Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karti Suvalkijos futbolo realybė: galimybių lubos raudonosios žvaigždės nesiekia

Jokių šansų ir dar viena meistriškumo pamoka. Marijampolės „Sūduvos“ debiutinis žygis Čempionų lygoje baigėsi ketvirtuoju maču. Belgrado „Crvena zvezda“ ir atsakomojoje dvikovoje įrodė, jog visa galva yra pajėgesnė už Lietuvos čempionus ir persvarą įrodė dviem įvarčiais. Kad varžovas laimėjo pelnytai, po mūšio pripažino ir patys suvalkiečiai.
Čempionų lygos atrankos mačas:  „Sūduva“ - „Crvena zvezda“
Čempionų lygos atrankos mačas: „Sūduva“ - „Crvena zvezda“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Prieš savaitę Belgrade „Sūduva“ iš savo vartų kamuolį traukė tris kartus.

Tai buvo šeštosios „Crvena zvezda“ rungtynės šį sezoną. Taip pat šeštasis mačas, kai Serbijos čempionai nepraleidžia įvarčio.

Sezono pradžia Vladano Milojevičiaus auklėtiniams klostosi tarsi iš pypkės, o rasti priešnuodžių prieš tokį oponentą A lygos čempionams nepavyko.

Intriga Marijampolėje kvepėjo vos aštuonias minutes, o tuomet prancūzas El Fardou Ben Nabouhane'as paleido tolimą bombą į Ivano Kardumo ginamų vartų kampą ir net tą blausią viltį galutinai užpūtė.

Belgrado klubas suvalkiečius nubaudė tokiu pačiu ginklu kaip ir pirmajame mače – dūriu iš distancijos, prieš kurį net tankiai išrikiuota penkių gynėjų linija buvo bejėgė.

Šiuo epizodu visi svarbiausiai mačo klausimai buvo atsakyti, o rungtynes stadione stebėjęs Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Edgaras Jankauskas vis dažniau rado laiko ne tik įvykiams aikštėje, bet ir rungtynėms skirtai programėlei.

Vienintelė šiame mače likusi intriga – serbų vunderkindo Nemanja Radonjičiaus stebuklai. Vieną tokių „Roma“ priklausantis saugas sukūrė 38-ąją minutę, kai savo nuostabia kaire koja šaltakraujiškai padvigubino persvarą.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Čempionų lygos atrankos mačas: „Sūduva“ – „Crvena zvezda“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Čempionų lygos atrankos mačas: „Sūduva“ – „Crvena zvezda“

„Aštuntą minutę praleidus įvartį, ką nors pakeisti jau buvo sunku. Tokiai įvykių eigai mes tiesiog nebuvome pasirengę. Būtent tada viskas ir sugriuvo. Dar prieš savaitę abiejų komandų šansai buvo lygūs, bet šį vakarą Čempionų lygos šventė mums baigėsi, o serbai keliauja toliau“, – po mačo konstatavo „Sūduvos“ strategas Vladimiras Čeburinas.

Bet pernelyg liūdėti Kazachstano specialistas nebuvo linkęs, nes trečiadienio vakarą atsimušė į nuogą realybę, o tiksliau – į stipresnį priešininką.

„Bet tuo gyvenimas nesibaigia. „Crvena zvezda“ tikrai puiki komanda. Varžovų ekipoje visos grandys veikė puikiai, visi žaidėjai labai gerai žino savo funkcijas ir kruopščiai jas vykdo. Malonumas žaisti prieš tokio kalibro priešininką. Belieka jiems tik palinkėti sėkmės kituose etapuose“, – kalbėjo strategas.

Paprašytas palyginti pirmajame atrankos etape įveiktą Nikosijos APOEL ir „Crvena zvezda“ ekipų pajėgumą, V.Čeburinas į didelius išvedžiojimus nesileido.

„Labai sunku lyginti abi komandas. APOEL irgi buvo labai galingas varžovas, bet tiesiog geriau sužaidėme namuose pirmąją dvikovą. Jei tarpusavyje kovotų abi komandos, manau, jog būtų labai atkaklios 90 minučių“, – kalbėjo V.Čeburinas.

Treneris šį kartą kiek netikėtai į starto sudėtį neįtraukė vieno komandos lyderių Gersono Acevedo.

„Tai buvo taktinis pergrupavimas“, – nedaugžodžiavo treneris.

Trečiadienio vakaras dar kartą parodė, kad serbų klubai Lietuvos komandoms yra ypač neparankus priešininkas.

Per visą istoriją mūsų šalies ekipos Europoje su Serbijos ar buvusios Jugoslavijos klubais buvo susitikę devynis sykius ir laimėti nepavyko nė karto – 3 lygiosios ir 6 pralaimėjimai.

Lietuvių ir serbų akistatos
Sezonas Turnyras Komanda Varžovas Rezultatai
1989-90 UEFA taurė „Žalgiris“ Belgrado „Crvena zvezda“ 1:4, 0:1
2009-10 Europos lyga „FBK Kaunas“ „Sevojno“ 0:0, 1:1
2012-13 Europos lyga „Sūduva“ Novi Sado „Vojvodina“ 1:1, 0:4
2018-19 Čempionų lyga „Sūduva“ Belgrado „Crvena zvezda“ 0:3, 0:2
2018-19 Europos lyga „Trakai“ Belgrado „Partizan“ 0:1, ?

„Prieš rungtynes žadėjau, kad nepaisant pirmojo mačo rezultato, mes atvykome kovoti dėl pergalės ir Marijampolėje bandysime laimėti. Manau, jog šiandien tai įrodėme. „Sūduva“ – tikrai gera komanda, kuri šį kartą sužaidė solidžias rungtynes, bet mes kontroliavome ritmą, kur kas ilgiau žaidėme su kamuoliu ir netgi sugebėjome tinkamai bei laiku sureaguoti varžovams keičiant taktinius sumanymus. Galiu padėkoti, kad Marijampolė mus priėmė labai svetingai ir noriu palinkėti šiai komandai sėkmės Europos lygos varžybose“, – taktiškai po rungtynių kalbėjo svečių komandos strategas V.Milojevičius.

Su Suvalkija pergalingomis nuotaikomis atsisveikinusi „Crvena zvezda“ tęsia kovą Čempionų lygoje ir trečiajame etape keliaus į Slovakiją.

Čia jų varžove bus šios šalies stipriausia ekipa Trnavos „Spartak“, kuri antradienį kiek netikėtai iš tolimesnės kovos eliminavo Lenkijos čempionę Varšuvos „Legia“.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vladanas Milojevičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vladanas Milojevičius

Paklaustas, ar nustebino toks lenkų fiasko, V.Molojevičius nė kiek nedvejojo.

„Visiškai ne. Slovakų lyga – gero lygio ir „Spartak“ tikrai pelnytai įrodė, kad yra pajėgesnė komanda“, – kalbėjo strategas.

Su spartakiečiais kausis ir „Sūduva“ – tiesa, dabar jau antrajame pagal prestižą žemyno turnyre Europos lygoje. Į trečią atrankos etapą išsyk nusileidžiantis Suvalkijos klubas dabar keliaus į kaimyninę Latviją ir egzaminuos stipriausią šios šalies komandą Jūrmalos „Spartaks“.

Tiesa, latviams visus formalumus dar teks sutvarkyti ketvirtadienį. Čempionų lygą vienu etapu anksčiau palikę Jūrmalos futbolininkai Europos lygos atrankoje kaunasi su San Marino „La Fiorita“ klubu, bet visus taškus ant „i“ sudėjo jau praėjusią savaitę, kai namuose nokautavo nykštukus 6:0.

Pirmasis „Sūduvos“ ir „Spartaks“ mačas rugpjūčio 9-ąją vyks Latvijoje, atsakomasis – po savaitės Marijampolėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius