių katalonų priešų Madrido „Real“ namų tvirtovėje – „Santiago Bernabeu“ stadione.

„Barcelona“ yra apsėsta galimybės žaisti Čempionų lygos finalą „Real“ kieme, – neabejojo „Inter“ treneris J.Mourinho. – Taip pat jaustumėmės ir mes, jeigu finalas vyktų Turine. Tačiau mums Čempionų lygos finalas yra svajonė. Tokia pati svajonė, kokios „Barcelona“ siekė pernai patekdama į finalą Romoje.“

Nepaisydamas didžiulio ažiotažo prieš atsakomąjį susitikimą „Inter“ strategas pareiškė, jog tai „bus tik futbolo rungtynės“, o varžovus pavadino stipriausia vienuolike pasaulyje.

„Kokios problemos stipriausiai pasaulio ekipai gali sutrukdyti atsitiesti atsiliekant 1:3? – retoriškai klausė portugalas. – Liepiau savo žaidėjams siekti svajonės, o ne būti apsėstiems, kokie yra „Barcelona“ futbolininkai.“

J.Mourinho varžovams įkando dėl klubo „Barcelona“ futbolininkų nepasitenkinimo bei kritikos pirmojo poros mačo arbitrams. Portugalo nuomone, katalonai tokiu būdu siekia paspausti teisėjus prieš antrąjį susitikimą.

„Norėčiau rūpintis tik dėl žaidimo aikštelėje. Jeigu „Barcelona“ žaidėjai elgsis taip pat, bus tiesiog nuostabu“, – teigė portugalas.

„Inter“ treneris pridūrė, jog norint sustabdyti varžovų lyderį Lionelį Messi „Inter“ prireiks ir fortūnos pagalbos.

„Kaip mes stabdysime L.Messi? Suaktyvindami gynybą jo aikštelės pusėje. Kaip visada. Nebus vieno žaidėjo, atsakingo už L.Messi gynybą, tačiau norint jį sustabdyti mums prireiks ne tik geros organizacijos, bet ir sėkmės“, – pasakojo J.Mourinho.

Sėkmės atveju „Inter“ klubas į Čempionų lygos finalą prasibrautų po 38 metų pertraukos. Italijos čempionai per klubo istoriją šį titulą yra laimėję du kartus, tačiau paskutinį kartą tai pavyko dar 1965-aisiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius