Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kaunas“ namuose laikysis kitos taktikos

Prieš ketvirtadienio vakarą prasidėsiančias atsakomąsias UEFA Europos lygos antrojo kvalifikacinio etapo rungtynes geriausioje padėtyje iš Lietuvos klubų yra FBK „Kauno“ vienuolikė. Be įvarčių 0:0 pirmąjį mačą išvykoje su „Sevojno“ klubu sužaidusius kauniečius į kitą etapą išvestų pergalė bet kokiu skirtumu, o palankiai susiklosčius rungtynių pabaigai – ir dar vienos lygiosios 0:0.
Lietuvos klubas pirmą kartą tapo stipriausiu Baltijos šalyse
Tik mėgėjų čempionate – II lygoje – šiemet rungtyniaujančio FBK „Kauno“ galimybės patekti į kitą UEFA Europos lygos etapą po pirmųjų varžybų yra geriausios iš visų Lietuvos klubų. / Erino Ovačarenkos/„15min.lt“ nuotr

Rungtynių eigą 15min.lt gyvai sekite nuo 19 val.

Šalies vicečempionams kol kas šypsojosi fortūna – tiek traukiant burtus, tiek pirmosiose rungtynėse Serbijoje, kur šeimininkai buvo arčiau tikslo. Dabar kauniečiams namuose jau teks patiems pasistengti pagauti sėkmės paukštę. Pirmoms rungtynėms pasibaigus lygiosiomis  0:0,  „Kaunas“ savo sąskaitoje neturi įvarčių išvykoje ir lygiosios 1:1, 2:2 ir panašiai tenkintų „Sevojno“.

Todėl kauniečiams teks svečiuose naudotą gynybinę taktiką keisti – labiau atakuoti patiems.

„Stengsimės daugiau atakuoti. Puolimo grandyje Evaldui Razuliui talkins bosnis Edinas Pehličius. Belgrade reikėjo nepraleisti įvarčio, o ketvirtadienį būtina įmušti. Tačiau visiškai neatsidengsime, nes praleisti įvarčio neturime teisės“, – pripažino ekipos vyriausiasis treneris Saulius Vertelis.

Anot jo, už varžovus kauniečiai pranašesni greičiu: „Serbai techniški, žaidžia trumpais perdavimais, bet yra lėtoki. Mūsų žaidėjai jaunesni, jei pavyks greitai užpulti, serbai gindamiesi gali ir suklysti.“

Kaip ir pirmajame mače, strategui teks verstis be vieno pagrindinių gynėjų Andriaus Sanajevo, saugo Mindaugas Straukos bei puolėjo Edvino Petkaus. Prie ekipos prisidės gynėjas  Audrius Juozaitis, kuris į Serbiją nevyko dėl nedidelės traumos.

Rezultatas vis dar 0:0, tad abiejų komandų šansai lygūs, – sakė L.Stamenkovičius.„Sevojno“ vyriausiasis treneris Ljubiša Stamenkovičius Serbijos spaudai tikino, jog jo auklėtiniai taip pat turės žaisti kitaip.  „Rungtynėse Belgrade trūko agresyvumo, kovos ir viso to, ką geriausiai sugebame. Turėjome progų, tačiau jų nerealizavome. Turbūt taip atsitiko dėl patirties Europos turnyruose stygiaus ir įtampos, kuri atsirado labai norint pasiekti įvartį jau mačo pradžioje“, – kalbėjo serbų strategas.

„Komandoje atmosfera puiki. Kaune turėjome laiko pasitreniruoti. Rezultatas vis dar 0:0, tad abiejų komandų šansai lygūs. Stengsimės aikštėje atiduoti visas jėgas“, – tikino Europos taurėse debiutuojančios komandos treneris ir pridūrė, jog „Sevojno“ sudėtis turėtų nesikeisti.

„Sevojno“ puolėjas Marko Pavičevičius teigė tikintis savo komandos sėkme: „Manau, jog pateksime į kitą etapą. Belgrade parodėme, kad esame geresnė komanda, bet nepasisekė. Tačiau „Kauno“ nuvertinti negalime, nes žaisime jų aikštėje. Tai nedidelis pranašumas jiems.“ 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius