Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kasmetinio siuprizo iš LFF laukti neverta: šį kartą daugiau nei 9 komandų A lygoje nebus

LFF vykdomasis komitetas pastaraisiais laikais dažnokai padaro siurprizą, formuodamas šalies pirmenybių A lygą. Stengdamasis, kad komandų būtų kuo daugiau, jis į elito divizioną dažnokai priima ir siekiančius žaisti, bet negavusius lygos licencijos klubus.
Kėdainių „Nevėžio“ futbolininkai
Kėdainių „Nevėžio“ futbolininkai / V.Knyzelio/LFF.lt archyvo nuotr.

Pernai A lygoje be licencijos žaidė Vilniaus „Reo“ ir Klaipėdos „Atlantas“, užpernai – „Kaunas“ ir Alytaus „Dainava“.

Šiemet tokio siurprizo vargu ar verta tikėtis. A lygos licencijos buvo išduotos devyniems pernai joje žaidusiems klubams. Be jų apie A lygą rimčiau galvojo nebent Kėdainių „Nevėžis“. Tačiau šio klubo vadovams nutarus vis dėl į elito divizioną nesibrauti nei LFF VK, nei kas nors kitas daugiau nei 9 komandų į jį nesurinks.

„Nesurenkam biudžeto ir turime dar neužbaigtų darbų stadione. Todėl stabdom mūsų planus žaisti A lygoje,“ – kalbėjo Kėdainių „Nevėžio“ direktorius Saulius Skibiniauskas.

Pirmadienį „Nevėžiui“ nebuvo išduota A lygos licencija. Jam liko tenkintis teise žaisti pirmojoje lygoje.

Kėdainių klubas pirmosios lygos licencijos ir siekė nuo rudens. Tiesa, LFF antrąją vietą pirmojoje lygoje užėmusiam klubui pasiūlė pabandyti jėgas elito divizione. Kėdainiškiams teko greitai persiorientuoti aukštesniems reikalavimams. Vis dėl to idėjos gauti A lygos licenciją “Nevėžis“ greitai atsisakė, susidūręs su finansiniais ir infrastruktūros sunkumais.

„Mes sąmoningai nesistengėme gauti A lygos licencijos, nes neišsprendėme tų klausimų, kuriuos tikėjomės išspręsti. Mes nuo pernai ruošėmės pirmai lygai, gavome šį pasiūlymą, bet nelabai mums pavyko viską sudėlioti greituoju būdu. Tiesiog iš pradžių turėjome optimizmo to imtis ir pabandėme.“

Kalbant apie ateitį to optimizmo  „Nevėžiui“ nestinga ir dabar. S. Skibiniauskas įsitikinęs, kad netolimoje ateityje Kėdainių klubas žais su stipriausiomis Lietuvos komandomis: „Nevėžio“ prioritetas yra žaisti A lygoje. Yra daug spręstinų dalykų, kuriuos mes  tvarkome. Tikimės dar pasistūmėti į priekį ir žaisti A lygoje. Tiesiog nenorim eiti „Mažeikių“ ar REO keliu.“

„Mažeikių“ futbolo klubas A lygoje išsilaikė porą metų ir išnyko iš šalies futbolo. Pernai A lygoje vos pusmetį išgyveno Vilniaus REO.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius