-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kaune operuotas „Ekrano“ saugas Andrius Arlauskas: didžiausia svajonė – pasveikti

Andrius Arlauskas – FK „Ekrano“ komandos narys, kuriam pastarieji du metai nesiklosto taip, kaip norėtų žaidėjas, treneriai ir klubo gerbėjai. Saugas šiemet pavasarį epizodiškai rungtyniavo vos keturiuose mačuose, o atsiskleisti bei vėl džiuginti naudingu ir geru žaidimu A. Arlauskui nepavyko dėl traumos, kuri kamuoja jau antri metai. Pirmadienį žaidėjui Kaune atlikta kojos operacija.
Andrius Arlauskas
Andrius Arlauskas / Tomas Stasevičius (tst-foto.lt)
Temos: 1 Kas vyksta Kaune

Retai „eteryje“ pasirodantis žaidėjas mintimis pasidalino apie nelengvą karjeros laikotarpį.

 –  Startavai pirmose sezono rungtynėse prieš „Sūduvą“, vėliau pavasarį  epizodiškai pasirodei tik trejose rungtynėse, galiausiai vėl dingai iš  rikiuotės. Kas atsitiko, atsinaujino trauma?

– Sezono pradžioje jau atrodė, kad išsigydžiau seną traumą ir po truputį  treneriai įtraukdavo mane į žaidimą. Bet tada vėl prasidėjo lengvi  skausmai, gavau keletą smulkių traumų ir taip po truputį viskas  susikaupė, jog vėl atsinaujino sena trauma.

– Gal trumpai gali papasakoti kokio pobūdžio problemos, ką skauda?  Kodėl nepavyksta tinkamai išsigydyti kojos?

– Prieš porą metų plyšo galinis kojos raumuo, tai nuo to laiko niekaip nepavyksta normaliai pasveikti. Galima sakyti, gavosi šiokios tokios  komplikacijos. Žinau medicininę diagnozę, kurioje – lotyniškų raumenų  pavadinimų sąrašas. Aiškiau papasakotų gydytojai.

– Kokie galimi sprendimai dėl traumos? Ką teigia gydytojai?

–  Pusę Lietuvos apvažiavau, turiu begalę tyrimų ir rezultatų, bet nelabai kas pagelbėjo, žiūrėdavo į tyrimo rezultatus ir sakydavo, kad tas neturėtų sukelti kokių skausmų. Pirmadienį važiuoju į Kauną, gydytojai bandys operuoti, žiūrės kur slypi bėdos.

–  Kas yra sunkiausia besigydant traumą?

–  Nežinomybė. Važinėju pas gydytojus, jie kraipo galvas ir nežino ką daryti. Tai ir yra sunkiausia.

–  Kada tikiesi grįžti į futbolo aikštę?

–  Pirma reikia išsigydyti koją. Tada ir žiūrėsime, kada būtų galima grįžti visa jėga į aikštę, nors dabar treneriai ir taip leidžia kartais pasijungti ir pažaisti su visais treniruotėse. Tik gaila, kad negaliu iš visų jėgų dirbti.

–  Kas padeda ištverti ilgą reabilitacijos laiką?

–  Tokia čia ir reabilitacija. Kol „nesuremontavo“ kojos dabar palaikau tik fizinę formą. Reabilitacija, galima sakyti, dar net neprasidėjo.

–  A lygoje atkakli kova dėl aukščiausių apdovanojimų, ką manai apie FKE šansus sezono finiše, kokie „Ekrano“ pranašumai prieš kitas komandas?

– Keletą metų atgal čempionato gale mes būdavome besivejančių vaidmenyje, dabar pirmaujame ir viskas priklauso tik nuo mūsų pačių. Nereikia žvalgytis į kitas komandas, tai visi šansai mūsų rankose. „Ekrano“ stiprybė – patirtis, spaudimo neturėtų jausti komanda.

–  Klube esi nuo 2004 m., kaip pats vertini šį karjeros laiką „Ekrane“? Kaip apibūdintum jį?

–  Buvo visko, ir juodo, ir balto. Gražių pergalių, nusivylimų, pakilimų ir nuosmukių. Galėčiau ilgai pasakoti...

–  Kokia tavo, kaip futbolininko, svajonė?

–  Pirma svajonė – pasveikti, o po to ir kitos svajonės...

–  Besigydydamas traumą, matyt, turi pakankamai laisvo laiko. Ką veiki laisvalaikiu?

–  Vaikštau į visas treniruotes, tai to laisvo laiko turiu tiek pat, kaip ir visi. Jei duoda laisvų dienų, tai einu paspardyti kamuolio su sveika koja. Kažkas „Ekrane“ yra pasakęs: traumuoti turi dirbti dvigubai.

– Jei galėtum atsukti laiką atgal, ką norėtum pakeisti savo gyvenime?

–  Įstrigusi viena Rolando Kazlo mintis, jog iš esmės kad ir kaip žmogus keiktum dabartį, praėjus laikui pasirodo, kad buvo labai neblogai, daug geriau negu dabar. Tokia pat mano nuomonė: yra kaip yra, nesižvalgome atgal, žiūrime į priekį.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius