-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 04 09 /23:59

Čempionų lyga: į pusfinalį po neįtikėtino futbolo spektaklio žengė „Borussia“ ir pralaimėjimą Stambule patyręs „Real“ klubas

Tai, ką antradienio vakarą UEFA Čempionų lygoje išvydo futbolo gerbėjai buvo neįtikėtina. Dortmundo „Borussia“ jau per teisėjo pridėtą laiką išplėšė pergalę prieš „Malaga“ komandą ir iškovojo bilietą į pusfinalį. Ten taip pat žais Madrido „Real“, kuris pralaimėjo Stambulo „Galatasaray“ ekipai, bet dėl palankaus įvarčio santykio pateko į kitą etapą.
Rungtynių akimirka
Cristiano Ronaldo pelnė net du įvarčius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Diskutuoti apie rungtynes kviečiame mūsų profilyje „Facebook“ tinkle.

Jose Mourinho ir jo vadovaujama „Karališkojo“ klubo kariauna išgyveno neramias akimirkas Stambule, o „Borussia“ sukūrė tikrą stebuklą namuose ir toliau išlieka vienintele pralaimėjimo nepatyrusia ekipa prestižiškiausiame Europos klubų čempionate.  

Madrido „Real“ (Ispanija) futbolininkai svečiuose 2:3 (1:0) nusileido Stambulo „Galatasaray“ (Turkija) vienuolikei, tačiau vietą pusfinalyje Ispanijos čempionams garantavo pergalė namuose rezultatu 3:0.

Abu įvarčius į aikštės šeimininkų vartus antradienį įmušė Cristiano Ronaldo (7 ir 90+3 min.), o šeimininkų gretose po kartą pasižymėjo Emmanuelis Eboue (57 min.), Wesley Sneijderis (71 min.) ir Didieras Drogba (72 min.).

Beje, susitikimą Madrido komanda baigė be pašalinto iš aikštės Alvaro Arbeloa (90 min.).

Po penkiolikos metų pertraukos į pusfinalį patekusi Dortmundo „Borussia“ (Vokietija) vienuolikė po nulinių lygiųjų svečiuose prieš savaitę, šįsyk savo aikštėje 3:2 (1:1) palaužė „Malaga“ ekipos pasipriešinimą.

Svečiai atsakomosiose rungtynėse dusyk pirmavo po tikslių Joaquino (25 min.) ir Eliseu (82 min.) smūgių, tačiau pirmajame kėlinyje rezultatą išlygino Robertas Lewandowskis (40 min.), antrajame – Marco Reusas (90+1 min.), o pergalingą įvartį įmušė Felipe Santana (90+3 min.).

2012-2013 metų sezono UEFA Čempionų lygos nugalėtojas paaiškės gegužės 25 dieną Vemblio stadione Londone (Anglija).

Stambulo „Galatasaray“ – Madrido „Real“ 3:2*

8' [0 – 1] C. Ronaldo
57' [1 – 1] E. Eboué

71' [2 – 1] W. Sneijderis
72' [3 – 1] D. Drogba
90' [3 – 2] C. Ronaldo

Pirmasis mačas 0:3
Stadionas: „Turk Telekom Arena“ (Stambulas, Turkija)
Teisėjas: Stephane‘as Lannoy (prancūzas)

90 min. Dar kartą pasižymėjo C.Ronaldo. Nors „Real“ pralaimėjo, ši ekipa pateko į Čempionų lygos pusfinalį.

72 min. Intriga sugrįžo. Šeimininkai per vieną minutę pelnė net du įvarčius. Jų autoriais tapo „Galatasaray“ žvaigždės – W.Sneijderis ir D.Drogba.

57 min. ĮVARTIS!!! „Galatasaray“ išlygino rezultatą. Tolimu ir stipriu smūgiu vartininką nuginklavo E. Eboué.

56 min. Idealią progą padvigubinti rezultatą turėjo C. Ronaldo, bet iš arti nepataikė į vartus. 

***

33 min. Baudos smūgis prie „Real“ vartų. Pražangą išprovokavo W.Sneijderis. Šūvis tikslus nebuvo, kamuolys atsimušė į gyvatvorę, o uždirbtas kampinis naudos neatnešė.

30 min. Priverstinis keitimas. Traumą patyrė M.Essienas, jį pakeitė A.Arbeloa.

24 min. C.Ronaldo atliko fantastišką perdavimą, tačiau A.Di Maria idealia galimybe nepasinaudojo ir smūgiavo netiksliai.

20 min. W.Sneijderis užsidirbo geltoną kortelę, neleistinai sustabdęs varžovą. 

19 min. „Galatasaray“ komanda perėmė iniciatyvą ir beveik penkias minutes bandė atakuoti ar bent kurti pavojų prieš madridiečių vartų.

7 min. ĮVARTIS!!! Cristiano Ronaldo įmušė dešimtąjį savo įvartį Čempionų lygoje. Po perdavimo iš dešinio krašto portugalas kamuolį į vartus pasiuntė iš kelių metrų.

Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka

6 min. „Real“ antrą kartą stojo prie kampinio gairelės. Atrodė, kad „Real“ iš šios situacijos nepavyks nieko išpešti, tačiau staigiai perimtas kamuolys netrukus virto pirmuoju ir labai greitu įvarčiu rungtynėse.

3 min. Pirmąją progą pagrasinti „Galatasaray“ vartams turėjo A.Di Maria, tačiau jo smūgiuotas kamuolys nuo vartininko kojos paliko aikštelę ir „Real“ stojo kelti pirmąjį kampinį. Iš standartinės pozicijos pavojaus sukurti nepavyko.

„Galatasaray“: Nestor Muslera, Emmanuel Eboue, Gokhan Zan, Semih Kaya, Albert Riera, Hamit Altintop, Felipe Melo, Selcuk Inan, Wesley Sneijder, Umut Bulut, Didier Drogba.

„Real“: Diego Lopez, Mickael Essien, Raphael Varane, Pepe, Fabio Coentrao, Sami Khedira, Luka Modrič, Angel Di Maria, Mesut Ozil, Cristiano Ronaldo, Gonzalo Higuain.

Dortmundo „Borussia“ – „Malaga“ 3:2*
25' [0 – 1] Joaquinas
40' [1 – 1] R. Lewandowskis
82' [1 – 2] Elise

90' [2 – 2] M. Reusas
90' [3 – 2] S.F. Augusto 

Pirmasis mačas 0:0
Stadionas: „Signal-Iduna-Park“ (Dortmundas, Vokietija)
Teisėjas: Craigas Thomsonas (škotas)

90 min. (Pridėtas laikas) ĮVARTIS!!! Ir netrukus dar vienas!!! „Borussia“ lygino rezultatą. Ir netrukus išplėšė neįtikėtiną, fantastišką pergalę.

82 min. ĮVARTIS!!! Persvara vėl sugrįžo į „Malaga“ rankas. Elise tereikėjo kyštelėti koją ir pasiųsti kamuolį į vartus. Neįmušti buvo tiesiog neįmanoma. Svečiai priekyje – 2:1.  

75 min. Reusas iš nevilties griebėsi už galvos ir suklupo ant vejos. Jis turėjo nuostabų šansą persverti rezultatą, tačiau jo smūgį iš kelių metrų vartininkas atrėmė. 

56 min. „Borussia“ dukart iš eilės kėlė kampinį, tačiau pavojaus vartams sukurti nepavyko.

47 min. Komandos apsikeitė labai pavojingomis atakomis. Iš pradžių galimybę pasižymėti turėjo R.Lewandowskis, o kitoje aikštės pusėje dar kartą įmušti galėjo Joaquinas.

***

45 min. Joaquinas turėjo dar vieną šansą pelnyti įvartį ir išvesti „Malaga“ į priekį, tačiau stiprų smūgį atrėmė vartininkas, o teisėjas paskelbė apie kėlinio pagaigą. 

Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka

40 min. ĮVARTIS!!! Lygu! „Borussia“ siuntė įvartį, kaip dažnai sakoma futbole, „į rūbinę“. Kulnu gražų įvartį po dar įspūdingesnio perdavimo pelnė R.Lewandowskis. 

37 min. „Borussia“ spaudė varžovus ir turėjo teritorinę persvarą, tačiau „Malaga“ gynėjai rungtyniavo be klaidų.

25 min. ĮVARTIS!!! Svečiai mušė pirmąjį įvartį rungtynėse ir įgijo labai svarbų pranašumą. Puikaus įvarčio autoriumi tapo Joaquinas.

Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka

15 min. R.Lewandowskis turėjo puikią galimybę pasižymėti, kuomet puikiai įvertino situaciją ir mėgino permesti kamuolį per vartininką. Visgi jo smūgis nebuvo tikslus, o kamuolys praskriejo virš vartų. 

10 min. Rungtynėse buvo parodyta pirmoji geltona kortelė. Ją užsidirbo „Borussia“ žaidėjas S. Bende.

1 min. „Malaga“ rungtynių pradžią pažymėjo tolimu smūgiu, tačiau kamuolys skriejo aukštai virš vartų.

„Borussia“: Weidenfelleris, Subotičius, Piszczekas, Santana, Schmelzeris, Benderis, Gundoganas, Gotze, Reusas, Blaszczykowskis, Lewandowskis. Atsarginiai: Langerakas, Hummelsas, Kehlas, Leitneris, Sahinas, Grosskreutzas, Schieberis.

Malaga: Willy, Gamezas, Demichelis, Sanchezas, Antunesas, Camacho, Joaquinas, Toulalanas, Duda, Isco, Baptista. Atsarginiai: Kameni, Lugano, Piazonas, Eliseu, Portillo, Saviola, Santa Cruz.

Pirmasis šių komandų susitikimas Ispanijoje baigėsi be įvarčių 0-0, todėl šioje poroje dar yra labai daug klaustukų. Namų sienos Vokietijos klubui tikrai suteikia pranašumo, tačiau „Malaga“ jau ne kartą įrodė, kad jos nuvertinti negalima, taigi „Borussia“ turės žaisti iš visų jėgų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius