Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kas laimės „El Clasico“? Lionelis Messi? Cristiano Ronaldo? O gal Jose Mourinho? (apklausa)

Pirmadienio vakarą įvyksianti Ispanijos futbolo superklubų „Barcelonos“ ir Madrido „Real“ akistata kelia didžiules diskusijų audras visame pasaulyje. Kas taps pirmojo šiame sezone „El Clasico“ didvyriu? Į ką kryps didžiausias dėmesys „Camp Nou“ stadione? Į „Barcelonos“ lyderį Lionelį Messi, ar „Real“ žvaigždę Cristiano Ronaldo? O gal pagrindiniu herojumi taps „Real“ žaidimą sustygavęs ir „Barcelonos“ gerbėjų taip nekenčiamas Jose Mourinho?
„Real“ strategas Jose Mourinho pirmadienį turėtų sulaukti išskirtinai priešiško „Barcelonos“ sirgalių sutikimo.
„Real“ strategas Jose Mourinho pirmadienį turėtų sulaukti išskirtinai priešiško „Barcelonos“ sirgalių sutikimo. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Apžvelgėme trijų ryškiausių būsimojo mūšio dalyvių nuomones ir viltis prieš pirmadienį Barselonoje įvyksiantį „El Clasico“.

Tiesioginę „Barcelonos“ ir Madrido „Real“ dvikovos transliaciją pirmadienį nuo 22.00 val. stebėkite paspaudę čia.

Lionelis Messi

Geriausias praėjusių metų pasaulio futbolininkas, neginčytinas „Barcelonos“ atakų lyderis, ir šiemet savo aštriais prasiveržimais drasko varžovų gynybinius tinklus. 23 metų argentinietis tęsia įspūdingą seriją – bent vieną įvartį jis yra įmušęs jau 9 mačus iš eilės. Beje, į „Real“ vartus L.Messi įmušė trijose iš paskutinių ketverių tarpusavio rungtynių.

„Real“ atvyks ištroškę keršto. Nuo tada, kai 2009-aisiais laimėjome jų stadione 6:2, jie trokšta mus nugalėti ir šį sezoną jie tikrai rimtai pasistiprino naujais žaidėjais bei treneriu Jose Mourinho“, – kaip visada kuklus išliko ir nedaugžodžiavo L.Messi.

Cristiano Ronaldo

25 metų portugalas, buvęs geriausias pasaulio futbolininkas, kol kas laimi neakivaizdžią dvikovą prieš savo pagrindinį konkurentą. Cristiano Ronaldo šiame Ispanijos futbolo čempionate yra įmušęs 14 įvarčių, o Lionelis Messi – vienu mažiau.

„Kalbėti apie kovą tarp manęs ir L.Messi yra nesąmonė. Tai bus kova tarp geriausių Ispanijos klubų. Kaip ir aš, L.Messi tiesiog darys viską, kad jo komanda nugalėtų“, – teigė portugalas.

„Nejaučiu daugiau įtampos nei kiti. Visa komanda jaučia atsakomybė sužaisti puikias rungtynes. Aš esu tik vienas iš „Real“ komandos futbolininkų. Nesu apsėstas noro įmušti „Barcelonai“, – įtampos kratėsi C.Ronaldo. – Aišku viena – mes sieksime laimėti šias rungtynes. Suprantame, kad šio mačo rezultatas gali tapti lemtingu sezono pabaigoje skaičiuojant taškus kovoje dėl Ispanijos čempionų titulo.“

„Šiame sezone kol kas nepralaimėjome nė vienų rungtynių. Tai svarbu, nes suteikia mums pasitikėjimo savo jėgomis. Pernai jiems pralaimėjome, bet šiemet mes esame stipresnė komanda. Tikiuosi, jog istorija pasikeis, – kalbėjo „Real“ lyderis. – Neabejoju, jog „Barcelonos“ sirgaliai labai nedraugiškai sutiks mūsų trenerį Jose Mourinho, tačiau mums neturėtų rūpėti sirgalių veiksmai. Turime susikoncentruoti tik į žaidimą.“

„Kiekviena komanda turi savo stilių, tačiau tiek „Real“, tiek „Barcelona“ žaidžia gerai. Darome tai, kas manome yra geriausia pergalei. Norime tiesiog gerai žaisti ir įmušti įvarčių. Tačiau svarbiausia yra tiesiog kam atiteks trys taškai, – sakė C.Ronaldo. – Taip, paskutiniame Ispanijos čempionato ture „Barcelona“ laimėjo net 8:0, tačiau tai manęs negąsdina. Pažiūrėsime, ar jie sugebės įmušti 8 įvarčius mums.“

Jose Mourinho


47 metų portugalui tai bus tik pirmasis „El Clasico“, o jis jau yra vienas nekenčiamiausių „Barcelonos“ sirgalių priešų. Užtenka prisiminti, kai Jose Mourinho treniruojamas Milano „Inter“ praėjusio sezono pabaigoje išmetė „Barceloną“ iš Čempionų lygos, o futbolo strategas iš Portugalijos triumfavo „Camp Nou“ stadione, taip dar labiau įsiutindamas Barselonos komandos gerbėjus.

J.Mourinho save vadina „Ypatinguoju“, tačiau „Barcelonos“ gerbėjai jam turi kitą pravardę – „Vertėjas“. Taip yra todėl, kad J.Mourinho savo karjerą pradėjo būtent „Barcelonos“ klube, kai dirbo vyriausiojo trenerio Bobby Robsono vertėju.

„Ir anksčiau nebuvau mėgstamas, nes nugalėjau „Barceloną“ su „Chelsea“ ir „Inter“ klubais, tačiau dabar esu didžiausio „Barcelonos“ priešo vyriausiasis treneris, todėl sirgalių nusiteikimas prieš mane turėtų būti išskirtinai priešiškas“, – žodžių į vatą nevyniojo „Real“ treneris.

„Buvo tikrai smagu žaisti „Camp Nou“ stadione vadovaujant „Chelsea“ ir „Inter“ komandoms, bet vadovaujant „Real“ bus dar saldžiau, – neslėpė portugalas. – Tikiuosi gražių rungtynių, kuriuose žaidėjai padės teisėjams ir atsiskleis tikrasis futbolo grožis. Nesvarbu, jog tai „El Clasico“, mes nekeisime savo žaidimo braižo. Taip, „Barcelona“ yra geresnė nei kitos komandos, su kuriomis mes žaidėme, tačiau mes vienodai gerbiame visus priešininkus.“

„Šis mačas yra svarbus, tačiau tikrai ne lemtingas, kalbant apie Ispanijos čempionatą. Po šių rungtynių mūsų dar lauks 25 turai, taigi reikės iškovoti dar daugybę taškų. Visos rungtynės yra svarbios ir kiekvienas prarastas taškas gali tapti lemtingu“, – pridūrė J.Mourinho.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius