-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Katalonijoje toliau neramu: A.Vidalis skaudžiai gėlė klubo vadovams

Arturo Vidalis nepagailėjo karčių žodžių „Barcelona“ klubo vadovybės atžvilgiu ir davė užuominą, kad gali grįžti rungtyniauti į Italiją.

Katalonijoje aistros kunkuliuoja jau kurį laiką, o skambiausiai nuskambėjo žinia, jog Lionelis Messi ruošiasi palikti komandą.

33-jų saugas iš Čilės A.Vidalis yra vienas futbolininkų, kuriuos, pasak pranešimų, nori paleisti „Barcos“ prezidentas Josepas Maria Bartomeu ir naujasis treneris Ronaldas Koemanas.

Danieliui Habifui interviu davęs A.Vidalis savo klubui gėlė skaudžiai.

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Arturo Vidalis
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Arturo Vidalis

„Barcelona“ turi pakeisti savo mąstymą, – tikino čilietis. – Futbolas labai pasikeitė, dabar DNR yra palikta nuošalyje, kitos komandos tobulėja įvairiausiais būdais. Futbolas tapo fiziškesnis, daugiau viskas sukasi aplink jėgą ir greitį, technika kartais nebebūna tokia svarbi.

Galiausiai tenka susimokėti kainą, kai sutinki organizuotą varžovą, komandą, kuri turi nugalėtojų mentalitetą, žaidėjus, kurie yra gerai pasiruošę fiziškai. Tai kainuoja, kai nesi tvirtas psichologiškai, nesi energingas. Tas nutiko ir mums.“

Tai kainuoja, kai nesi tvirtas psichologiškai, nesi energingas

A.Vidalis kritikavo ir „Barcelona“ sudėtį, klubo strategiją.

„Barcelona“ turi keisti daugybę dalykų. Komanda, kuri, manau, yra geriausia pasaulyje, negali turėti 13 profesionalų, o likusias vietas užkimšti jaunėliais. Kiekviena komanda turi po 23 žaidėjus, kovojančius dėl vietos, bandančius tobulėti ir tapti geresniais. Kai tai neveikia, kai manai, kad laimėsi tik dėl savo DNR, tu klysti“, – kalbėjo saugas.

Iš Miuncheno „Bayern“ į Barseloną A.Vidalis atvyko 2018-siais, o dar anksčiau gynė Turino „Juventus“ garbę bei keturiskart tapo Italijos čempionu.

Kai manai, kad laimėsi tik dėl savo DNR, tu klysti

Čilietis neatmeta galimybės, kad galėtų žaisti savo buvusio komandos draugo Andrea Pirlo treniruojamame Turino klube.

„Jis buvo nuostabus žaidėjas. Įsivaizduokite, koks bus treneris... Jei jis ar „Juventus“ man paskambins, aš būsiu laimingas, tačiau turiu likti ramus. Jei tai nutiks – nutiks“, – užuominą metė A.Vidalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius