-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kataro sprendimas: pasaulio čempionate – specialios išblaivėjimo zonos

Katare vyksiančio pasaulio čempionato vadovas Nasseras Al Khateras atskleidė, kad turnyro metu įrengs specialias zonas, kuriose alkoholio padauginę sirgaliai bus blaivinami.
Kataras rengiasi pasaulio čempionatui
Kataras rengiasi pasaulio čempionatui / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Alkoholio politika Katare – griežta. Pasaulio čempionato svečiai svaigalų galės nusipirkti tik specialiose sirgalių zonose ir šalia stadionų.

Viešas alkoholio vartojimas yra draudžiamas musulmoniškame Katare. Pagal įprastą tvarką padauginę žmonės būtų suimami ar net galėtų atsidurti kalėjime, bet planetos pirmenybių metu organizatoriai įrengs specialias išblaivėjimo erdves.

„Tai vieta, kur jie bus ir galės jaustis saugūs, kur negalės pridaryti problemų kitiems“, – „Sky News“ teigė N.Al Khateras.

Pranešama, kad sirgaliai, kurie atsidurs išblaivėjimo palapinėse, liks jose iki tol, kol bus pakankamai adekvatūs. Tuomet bus paleidžiami, jiems bus įteiktas įspėjimas.

Kalbėdamas apie homoseksualų teises Katare, N.Al Khateras patikino, kad tos pačios lyties poros galės laikytis už rankų ir niekas nebus diskriminuojamas.

Katare homoseksualų santykiai nėra pripažįstami, dažnu atveju – net baudžiami.

„Viskas, ko prašome – pagarbos mūsų kultūrai, – teigė N.Al Khateras. – Kol žmonės nedarys nieko, kas kenkia kitiems, pavyzdžiui, nesiaubs viešųjų vietų, visi bus laukiami ir priimami. Nėra dėl ko nerimauti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius